Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporító fejést egy nap...

Tejszaporító fejést egy nap hányszor kell csinálni, s mennyi ideig (hét, hónapra gondolok), hogy bőven legyen tejem?

Figyelt kérdés

Van mikor nem teljesen elég a babámnak, amennyi tejem van, s a hátsó tejet van, hogy lusta kiszívni. Ez okból is érdekelne, s mostanában nem nagyon tudok szopi után fejni. Van hogy csak 10-20 ml jön ki, s jó lenne néha, ha elmennék itthonról, hogy apa meg tudja etetni. Olyan téren értem, hogy járok pajzsmiriggyel a kórházba, s elég sokat kell ott várnom, nem mindig érek haza időben, a babát sugárzásveszély miatt nem engedik, hogy vigyük. Így olyankor itthon marad. Vagy pl. most mennék a piacra 1-2 dolgot venni, de nagyon messze van, s a fiamat oda nem akarjuk vinni, így marad apával. 1 óra az út oda, s nem biztos hogy időben megjárnám. Ilyen alkalmakra kellene.

Nekem kezdetektől fogva nem durran be nagyon a mellem, de mindig volt mit ennie a babámnak. S akkor is csináljam, ha nem jön semmi? Ha 10-20ml után leáll, s nem nagyon termelődik tej? A semmit is szoktátok fejni?

2011. ápr. 12. 13:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tápszert nem akarok neki adni míg lehet addig csak anyatej. Még 2 és fél hónapos a kisfiam. Én úgy tudom, egy etetéskor a 70 ml is kevés. Legalábbis 2 hónapos koráig mértük, s védőnő mindig mondta, hogy 80 ml-nél nem szabad, hogy kevesebbet egyen.

Hát van, hogy bealszik, többször visszateszem, s egy idő után már nem fogadja el a cicit, bármit csinálok, lenyugtatom, várok egy kicsit, de azt tapasztalatm, hogy rosszabb lett, még jobban sírt. Kipróbáltuk, hogy 1-2 mellre tétel után leállunk, s azt tapasztaltuk ki, hogy így hamarabb abba hagyja a sírást, s utánna nyugodt, mosolygós lesz, s hamar be is alszik nem sokkal utánna. Szóval nálam néha evés után még sír. DE van hogy annyira bealszik, hiába ébreszgetem, hogy fel sem kell. Vagy pl sírás után ha elfogadja a cicit, akkor 5-10 percig szopizik, s aztán bealszik. Volt, hogy 13-kor büfivel együtt meg lett a szopi, s aztán fél 4-kor úgy kellett ébresztenem, hogy ismét evés van.

Ezen kívül a szaporító fejésen kívül lehet normálban is fejni, hogy összegyűljön a megfelelő mennyiség? Van,. hogy szaporító fejés után próbálom fejni. Olyat lehet? Mert van, hogy úgy jön ki a 20 ml, vagy azt külön szopi után fél óra, óra múlva próbáljam, de ne a szaporító fejést alkalmazzam olyan esetben, ha félre tennék?

Nekem amúgy kezd ez a cicin való hiszti csökkeni, remélem nálatok is megoldódik majd a cumizavar.

A fagyasztott tejjel amúgy nekem semmi bajom, a babám is elfogadja. Nálunk ilyen s.o.s-re van eltéve. Hát remélem időben összegyűlik, mert tápszerezni nem szeretnék. Állítólag attól is csökkenhet a tej mennyisége, meg gondolom nálatok már van hozzá táplálás is.

2011. ápr. 13. 23:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Szió!

Ne is adj neki tápot, csakis akkor, ha nem hízik kellőképp!!! Azért csökken olyankor a tej, mert a táp sokkal nehezebben emésztődik, és ha adsz neki, akkor sokkal később lesz éhes, nem szopik időben, magyarán az agyad azt a jelet veszi, hogy jééé, nem éhes a gyerek, akkor nem is termelek annyi tejet, és ha szopik is, nem olyan erőteljesen. Ezért "veszélyes a tápszer. Mert amúgy nagyon szuperek a tápok, nem kell tőle félni, én csak arra írtam, hogy legyen otthon, hogy Mi jártunk úgy, hogy fogorvosnál voltam, bazinagy kezelés volt, nem számítottam rá, és csak 1 etetésnyi tej volt itthon, és nem értem haza időben(a rohadt buszra is fél órát vártam, a tejem meg csöpögött), és az volt a mázli, hogy a házban van egy lány, együtt szültünk, és neki nem volt teje, így mondtam a férjemnek, hogy szaladjon le, és kérjen egy keveset, hogy a gyerek ne ordítson, míg hazaérek.

Na, akkor másnap felírattam tápszert, mert az is eszembe jutott, hogy mi van ha útközben a lábam töröm, vagy bármi??? Mit csinál szegény férjem, az ordító gyerekkel? Így is eléggé izgul, ha kettesben kell maradjanak.:-) Ne kelljen ezen aggódnia.

Figyu lényeg a lényeg, a tartalékolásra szánt tejet akkor kéne lefejjed, amikor tudod, hogy a babád nem fog szopni legalább 2 órán belül, és tudsz pihenni, hogy termelődjön.

