Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem törődöm eleget egy hónapos...

Nem törődöm eleget egy hónapos babucimmal?

Figyelt kérdés

Aggályom az imént fogalmazódott meg, hogy olvasom, vki a 2 hetes babájának már plüssfigurákat mutogat stb.

Énekelni, beszélni én is szoktam hozzá, de más egyéb "közös elfoglaltság" a napi 7x-i szoptatás, pelusozás, fürcsi etc. mellett egyenlőre nincs vele, hiszen még kicsike, még csak most kezdi észlelgetni a közvetlen környezetét.

A 3 órás etetéseket általában betartja és hogy őszinte legyek, nem bánom, ha jót alszik két szopi között, mert nem nyűgös annyira és mellesleg a háztartásra is jut egy kis időm, amit fontosnak tartok a kaotikus állapotok elkerülése végett.

2011. márc. 12. 15:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyugiii :)

Ha igényli a csöppség, jelezni fog ;)

2011. márc. 12. 15:26
 2/19 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti - nem hiszem, hogy bemesélem magamnak - de már most eléggé magának való baba - a párom és az én alaptermészetem is ilyen, ha ki vannak az igényei elégítve, tök elvan egymagában, ha "kommunikálok" vele, olyankor sem rám figyel, hanem elbambul, tág szemmel meredezik a nagyvilágba.Érdekes módon, apjával vhogy jobban egy hullámhosszon vannak, talán, mert egész nap én vagyok vele itthon , apuka csak késő este jön haza, puszit nyomni az arcára + egy kicsit ölbe venni.
2011. márc. 12. 15:35
 3/19 anonim ***** válasza:
33%

Nézd én szerintem nem keveset, szinte egyáltalán nem törödsz vele, a napi ellátáson kívül eszerint. Én nagyon sokat foglalkoztam már ebben a korban is a gyerekekkel és ők élvezték is ezt. Én is plüssfigurákat mutogattam, 6 hetesen már madzagra függesztett játékokat lökdöstek és kacagtak neki. Úgyhogy én is a plüssfigurás párthoz tartozom. És azt vallom, egy gyerekkel foglalkozni kell, a 7 szoptatás, fürösztés mellett is. És ez a felfogás, oh még kicsike, nincs vele "közös elfoglaltság" kifejezetten ellenszenves hozzáállás. De nem vagyunk egyformák, nyilván te zárkozott vagy és nehezen nyitsz a saját gyereked felé is, csak nehogy így maradjon, mert sajnos sokan nem tudnak mit kezdeni későbbi korban sem a gyerekkel.

Szerintem próbálj napi 10-20 percnyi közös elfoglaltságot találni, ami nem a kötelező teendő. Hanem tényleg foglalkozás, játék, masszázs, világ felfedezése.

2011. márc. 12. 16:29
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Beleborzongtam az utolsó válaszoló rideg, kemény szavaiba. Lehet, hogy a gyermekeidnek sok törődést és kedvességet nyújtasz, de nőtársaid felé fukarkodsz velük...

Nyugodj meg! Attól mert nem amazon anya vagy, még jó anya vagy. Minden gyerek mást igényel. Még a testvérek sem ugyanazt szeretnék ugyanabban a korban, pedig ők egy alomból származnak :). A nagyobb fiam egy napos korától nem aludt rendesen. Őt muszáj volt lekötni, mert igényelte, kiharcolta :). A kisebbik fiam pedig 3 hónapos koráig evett és aludt.A két étkezése között nem is volt szinte ébrenléte. Majd 3 hónapos korától egyre élénkebb lett, és onnantól ő is igényelte a foglalkozást. Már bocsánat, de hü..e lettem volna felébreszteni azért, hogy plüss figurákkal bábozzak neki, ő meg a fáradtságtól üvöltsön. Eljön mindennek az ideje. Te is érezni fogod, hogy melyik az a pont, amikor már a gyerek is igényli az aktívabb foglalkozást!

2011. márc. 12. 17:22
 5/19 A kérdező kommentje:

Utolsónak, köszi az empátiádat, tulképp vhol igaza van a 2.válaszírónak is, de én amondó vagyok, hogy amilyen kis hasfájós a babám, gyakran fél óráig kell masszírozni a kis pociját, meg tornáztatni, és akkor alszik végre el, én pedig örülök, hogy végre kipihenheti magát.

De az nem igaz, hogy nem törődöm vele, mostanában pl. keresem neki a megfelelő fekvőhelyet a kiságyán kívül.Ma pl.olyan jót aludt a kocsijában, később meg a nagy ágyra helyezett szivacsán, hogy öröm volt nézni.Mindenhol szeret, csak pont a kiságyában nem.

