Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Átáll nappalra vajon a "tejgyá...

Átáll nappalra vajon a "tejgyártás"?

Figyelt kérdés

Babám 8 hós, nem szopik már hónapok óta, így géppel fejek, napi 8x, 3 óránként.

De olyan iszonyat kimerült vagyok már, hogy 4 napja úgy döntöttem, hogy mielőtt falnak megyek, abbahagyom az éjjeli fejést.

A gáz az, hogy az amúgy sem túl sok tejem(6-7dl), így 4 nap alatt már csak 5 dl. Meg fog állni az apadás, vagy ha nap közben megpróbálnék többet fejni, akkor átáll a mennyiség?

Nagyon rossz érzés, majdnem mint mikor a babám elkezdett nem szopni, de egyszerűen már képtelen vagyok éjjel felkelni, 6 hónapja nem aludtam egyben 3 órát 1x sem a fejés miatt, kivagyok teljesen.

köszi

2011. ápr. 8. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
nekem miután abbahagytam az éjszakai szoptatást nem lett több tejem nappal de a nappali mennyiség viszont megmaradt, és 500ml tej is elég lehet egy 8 hós. babának ha már eszik szilárd táplálékot és pótolhatod teával, nem muszáj tápszerrel, csak figyeld meg hogy hízik eleget. de ha pihentebb leszel még gyűlhet is a tejed hosszú távon.
2011. ápr. 8. 21:36
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi.

az a baj, hogy a 6-7 dl-ből 4dl éjjel jött le..:-(( Attól félek, hogy nem is áll meg addig, és a babám meg nem eszik még csak pár kanál szilárdat...:-( ezzel is bajban vagyok...

2011. ápr. 8. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Én 16 hónapig csak fejtem tegnap estig,mert a mellszívótól úgy megindult a tejem,hogy nem akar apadni.Ma reggeltől hormongyógyszert kell szedjek,hogy végre elapadjon.Anyatejadó is voltam(tegnapig)havi szinten 25-30 litert vittek.

Teljesen belefáradtam,kimerültem s lefogytam 20 kilót.

Nem beszélve a kálcium hiányról is,állandóan kitörik a fogam s a fogászaton már törzsvendégnek számítok.

Beszélj te is a nőgyógyászoddal s tud ebben segíteni.

2011. ápr. 9. 13:01
 4/6 A kérdező kommentje:

De én nem akarom hogy apadjon...:-( Pont hogy növelni szeretném...

Havi 25-30 liter, jesszus, nem semmi vagy! :-)

2011. ápr. 9. 13:07
 5/6 xStefix ***** válasza:

Hát, megértem, hogy kivagy.. de talán nem is kellett volna ilyen sokáig éjszakáznod ám! Persze megértem, nyilván attól féltél (ahogy most is), hogy ha elhagyod, apadni fogsz.

Szerintem nyugodtan tegyél egy próbát, ha már nagyon nem bírod:

- Hagyd el az éjjaliket (de csak fokozatosan, ne hirtelen!!!) és ezzel párhuzamosan - úgyszintén fokozatosan - fejj gyakrabban és/vagy tovább napközben!

- Remélhetőleg pár nap - 1 hét után már érezni fogod, hogy nappal is több tejed lesz.

-> Később, ha úgy érzed, elérted, amit szerettél volna, már nem kell tovább ilyen gyakran fejni, akkor már lehet ritkítani is. De a szaporítás/"átváltás" ideje alatt kell, hogy többször fejj nappal.

- Ami naggggyon fontos még: NE AGGÓDJ EZEN! Tudod, hogy a stressz mennyire rossz hatással van a termelésre...

- Igyál elegendő folyadékot.

- Próbálj meg minél többet pihenni, éjjel és nappal is! - Sőt, lehetséges, hogy az éjjeli kelések elhagyása még segíteni is fog neked abban, hogy nappalre több energiád legyen és így több tejed is! (Ugyan igaz, hogy az éjszakai szopi/fejés az, ami a leghatékonyabban szaporít, de egy idő után nyilván mindenkinél elmarad az éjszakázás, mégis van elég tejünk... Szóval nemcsak az éjjelen múlik, hogy nappal lesz-e elég tej!)

Tudd, hogy a tejtermelés idővel nagyon jól automatizálódik, "magától" működik. Előfordulhat, hogy a váltás első napjaiban látványosan megcsappansz, de ettől ne ijedj meg! A testednek kell egy kis idő, amíg felfogja, hogy mostantól új programon kell működnie.

Elméletileg, minél tovább szoptatsz/fejsz, annál stabilabb lesz a termelés, annál jobban "beivódik" a szervezetbe. Én magamon azt látom, hogy ez ugyan nem azt jelenti, hogy idővel mondjuk lassabban apadna a tejem, ha nincs elég inger, de azt már igen, hogy továbbra is ugyanolyan gyorsan, ha nem gyorsabban jön vissza, ha újra többször szoptatok.

Bízz magadban, hogy sikerülni fog, nem kevesen vannak rajtad kívül, akiknek sikerül úgyis, hogy csak nappal fejnek. Hidd, hogy te is köztük leszel hamar! :)

2011. ápr. 9. 17:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon, nagyon köszönöm. :'-)
2011. ápr. 9. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!