Kinek mennyi többlet teje van? Nekem 12 hetes babám napi 5x-i átlagban 120 ml-s étkezése mellett még 15 liter tejem van lefagyasztva.
A barátnőm szerint ez óriási teljesítmény. A héten kapott ebből a kislánya (egyidős babák) tőlem 6 literrel.
hk
Szerintem meg nem pazarlás mert nekem is napi 1,2 liter tejem volt és evés után is 180 miliket fejtem le amit lefagyasztottam és mikor a kislányom 4 hónapos és 1 hetes volt akkor egyik napról a másikra majdnem elapadt a tejem és akkor nyugodt voltam hogy tudtam, hogy ott a fagyóban a tej.
Én úgy csináltam hogy mindig a legrégebbit vettem ki és a helyére meg egy új frisset tettem vissza.
Szerencsére mire majdnem elfogyott addigra sikerült visszaszenvednem a tejet.
Most 8 hónapos lesz de örülnék ha még lenne tej mert nagyon beteg (influenza) és csak szopizni akar szegényke de csak reggel meg este tudom csak szoptatni.
Szia! Szuper, hogy ennyi tejed van, ráadásul az anyatejért keményen fizetnek, nálunk 1800Ft-ot literenként. A védőnőd meg tudja mondjani, hogyan adhatod le, ha szeretnéd.
Viszont ne haragudj, nem piszkálásból kérdezem, de egy 12 hetes babónak nem kevés a napi 5 szopi? Az én lányom lassan 7 hónapos és még mindig 10-szer szopizik egy nap, pedig már gyümiket is kap. Szépen fejlődik, de "cicifüggő". Szóval csak érdeklődésből kérdezem, nálatok hogy alakult ez így, napi 5-re.:-)
Úgy látom senki sem olvasta el a kérdést. Írtatok mindenfélét, csak választ nem. Nem azt kérdeztem, hogy mit csináljak a tejjel?, hogy hol tudom leadni?, van-e értelme lefagyasztani?, hogy kell a lefagyasztott tejet kezelni?!!!!!!! A nem akarlak piszkálni írójának: igény szerinti etetés van, tehát ha éhes akkor kap, így alakult ki a napi 5x. Egyébként üvegből kapja a nyuszika, mert a szoptatás nem ment.
Azért mindenkinek szép napot!
nekem ez a kérdés inkább hencegésnek tűnik. igazából nem kérdeztél semmit csak elmondtad mennyi a tejed.
Ennek egyébként örülök hogy ilyen sok van.
Az utolsó válaszoló vagyok a 6 hónapos kisfiú anyukája. Nem kell foglalkozni az irigy emberekkel. Örülj, hogy ennyi tejed van én is örülök, hogy nem tápos a babám. Tényleg vannak olyan válaszok néha amit ha elolvasol utánna jobb, ha el is felejted hogy olvastad.
Az pedig hogy hogy kell kezelni: 6 hónapig önnmagában is felhasználható utánna már csak főzihez higításként. Nekem ezt mondta a gyerekorvos. Szobahőmérsékleten kell kiolvaszteni. És úgy melegíteni cümisüvegmelegítőbe ( én ha a hűtőből veszem ki abban melegítem nagyon jó és gyors) de még nem volt akkor forró vízbe teszed a cümisüveget. Még másnap is fel tudod hasznáni azt amit még nem melegítettél.
Jó babázást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!