:)

2011. márc. 12. 17:40
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen idős gyereknek sokkal fontosabb a testközelséged meg a hangod - tök jó, hogy énekelsz! - mint a plüssfigurák. Éppenséggel megpróbálhatod, hogy mutatod neki, de egy ilyen pici babácskát szeretgetni kell, az jobban érdekli őket, mint a játékok. Majd 1 hónap múlva, talán.

Jól csinálod, nyugi. :)

2011. márc. 12. 17:50
 7/19 anonim ***** válasza:
7%

Jó elképzelhető ridegebb volt a kelleténél, de a kérdező pontosan értette mire gondoltam, úgyhogy nem kérek elnézést. Egyébként nem szándékoztam rideg lenni, őszinte véleményemet írtam le, na nem a kérdezőről, hanem bizonyos emberekről (akik léteznek) és nyilván a kérdező nem közéjük akar tartozni, különben nem kérdezett volna.

De egyébként ridegebb is lehetett, mert most olvasom a cikkeket folyamatosan a West Balkánban történtekről, ahol Zacher Gábor mondta, hogy egyértelműen a kábítószer tehet mindenről, akiket agyon tapostak is be voltak lőve. És bizony kábítószeres azok a gyerekek lesznek (ő pedig nyilván nem a levegőbe beszél), akikkel átlag pár percet foglalkoznak. És ezt erősítette meg egy kábítószeres, akinek ismeretségi körének 90%-a kábítószeres, hogy jó szülőknek, akik kellő időt fordítanak a gyerekre, nem történhet ez meg.

Úgyhogy én komolyan úgy gondolom, foglalkozni kell már az ilyen kicsi gyerekkel a "kötelező körök" letudásán túl is. És örömmel olvastam, hogy a kérdező törekszik is erre. Nem kell több egy ilyen kicsinek napi pár percnél, de kell. És napi pár percet fent van a gyerek, amikor lehetőség nyílik erre. Nyilván nem amikor fáradt, nyűgös, fáj a pocakja.

Egyébként én sokat foglalkoztam a gyerekeimmel és pontosan tudom max öt perc, amit bír, de az is sok már. Egy mondóka, egy kis torna, sétálás, nézelődés, ha nem plüssállat, de a lakásban körbe és ennyi. Aztán folyamatosan nő ez az idő.

2011. márc. 12. 19:08
 8/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de egyre durvábbakat írsz! Nem olvastad a kérdezőt? Beszélget a babájával meg énekel neki, csak épp plüssfigurákat nem mutogat, mert az egyhónapos gyerekét még nem köti le! Én ugyan nem olvastam a cikket, de gyanítom, hogy nem újszülöttekről van szó benne, hogy akinek egyhónaposan nem báboznak, az drogos lesz, hanem nagyobbakról.

Eszem megáll, komolyan.

Kérdező! Ne foglalkozz ezzel a nővel, megígérem Neked, hogy ettől nem lesz a gyereked drogos. :)

2011. márc. 12. 20:38
 9/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam az első hónapokban akkor volt nyűgös, amikor a nagyszülők már fél órája az orra előtt himbálták a játékokat. Amire persze még vadabb plüsshimbálásba kezdtek, amitől a gyerek még jobban ordított. Nekem kellett mindig kimenteni és nyugodt, csendes helyre vinni.

Nekem a védőnő is mondta, hogy az első hetekben, hónapokban nem kell sok inger a babának, csak zavarja. Nem tudom más gyereke milyen, de nálunk tényleg így volt. Azt szerette, ha ölbe volt, beszéltek hozzá, de a tárgyak nem nagyon érdekelték.

Különben szerintem az éneklés, beszélés sokkal jobb a babának, mint a plüssmutogatás. Elvégre az az anya közelségéről szól, és egy ilyen kicsi babának az a legszükségesebb inger.

2011. márc. 12. 21:06
 10/19 anonim válasza:
100%
Nyugalom, egy ekkora babának arra van szüksége, hogy sokat legyen testközelben, hogy hallja a hangod, és egyáltalán semmi szüksége nincs arra, hogy sóműsort rendezzenek neki plüssökkel :). Élvezd, amíg sokat alszik, esetleg kösd fel magadra kendőben, úgy együtt tudjátok intézni a napi dolgokat, ha úgy érzed, hogy sokat van nélküled, de természetesen ezt sem muszáj, ha békésen alszik amúgy is :).
2011. márc. 12. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!