Aki hosszú ideig (több mint 2 évig) szoptatott milyen okból tette?
22:07
Volt orvosi oka hogy a terhesség alatt abba kellett hagyni? Én beszéltem szoptatási tanácsadóval, neonatológussal, nőgyógyásszal, mind azt mondták, hogy ha nincsenek összehúzódásaim, akkor szabad. Nem is volt vele probléma. Csak sok orvos meg védőnő kapásból rávágja hogy tilos.
22:18
Igen, sajnos sokan automatikusan mondják. Nekem is először elkezdte a védőnő, hogy akkor abba kéne hagyni a szoptatást, erre mondtam hogy kikkel (név szerint) beszéltem és hogy ők mit mondtak. Nem tudott vitatkozni, szakmailag mind többet tudtak nála és tapasztaltabbak voltak.
"Azt gondoltam, ha az utcán hangosan kiabálva követeli a cicit, befejezzük a szoptatást, de ez nem történt meg"
Mázlista. :-))
Egyszer a gyerek szó szerint nekem esett a villamosmegállóban, felrántotta a pólómat, majd amikor visszahúztam, akkor egy mozdulattal a nyakkivágásnál borította ki a cicit... mintha egy polippal küzdöttem volna, miközben a melleimet próbáltam a helyükön tartani.
Utolsónak:
:-DDDDDDD
Nekem még csak 7,5 hós a babám, sajnos nem szopik, de fenntartom a termelést géppel, és bárki bármit mond, hogy ez nem megy hosszú távon, nekem eddig sikerült, masszívan uannyi a tejem ez alatt a 7 hónap alatt.
Szóval ez nagyon megterhelő, összesen napi 3,5-4 órát töltök fejéssel, de Én úgy tervezem, hogy addig fogom neki adni, míg itthon tudok vele maradni, remélem minél tovább, ha ez 3 év lenne, akkor 3 évig.
Én az anyatejet tekintem a legjobb tápláléknak a baba számára, később pedig az immunanyagok miatt akarom adni neki.
Amúgy a szívem szakad meg, hogy nem szopik(cumizavar), de nem tudok mit csinálni, mostmár ez így van 4 hónapja. (Néha megpróbáljuk, de leharapja a bimbómat:-DDD, irtóra fáj, és gőze sincs, hogy mit is kéne csinálnia vele:-(
Ezt csak azért írom, mielőtt vki megkérdi, hogy miért-hogy s mint...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!