Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! Nem jól szoptatok?

Segítség! Nem jól szoptatok?

Figyelt kérdés

Babám egyszerűen nem hajlandó nagyobb részt bekapni a ciciből,szinte csak a bimbót.Már nagyon fáj,és kezd kisebesedni is,ráadásul,gondolom így nem is elég hatékony!

Ha betuszkolom a szájába,kiköpi és "ideges"lesz.Plusz problémám,hogy a bal mellemben alig van valamicske tejci.

Mégis mit csináljak,hogy jobb legyen?

Kezdek elkeseredni!Babám 2 és fél hetes.

2011. ápr. 11. 16:22
 1/8 xStefix ***** válasza:

1. Itt találsz segítséget a helyes mellrakapáshoz:

[link]

Igazad van, tényleg fontos lenne, hogy a babád nagyra nyissa a száját, mert ettől tényleg lehet még neked fájdalom, sebes mell és kevésbé hatékony szopi...

2. Ha egyáltalán nem megy sehogyse, két dolog szokott felmerülni: letapadt nyelv és renyhe szájizmok. Mindkét esetben kérdezd meg az orvosotokat, mit gondol ezekről! Az előbbinél picit felcsippentik a nyelvgyököt, utóbbinál pl. néhány Dévény-tornás kezelés lehet hatékony. - Ezeket nem ijesztgetésnek szánom, nem biztos, hogy iylesmi van a háttérben, de jó, ha tudsz róluk.

3. Ha nagyon bizonytalan vagy, jó lenne, ha telefonon vagy akár személyesen is meg tudnád mutatni magatokat egy tanácsadónak, aki ellenőrzi, hogy tényleg jó-e a mellrehelyezés. Hátha csak valami hibádzik.

2011. ápr. 11. 16:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket,és a választ. És a kevés tejci esetre nem tudnál valami tanácsot adni?
2011. ápr. 11. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld meg bimbóvédővel,bár annak is van egy technikája amit meg kell tanulnia.Nekem a kórházban javasolták a játszócumit,hogy rájöjjön hogyan kell szopizni.A szoptatós teát inkább a baba 4-5hós kora körül kezd el használni,mert hasfájást okozhat neki.Próbáld ki a homeos bogyókat,alkoholmentes sört és a rántott levest is.A sörből keverd ki a szénsavat.Ezeket saját tapasztalatból írtam neked
2011. ápr. 11. 16:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Amikor az én kisfiam 2 hetes volt, nekem is nehezen indult meg a tejem. Főleg a jobb-ból. Mivel nehezen jött a tej, a kisfiam nem is szeretett ebből szopni. De azért küzdöttünk és megérte. Most már van tejem bőven :) A lényeg, hogy ne add fel! :D

Ami még jó, szerintem az a Mecsek tea tejszaporítója. Én 2 filtert tettem 2 literbe.

2011. ápr. 11. 17:00
 5/8 xStefix ***** válasza:

1: Bimbóvédőt magadtól inkább ne kezdd el, szerintem csakis akkor, ha szakember (tanácsadó!) is javasolja! Lehetnek olyan esetek, amikor segít (mi is így használtuk), de ahhoz tudni kellene pontosabban is, mi a probléma. Ha csak a mellrekapás a gond vagy a lenőtt nyelv, annak nem a védő a megoldása. Ez is cumizavart okozhat, ezt tudd, ezért jobb inkább óvatosnak lenni vele.

2. Ha tényleg kevés a tejed (miből gondolod?) és/vagy az "ügyetlen" technika mellett nem éri elegendő inger, akkor szükség lehet arra, hogy fejj is a szoptatás mellett.

Ezeken kívül ami nagyon fontos még: elég alvás, pihenés, nyugalom és elegendő folyadékbevitel! Úgy tapasztalom, hogy ez a 3 (gyakori szopi/fejés, stresszmentesség, folyadék) a legfontosabb tényező. Az összes többi, ami még elérhető, csak a ráadás (a hagyományok szerint): teák, bogyók, sör, őszilé, köménymagos rántott leves, madártej... Ezek közül bármelyik hathat, ha épp, de ezek nyilván nem "hivatalos" tejserkentők.

2011. ápr. 11. 17:10
 6/8 xStefix ***** válasza:

3: Ja igen, játszócumit se kellene, az is zavart okozhat a védőhöz hasonlóan.

A legjobb lenne, ha csakis a melleddel találkozna a babád, pláne, amíg a szopitechnikája nincs teljesen rendben...

2011. ápr. 11. 17:11
 7/8 anonim ***** válasza:

merre laksz?

jó lenne, ha szopi tanácsadónak megmutatnád, ő tudna segíteni a helyes mellretételben. vagy a védőnő?

nekem is eleinte rosszul kapta be a mellem, miután átszoktattam a helyes módra, sokkal több tejem lett. és már nem sebesedett többet.

addig is megpróbálhatod szopi elején az ajkait kijjebb húzni, kipödörni (bocs, nem tudom jól szavakba önteni). és a melledet kissé benyomva (föntről, tehát, hogy a szájpadlása felé álljon a bimbó) a szájába adni, pontosabban őt húzni a melledre.

ezen a honlapon érdemes olvasgatni.

www.lll.hu

2011. ápr. 11. 17:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!A bimbóvédőt egyszer kipróbáltuk,de utána látványosan megkeverte a babámat,így azt hanyagoljuk,hátha többet ártok vele,mint amennyi a haszna lenne.Cumit sem szeretnék neki adni,pont ezért.Sajnos a védőnőm semmit nem ért ezekhez a dolgokhoz,így ő nem segíthet.De nem akarom feladni,mert nagyon szeretném sokáig szoptatni a kincsemet!Megpróbálok mindent,hátha csak én vagyok béna...
2011. ápr. 11. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!