Nem törődöm eleget egy hónapos babucimmal?
Aggályom az imént fogalmazódott meg, hogy olvasom, vki a 2 hetes babájának már plüssfigurákat mutogat stb.
Énekelni, beszélni én is szoktam hozzá, de más egyéb "közös elfoglaltság" a napi 7x-i szoptatás, pelusozás, fürcsi etc. mellett egyenlőre nincs vele, hiszen még kicsike, még csak most kezdi észlelgetni a közvetlen környezetét.
A 3 órás etetéseket általában betartja és hogy őszinte legyek, nem bánom, ha jót alszik két szopi között, mert nem nyűgös annyira és mellesleg a háztartásra is jut egy kis időm, amit fontosnak tartok a kaotikus állapotok elkerülése végett.
Ezúttal cáfolom, amit leírtál, nem törvényszerű, hogy csak azokból lesz drogos, akikkel nem foglalkoztak kicsi korukban.Sőt, nem csupán azok lesznek kezelhetetlenek, akik nem kaptak elég szeretetet az anyukájuktól.
Napi teendőim intézésekor általában ott van velem, ha pl.főzök, kitolom a babakocsijában, sokkal nyugisabb vagyok, ha ott van a közelemben.
Köszi, lányok, a válaszokat.
Ezt neked kell tudnod,de szerintem az se jó,ha túl sokat babusgatod,mert nem lesz önbizalma.Ha pedig túl keveset,nem lesz veled szemben nyílt.Figyelj oda rá és ő majd ,,elmondja,, mi kell neki...
SOK SIKERT
8hónappal ezelőtt éppen ezen aggódtam én is....
így ennyi idő után már azt mondom bárcsak ne babusgattam volna annyit....persze a mai napig sokat csókolgatom, szeretgetem és játszom vele, de mostmár szinte leköti az összes időmet.... örülök h ha du alszik egy-egy órát és lóügetésben kibírok teregetni stb....
szerintem nem attól jó anya egy anya h minden percben a babája "rendelkezésére" áll, ez nem azt jelenti h hagyjuk torka szakadtából üölteni az ágyban, csupán annyit h hagyjuk h kicsit feltelálja magát a kiságyban a játékaival....
de a te babád ehez még pici, csak jótanács ként írtam amiket írtam és persze nem akartam ezzel senkit sem megbántani!!!
(8 hónapos korban az a normális, ha az ember lépni se bír a gyerek mellől, mert az éppen össze-vissza mászkál, játszik, felfedez. Ennek semmi köze a túl sok babusgatáshoz szerintem.)
Én sokban egyetértek a plüssöket himbáló anyukával, bár én se tartoztam ezek közé. :) De értem, mire utal és sok tekintetben tényleg igaza van.
igen az igaz h ő jön-megy a szobában és lépni sem lehet tőle, és nem is ezzel van a gond, hanem h rajtam meg az apján kívül senkivel sem marad el 5 percre sem... pedig a nagyszülőkkel élünk és sokat látja őket!!!
+sztem az sem ok h amint kilépek a szobából üvölt...de már kukucsozunk és sokat használ:D
Azért csinálja ezt, mert még nem alakult ki a tágyállandóság - ez csak 1 éves kor körül van. Addig, ha te elmész, azt úgy veszi, mintha megszűnnél létezni, ezért sír. Ráadásul most jön majd a szeparációs szorongás időszaka is, amikor folyton attól fél, hogy magára hagyjátok.
A nagyszülő az nem anya és apa, akármennyit is van velük. Nem buták a picik, pontosan tudják, érzik, ki az első (és másodszámú) gondozójuk. Ennek inkább örülni kell, mert jobb így, mintha fordítva lenne. Szerintem egyetértesz. ;)
Teljesen rendben van, amit csinál, még akkor is, ha neked ez nagyon megterhelő időnként. De talán a tudat, hogy mindez a NORMÁLIS fejlődés jele, neked is segít átlendülni, amikor kezdesz belefáradni a folyamatos készenlétbe.
Ez a kötődés. Sokszor strapás, de a gyerek érdekét szolgálja.
Érdekes, hogy a többség leragadt a plüss játéknál.
Én arra a mondatra reagáltam, hogy ...apukával jobban egy hullámhosszon van...- tehát apuka kialakított valamiféle kapcsolatot a gyerekkel, na nem plüssökkel, hanem egyébként.
Anyukával meg éldegélnek egymás mellett, közös tevékenység a baba ellátása. Persze ezt is lehet magyarázni, de szerintem ez akkor sem jó. És törekedni kell a kapcsolat kialakításra. Ha anyuka maga úgy érzi, hogy neki nincs. Mert ebből a mondatból, én azt szűrtem le. Talán még bántja is, hogy apuka milyen jól megvan a babával.
Ja és utolsó 5 percet írtam, 5 percet naponta, és nem bábozást, hanem bármiféle közös tevékenységet, amit mindketten élveznek és egy hullámhosszra kerülnek.
Sajnálom, hogy 5 gyereket neveltél fel, és a gyerekkel való kapcsolat számodra ennyit mond 4-5 óra bábozás. Ami eleve hülyeség, mert 5 gyereknél feltűnhetett volna (már ha foglalkoztál volna velük), hogy egy 1 hónapos 4-5 órát fent sincs egyhuzamban, hogy bábozhass neki. Hiszen alapesetben is 4 óránként eszik, de alszik is közben. De még egy 5 évest sem köt le 4-5 órán keresztül a bábozás.
Hűha, hűha, de elszabadultak az indulatok :)
A hangsúly a SZERETETEN volt. Igazából én szegény kérdezőt szerettem volna megnyugtatni(egyesekkel ellentétben),és remélem hogy kicsit sikerült. Hiszen épp erre hivatott ez az oldal, hogy megosszuk tapasztalatainkat egy olyan dologról például, mint a gyereknevelés,mert még halálod után sem fogod tudni, mit csináltál! Amúgy sajnos nagyon jellemző, hogy jótanács helyett csúnyán leoltják egymást a kedves sorstársak,néhány hozzászólást rossz olvasni,egyesek látnoki képességüket próbálják kamatoztatni, miképpen lehet pár mondat alapján pontosan tudni egy idegenről, 22 év alatt mennyit foglalkozott a gyerekeivel :) Hajrá!
Én maradnék az eredeti tervemnél: semmi hátrány nem ér egy csecsemőt, ha ébrenlétének minden percét nem a szórakoztatásával töltünk. Amúgy meg tök mindegy, bábozol neki, vagy nem, csak a feltétlen szeretetedet érezze.
Szép hétvégét mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!