Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A sima cumi nem okozhat...

A sima cumi nem okozhat cumizavart?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 15:41
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:

Igen, sok eüs dolgozónak lenne még hova képeznie magát a szoptatás terén (is)...

Ami saját tapasztalat: nekünk mindenképp muszáj volt védőzni, mert a lányom hipotóniás volt (izombeidegzési zavar), ezért nem tudott rendesen rákapni a mellemre. Közben azonban jártunk Dévény-tornára, ami idővel megerősítette annyira a kis arcát, száját, hogy nemsokára (kis kitartással) már el tudtuk hagyni a védőt. Nem mintha különösebben zavart volna, nem okozott gondot szerencsére nekünk sem, de én nagyon szerettem volna csak úgy "simán" szoptatni. Meghát volt, hogy itthon hagytuk azt az 1 db-ot, amink volt (MAM - itt vidéken nem lehet ilyet venni), akkor aztán volt hisztike... Szóval sokkal praktikusabb volt elhagyni. Néhány nap alatt sikerült, kb. 4 hónapos lehetett a lányom. -> Ergó, idővel, ha úgy érzed, te is megpróbálhatod levenni, hátha sikerül. A bimbó méretén nyilván nem tudsz változtatni, de lehet, hogy később meg tudja majd szívni a babád annyira, hogy ne kelljen. (Persze az se világvége, ha mégis kell. Amikor muszáj, akkor nincs mese.)

A cumit sajnos vagy nem sajnos mi a kezdetek óta használjuk szinte végig. Nem mondom, hogy mindenképp ellenzem, se azt, hogy éljenzem - HA az anyuka tudja JÓL használni. (És tapasztalom, hogy ez nem mindig van így...)

Azaz, akkor és addig adni a babának, amikor nincs módja az anyukának szoptatni. Ez nálunk konkrétan így nézett ki:

1, A mai napig házon kívülre mindig magunkkal visszük, ha neadjisten hiszti lenne, vagy valamitől félne a lányom. Helyes vagy nem helyes, de ha megnyugtatja, ám legyen. Amint viszont lenyugodott, elkérem tőle vagy ő maga adja oda. Soha nem volt még olyan, hogy egész nap a szájában lóg vagy hasonlók. (Ez utóbbit én se tartom jónak semmilyen szempontból.)

2, Az alvások előtt kéri és kapja, mert láthatóan hamar beálmosítja őt a szopómozgás, így kevésbé kell utána csitítgatni. Régebben fürdés után kapta meg, mialatt öltöztettem, mert annyira türelmetlen volt már az elalvós szopi előtt. Manapság meg fürdés előtt, jelezve, hogy ideje pancsizni menni. (Hozza magával, fürdés idejére feltesszük a polcra, aztán visszakapja. Öltözés, tejivás, szopizik, cumi és alvás.) Nekünk így vált be.

Ezt csak azért írtam le, hogy példázzam, szerintem hogy lehet ezeket ésszerűen használni. Nyilván máshogy is lehet, de talán ezek a fő elvek. Akkor, ha nagyon muszáj és nincs más megoldás. És olyan rövid ideig, amennyire csak lehet. Az elsőszámú a szoptatás (csecsemőkorban legalábbis).

Az üveggel viszont bajunk volt az elején. Pár nap után már éreztem, hogy a lányom gyengébben szopizik - na ott el is tettem a kócerájt. Amíg csak szopott, nem kapott többet üveget. Hozzátáp mellett viszont már nem volt gond.

Szóval, amit javasolni tudok neked: ha már rendszeresen használod ezeket a segédeszközöket, sebaj; a lényeg, hogy mindig légy résen és ha bármikor úgy tűnik, zavar van kialakulóban, lehetőleg hagyd el őket rögtön. (Mert később is lehet még esetleg gond, nemcsak a használat elkezdése után.)

És bocsánat, hogy sokat írtam. :)

2011. ápr. 7. 19:04
 12/12 A kérdező kommentje:

Még egyszer nagyon köszönöm. Cumi nekünk is csak az alvás idejére van, mert tényleg könnyebben nyugszik meg tőle. Szerencsére ki is ejti a szájából, amint mély álomba esett.

Néha próbálgatom védő nélkül, hátha sikerül "rákapnia" a mellemre, de abból egyelőre csak nyalogatás van, aztán meg hiszti, hogy nem megy. Azt hiszem, az a szerencsénk, hogy nagyon erősek az állkapcsai és nagyon tud szívni, így akár egy mellből is jól tud lakni bőven és kijön a vége si, az a j sűrű tejecske. Azt mindig figyelem, nehogy csak az előtejet igya. Bár ilyen mennyiségnél ez szinte kizárt szerintem :)

A cumisüveggel meg az a helyzet, hogy csak akkor tud inni belőle, ha nagyon morcos. Amikor már bedühödik a csuklás miatt (vagy, hogy 30 percig is eltart), akkor tudja úgy szívni, hogy jöjjön is belőle. Amúgy csak cumikázik rajta és egy korty sem fogy belőle... Ezért nem is merem neki máskor odaadni, mint ha nagyon muszáj. Egybként a tapasztalatom az, hogy a tejadó reflexem erősebb, mint a cumisüveg cumija, sokkal gyorsabban iszik a mellemből...

Remélem, ezentúl sem lesz gond. :)

Jó egészséget kívánok nektek és még egyszer köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 7. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!