Ugye azt írtad, hogy este 10kor elalszik, és legközelebb 4-kor eszik. Na, hát ebben az időszakban tudsz pluszban nagyobb mennyiséget lefejni, és kb. mondjuk éjfél körül csinálnám, mert utána lefekszel, és hajnalig pihensz, és eltelik 4 óra, az alatt termelődik annyi, hogy a szopinál elég legyen neki.

Szóval szaporítás céljából fejnék nap közben 2x, 3x, szopi után, vagy 1 óra múlva, ahogy alakul.

A pluszt eltenni meg fejnék éjfélkor, ezt nem a 7-7,5-5, stb.-vel, hanem csak úgy váltva a melleket, míg tökig ki nem ürül. Ez mondjuk a szaporítóra is igaz, mindig teljesen ki kell fejni.

Az, hogy 1 evésre legyen meg a 80 ml, SZERINTEM butaság. Engem is ezzel csesztetett a védőnő, én meg bőgtem, mikor nem jött annyi a cicimből, pedig a babám nem is akart annyit.

Reggel, este általában többet esznek, de nap közben volt olyan, hogy csak 30 ml-t szívott ki, pedig volt benne. Állítólag olyankor szomjasak...

Mi se eszünk mindig egyformán, erre ne adjál. Napi szinten egyen meg nagyjából 6-800 ml-t, ez ugye az ő súlyától is függ, és kész. De pl. nekem olyan a tejem, hogy kevés, de irtó sűrű, nekem volt, hogy 4-500 ml-t evett meg egész nap, és mégis hízott rendesen.

Szóval a tápnál igaz, hogy 3 óránként egyen meg kb. 80 ml-t, mert abból ha előbb eszik, fájni fog a hasa, mert nem tudja megemészteni, de az anyatej más, azt ha 1-2 óránként issza, akkor se lesz baja. Ha meg hasfájós, akkor úgyis az, és akkor nem a tejtől van.Ha meg ő kevesebbet szopik, és elalszik, és nem ébred fel, akkor hagyjad, had aludjon, akkor biztos elég volt neki. Ne félj ha éhes, akkor fel fog kelni tutira. Mekkora a súlya? 2,5 hósan már nem olyan kis nebáncsvirágok azért ám..:-))

A fagyi tejet nekem is elfogadja, csak nekem nem tetszik a szaga...:-)

Nekem sajnos már tuti nem fog szopni, már azt sem tudja, hogy kell, harapja a bimbimet:-(, úgyhogy csak nagyon ritkán merem megpróbálni.

2011. ápr. 14. 06:56
 13/14 A kérdező kommentje:

A tápszer dologgal mindenképp úgy vagyok, amíg lehet, addig nem adok. Előre nem íratok fel receptet, a kórházból úgy engedtek haza, de azt se váltottuk ki. Ha nagyon vészhelyzet lenne, lehet én is beszélek majd a párommal, a szomszédban van egy másfél hétnél idősebb kislány, pont velünk szemben laknak. Ő csak tápszert kap. Pont aznap amikor írtad, hogy éjfél körül fejjek, kipróbáltam, s bechemre hamarabb felkelt. Nem tudom mi váltotta ki belőle, de tuti az időjárás, mert frontkor nagyon nyugtalan, nem alszik olyankor vagy csak nagyon minimálisat. Így ment ez tegnap estig. Hajnal 1-2 között kelt fel s reggelig 2 óránként. Tegnap pl: 4 körül kelt s reggel 7 után.

Szaporítás nem mindig jön össze, főleg meg most jön a jó idő, többet kimegyünk, na meg itt a házimunka, s sajna apóssal közös a konyha, örülök ha főzni tudok, de 1-2 alkalmat próbálok összehozni. Eddig az egy összejött. Bár ma egész nap nem fejtem.

A cicimet nem tudom, hogy fejjem ki teljesen, úgy próbálok rájönni, ha már nem vagy nagyon minimális jön. Én sosem érzem teltnek a melleimet. Az első pár hétben szülés után éreztem, s azóta sem.

Már nem mérem, április elején vissza vittük a mérleget, s azóta legalább nem idegeskedem, hogy eleget evett-e. S annak ellenére, hogy sokat hisztizik cicin, nagyon is szépen fejlődik. 3 hét alatt majdnem fél kilót hízott. 2 hósan volt 4670 g, s 3 hét elteltével, ma voltunk mérésen, s 5125 grammot mértek. Mostanában amúgy én is észre vettem a kisfiamnál, hogy napközben szinte alig eszik, s pár perc alatt letudja. Este s reggel vehető nála észre a nagyobb mennyiség, ami a pisis pelusokon is meglátszik. Kakis is minden nap van, de csak reggelente, s hajnalban.

Március végé még nekem is 400-500 ml között evett, ugye azóta nem mértem, így nem tudom, pedig 600 ml körül kellett volna akkor ennie a védőnő szerint.

Érdekes a fagyi tej, én sosem szagoltam, s annyira nem érzem vészesnek a szagát.

2011. ápr. 19. 22:33
 14/14 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: 04-13 19:58

Erre azt hiszem nem válaszoltam. 40 ml jött le elírtam.

2011. ápr. 19. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!