Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki hosszú ideig (több mint 2...

Aki hosszú ideig (több mint 2 évig) szoptatott milyen okból tette?

Figyelt kérdés
Talán az volt az oka,hogy nem akartátok drasztikusan elválasztani,vagy felmértétek az anyatej jótékony hatását.Előre is köszönöm a normális, nem sértő válaszokat.Ha csak hosszú szoptatás pártiak válaszolnak,akkor bízom benne nem lesz vita ebből a kérdésből.
2011. márc. 23. 13:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam 25 hónapos. Imádja a cicit. Amikor babát terveztem, azt mondtam, szeretném 1 éves koráig szoptatni. Az olyan hosszúnak tűnt az én szememben. Aztán időközben úgy éreztem, ezt nem én szeretném befolyásolni. Mondja meg ő, hogy szeretne-e még cicizni. Pillanatok alatt megnyugszik cicin a gyerek. Sokkal könnyebben alszik el. Sokkal több folyadék kerül a pocijába. Jót tesz az immunrendszerének. Az anyatejnek még antibakteriális hatása is van. És olyan jó, amikor odabújik hozzám. Így sokat alszunk együtt, ami olyan klassz érzés neki is, nekem is! Én egyszerűen nem találok benne rossz dolgot, nem tudom, miért kellene abbahagynunk. Egyszerűen nem értem, hogy a társadalom másik fele miért "undorodik" ettől olyan erősen? Nekem már szinte az összes ismerősöm szólt, hogy ne szoptassam tovább a gyermekemet, de soha senki nem tudta ész érvekkel megmagyarázni, hogy miért ne. Én meg ezt így nem fogadom el még akár egy orvostól sem.
2011. ápr. 1. 09:24
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de off leszek:

Utolsónak: nagyon nagyon egyetértek veled.

2011. ápr. 1. 10:00
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A lányom 29 hónapos és még mindig cicizik,ha tehetné óránként,akkor cicizne, de mivel sokat vagyunk a szabadban,így nem teheti,csak itthon. Egyik ok amiért még szoptatom,hogy nagyon függő,követeli, a másik pedig,hogy amikor beteg,nem hajlandó enni,inni csak a cicit fogadja el,lehet,hogy kiszáradt volna amikor beteg volt,ha nincs cici. Még rendesen termelődik a tejem és ha hosszú órákig nem cicizik a lányom,akkor feszül,folyik stb. Már mindenki elítél(családtagok,ismerősök) kivéve a páromat,mert őszerinte ez a legjobb dolog a gyereknek. 29 hónaposan 3-4-5 évesre való ruhákat hord,izmos,erős testalkatú,felesleg minimális van rajta,a betűket,számokat felismeri,a bankok,éttermek,boltok nevét tudja,meg tudja különböztetni,hogy otp vagy raifeissen bank elött megyünk el, mcdonalds,kfc,burger kinget mind tudja melyik melyik,a közérteket is tudja,hogy melyik mi,sokszor arra gondolok,hohy olvas a gyerek,meghökkentő,mindennek tudja a márkáját,múltkor leparkolt mellettünk egy autó és mondta hogy pözsó és tényleg az volt! nagyon ritkán beteg! Bocsánat a büszkélkedésért,de a párom szerint ez mind az anyatejnek köszönhető.
2011. ápr. 2. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!