SOS nem lesz holnap áram, mit csináljak a lefagyasztott tejekkel?
Szerintem el kellene vinned ismerőshöz, és úgy ahogy írtad, hűtőtáskában.
Nem akarok hülyeséget mondani, mert nem tudom, hogy a fagyasztó képes lenne e ilyen hosszú ideig fagyasztva tartani, és mivel egy baba táplálékáról beszélünk, ezért kár lenne kockáztatni, hogy vagy felenged-vagy nem, vagy oda adod neki- vagy nem, vagy megromlott-vagy nem, vagy lesz tőle baja-vagy nem. A lefagyasztott anyatej pedig kincs, kár lenne kiönteni.
Egy átlagos fagyasztó, ha nem nyitod ki 24 óráig biztosan tartja a hőmérsékletet, nem olvadhat ki benne semmi.
Csak arra figyelj, ne nyisd ki, akkor kizárt, hogy leolvadjon.
De egy modern jó márkájú 2-4 napot bír.
Attól függ, milyen fagyasztóban vannak. Ha a hűtő fölötti kis fagyasztó részben, akkor szívás, mert az könnyen olvad. Viszont ha a fagyasztó ládában, vagy szekrényben van, akkor nincs gond.
Tegyél a hűtőbe egy hőmérőt. Nézd meg, hogy alap járaton, mikor be van dugva, akkor hány fok van bent. Hagyd bent a hőmérőt, csukd vissza az ajtót és az áram szünet alatt ne nyitogasd. Ha visszajött az áram, azonnal nézd meg, mennyit mutat a hőmérő.
Ha még megfelelő a hőmérséklet, akkor nincs semmi gond. Nálunk is volt áramszünet 12 órán keresztül, és még a hűtő fölötti fagyasztó rekesz sem olvadt le, mert nem nyitogattam az ajtót, és raktam be előző nap zacskókban vizet, megfagytak, és azok tartották hidegen a hűtőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!