A lefagyasztott tejed hogy adjátok oda a babának, hány órával a fogyasztás előtt kell kivenni, hogy időben kiolvadjon?
Ne aggódj a fejés miatt!
Ha fejed, akkor is termelődik a babádnak következő evésre, csak a cicid nem lesz olyan "telítettség érzetű", de a legtöbb tej akkor termelődik, amikor a baba szopik (vagy fejsz), nem azt eszi csak meg, ami épp a cicidben van, hanem annál sokkal többet.
Én egyébként 6 hetes kontrollra mindig vittem magammal a babákat, és a váróban megszoptattam gond nélkül. Főleg azért, mert várni kellett.
6 hetesen én még nem etetném cumisüvegből sem, nehogy cumizavaros legyen. Amíg nem 100%-os a szopási technikája, addig, és még azután is ez előfordulhat.
Egyébként a lefagyasztott tejnek meg van a veszélye, hogy nem fogadja el a babád, mert nem minden baba issza meg, szóval ezt nem élesben kéne kipróbálni, hanem amikor Te is otthon vagy.
Egyébként ha egy órával a fogyasztás előtt kiveszed, az elég, én forró vízbe állítottam mindig bele, és a kellő hőmérsékletre melegítettem. (Egyik babám a hőmérsékletre is nagyon finnyás volt, ha nem volt elég meleg, nem itta meg...)
Én már hazajövetel előtt volt hogy cumisüvegből itattam, védőnő tanácsolta ha fél vagy 3/4 óra eltelt, s 30ml-nél nem evett többet, akkor fejjek utána. Mivel tüdőér szűkülete van s szívével is gond van, lassúbb s fáradékonyabb a többi babánál, s így fejtem néha. S volt hogy el kellett mennem itthonról, s olyankor cumisüvegből itatták. A 6 hetes kontrollra vinném, de párom inkább itthon marad vele, mert félti kórházba vinni.
A szoptatás meg, hát nem tudom merném-e szoptatni nagyobb társaságban. Legutóbbi sétánknál meg akartam próbálni, de párom ott is rám szólt, hogy inkább menünk haza.
Ha visszük gyerekorvoshoz vagy kardiológushoz, mindig fejek, s azt visszük el. Meg a másik oka, hogy sokszor hisztizik mellen, van hogy egész nap nyugodt, s szépen szopizik, van hogy üvölt, s kézzel lábbal rugdos. Volt olyan, hogy letettem, fejni próbáltam, de nem jött tejem, s van hogy jött, s mégis csinálta. Na, meg időjárás változáskor is ezt csinálja, de olyankor keveset is eszik, s egész nap hisztizik, pedig van tejem. Ha szopi után lefejem a maradékot, jártam már úgy hogy nem termelődött újra a köv szopiig (3 óránként szopiztatok, igény szerint még nem próbáltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!