Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki hosszú ideig (több mint 2...

Aki hosszú ideig (több mint 2 évig) szoptatott milyen okból tette?

Figyelt kérdés
Talán az volt az oka,hogy nem akartátok drasztikusan elválasztani,vagy felmértétek az anyatej jótékony hatását.Előre is köszönöm a normális, nem sértő válaszokat.Ha csak hosszú szoptatás pártiak válaszolnak,akkor bízom benne nem lesz vita ebből a kérdésből.
2011. márc. 23. 13:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én 27 hónapig szoptattam aztán terhes lettem vagyis már előbb az voltam és doktor mondta hogy abba kellene hagyni,nagyon cici függő volt, nem is volt ezzel semmi gondom mindig szolgálta ki magát(húzta fel a pólómat)én sokáig szerettem volna,és nagyon rosszul esett hogy már nem mehet tovább.Ahhoz képes hogy mennyire cicifüggő volt ,megértette hamar,,doktor bácsi azt mondta hogy nem szabad.
2011. márc. 31. 22:07
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nincs gyerekem, de azt eltudom mondani, hogy engem majdnem 3éves koromig hagyott anyu szopni, és azért mert egészséges az anyatej, meg rá is ért, együtt voltunk otthon, nem dolgozott, így nem okozott neki gondot.
2011. márc. 31. 22:07
 13/23 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
96%

22:07

Volt orvosi oka hogy a terhesség alatt abba kellett hagyni? Én beszéltem szoptatási tanácsadóval, neonatológussal, nőgyógyásszal, mind azt mondták, hogy ha nincsenek összehúzódásaim, akkor szabad. Nem is volt vele probléma. Csak sok orvos meg védőnő kapásból rávágja hogy tilos.

2011. márc. 31. 22:11
 14/23 anonim ***** válasza:
Nem volt orvosi oka , ha azt mondta a doki akkor inkább abbahagytuk.Féltem nehogy baj legyen.
2011. márc. 31. 22:18
 15/23 anonim ***** válasza:
22:07 vagyok,nem egyből hagytuk abba.2 hétig reggel és este kapott aztán 2 hétig csak reggel ,amúgy sokszor cicizett egy nap alatt +éjszaka.
2011. márc. 31. 22:21
 16/23 anonim ***** válasza:
22:07 vagyok és idáig egyszer volt beteg a calici vírust elkapta az egész család.Nem volt még megfázva,és nem köhögött,amikor jött a foga akkor hasmenése volt.
2011. márc. 31. 22:24
 17/23 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
95%

22:18

Igen, sajnos sokan automatikusan mondják. Nekem is először elkezdte a védőnő, hogy akkor abba kéne hagyni a szoptatást, erre mondtam hogy kikkel (név szerint) beszéltem és hogy ők mit mondtak. Nem tudott vitatkozni, szakmailag mind többet tudtak nála és tapasztaltabbak voltak.

2011. márc. 31. 22:39
 18/23 anonim ***** válasza:
Azt gondoltam, ha az utcán hangosan kiabálva követeli a cicit, befejezzük a szoptatást, de ez nem történt meg, talán mert későn kezdett beszélni a kisfiam. Mindkettőnknek jólesett így, tudott már enni, inni pohárból és cumisüvegből is, mikor 2 és félévesen abbahagyta a szopást. Egyre ritkábban kérte, én meg nem kínálgattam, és lassan abbamaradt.
2011. márc. 31. 23:04
 19/23 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

"Azt gondoltam, ha az utcán hangosan kiabálva követeli a cicit, befejezzük a szoptatást, de ez nem történt meg"

Mázlista. :-))

Egyszer a gyerek szó szerint nekem esett a villamosmegállóban, felrántotta a pólómat, majd amikor visszahúztam, akkor egy mozdulattal a nyakkivágásnál borította ki a cicit... mintha egy polippal küzdöttem volna, miközben a melleimet próbáltam a helyükön tartani.

2011. márc. 31. 23:08
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

:-DDDDDDD

Nekem még csak 7,5 hós a babám, sajnos nem szopik, de fenntartom a termelést géppel, és bárki bármit mond, hogy ez nem megy hosszú távon, nekem eddig sikerült, masszívan uannyi a tejem ez alatt a 7 hónap alatt.

Szóval ez nagyon megterhelő, összesen napi 3,5-4 órát töltök fejéssel, de Én úgy tervezem, hogy addig fogom neki adni, míg itthon tudok vele maradni, remélem minél tovább, ha ez 3 év lenne, akkor 3 évig.

Én az anyatejet tekintem a legjobb tápláléknak a baba számára, később pedig az immunanyagok miatt akarom adni neki.

Amúgy a szívem szakad meg, hogy nem szopik(cumizavar), de nem tudok mit csinálni, mostmár ez így van 4 hónapja. (Néha megpróbáljuk, de leharapja a bimbómat:-DDD, irtóra fáj, és gőze sincs, hogy mit is kéne csinálnia vele:-(

Ezt csak azért írom, mielőtt vki megkérdi, hogy miért-hogy s mint...)

2011. ápr. 1. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!