Baj, ha 3 éves korig nem történik meg az elválasztás?
Kislányom júniusban lesz 3 éves,nem szeretném pont a nyári kánikulában elválasztani ,amikor tombol a hasmenéses vírus.
Mennyivel "illik" átlépni a 3 évet?Az is lehet,addig elhagyja magától.Csak azoktól kérek választ akik hasonló helyzetben voltatok vagy vagytok.Hosszú szoptatás ellenesek kíméljetek.
Ha igényli, normál a testsúlya, eszik mellette rendesen akkor nem gond.
Nem vagyok híve a hosszú szoptatásnak, de úgy gondolom ez elég intim dolog ahhoz, hogy az anyuka döntse el mi a jó kettejüknek. Mert ártani nem árt, az biztos.
Szia!
Nem a kérdésre válaszolok,csak érdekel,hogy mennyi tejed van?Ilyenkor is még ugyanolyan sok tud termelődni,ha sokat szopizik a gyerkőc vagy ilyenkor inkább már csak cumizásra használja a cicit?
Magamról: 1,5 év van a két csemete között, a terhesség alatt is szoptattam,a második szülés után pedig tandemben a nagy 4 éves, a kicsi 2,5 éves koráig. Egyszerre szoktak le, mert egyszerűen elfogyott.
Tavasszal szoktak le, nyáron nem volt semmi gond. A kicsi az első bölcsis év alatt alig volt beteg, mert akkor még szopizott, a második tanévben (szept-máj) pedig novembertől februárig folyamatosan beteg volt. Egy hét bölcsi, egy hét anyám. Úgyhogy szerintem pont nyáron leszokhat a lányod, én inkább a taknyos-vírusos időt nem javasolnám a leszoktatáshoz.
Szerintem nincs olyan hogy illik-nem illik. Nem nyilvánosan csináljátok, nem 7 éves (youtube-on láttam, nekem bizarr). A kérdés az, hogy neki mennyire van szüksége és téged mennyire zavar. Engem amúgy a nagy kb 3-3,5 éves kora után zavarni kezdett. Csak a testvérféltékenyésg miatt hagytam.
A hozzáállásról: Nőgyógyászati vizsgálaton voltam, nem a dokimnál hanem a körzeti rendelőben. Mondom: van két gyerekem, a nagy már 3 éves múlt és még mindig szoptatom.
Az orvos lelkendezett, hogy milyen szuper vagyok, szoptassak akár 15 évig is, én lettem a megdicsőült Nagy Magyar Anya. Pár héttel később nem az ő rendelésére toppantam be, hanem a másik dokiéra. Ugyanaz a rendelő, ugyanaz a szék, másik orvos. Én: a kisebbik lányom szoptatom aki 2 éves ... MIT CSINÁL?????? Már rég le kellett volna szoknia!!!!
Na és akkor meg sem említettem neki, hogy az akkor 3,5 éves is még nyammog rajta, így is én voltam a világ felelőtlen idiótája.
Szóval ahány emberrel beszélsz (még ha orvosok is), annyiféle vélemény lesz.
Jaj,de aranyos vagy!
Nekem 4 gyerekem van.A hoszútávú szoptatás híve vagyok.
Néha valóban úgy túnik a gyerekem soha nem fog lemondani a ciciről,de bizony eljön az az idő is.
A 3.és 4. gyerekim kozt 2,5 év van.A terhességet végig szoptattam,aztán tandem szoptattam még 5 hónapig.Nekem úgy tünt hogy a nagyobbik soha nem fogja abba hagyni a szopizást,de megtörtént és én nagyon örültem mert számomra megterhelő volt a két csemete szopiztatása.
A naggyal meg lett beszélve hogy csak reggel és este van szopizás és mindig a kicsi az első.A testvérféltékenység leküzdésében sokat segített hogy a nagy sem maradt ki a "jóból".Anyukám pedig megkérdezte:5 éves koráig akarom szoptatni?
"És most itt állok,kisírt szemekkel,nem tudom felfogni,hiányérzetem van,valaminek vége lett."
Ezzel én is így voltam. Az utolsó időben már zavart a nagyobb lányom, már vártam hogy vége legyen, amikor meg mind a kettő leszokott, akkor ott álltam zokogva, hogy vége lett egy korszaknak...
Hát ez nem illem kérdése :) Ha neked nem gond, és a gyerek igényli, akkor ki tud benne megakadájozni. Kettőtökre tartozik :)
Lányom három és fél éves korában még esti elalváshoz kérte a cicit. Már ovis volt, és egyszercsak elhagyta.Viszont elötte nem lehetett lebeszélni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!