Két szoptatás között mindig csöpög a mellem. Éjszaka pedig hiába rakok be betétet, biztos, hogy átázik. Ez normális?
Ennek ellenére a baba nem akar többet enni. Próbáltam kifejni a maradékot, de nem volt benne sok. Nem értem, hogy ha nincs benne akkor miért csöpög.
Nektek nincs ilyen problémátok?
Szia!Kislányom is a kezdetektől kapott tápszeres kiegészítést.Bár én jobb aránnyal indultam(kb. 70 ml egy ciciben),de ez kevés volt,illetve lusta volt a kisasszony kiszopizni.Így is sikerült 5,5 hónapos koráig szoptatnom(igaz a vége felé már csak éjszaka fogadta el a cicit,napközben fejtem).
Ne görcsölj rá,inkább legyen csak tápszeres a babád,minthogy ideges legyen az anyukája a tej miatt!
Ezen a rágörcsölés dolgon már, hála Istennek, túl vagyok. Az elején nagyon megviselt a dolog, de ma már 100%ban elfogadom, hogy ez van és nem keresek magamban hibát, hogy mi lett volna ha.
A baba szépen fejlődik, súlyra is és napról napra több dolgot tud - ezt nagyon jó látni és megnyugtat.
Köszönöm neked is a válaszod.
A tejmennyiséget a prolaktin hormon szabályozza, a tejleadást az oxitocin.
A tejcsöpögés az utóbbival van kapcsolatban, mert a szülés utáni időszakban termelődik a legtöbb, ill. ekkor a legérzékenyebb rá a szervezet. Ezt tapasztalod most te is. - És ettől függetlenül elvileg lehetne még elegendő tejed. Nem próbáltad meg visszavenni a pótlást?
mi 9 naposak vagyunk és nálunk ugyan ez a helyzet, hogy reggel tudok fejni talán a kettőből 30-40-t
napoközben talán 20-at
és nekünk már a korházban elkezdték a tápszerpótlást és nagyon idegesít hogy csak ennyi tejemvan, ti mennyivel kezdtétek a tápszeres pótlást?? ennyi naposan?
nem kevés az. a legelején még napról napra változik a babák igénye. mikor megszületnek kb. cseresznye méretű a gyomruk és nagy iramban kezd kitágulni. egy hónapos korára már lehet, hogy 130-kat is megeszik majd, aztán ez marad még egy jó darabig és később megint lesz egy ugrás.
egysterűen figyeld a baba jelzéseit. ha farkaséhes, azt észre fogod venni, nem hagyják az ilyet szó nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!