Hogyan kell a fejést időzíteni? Rögtön etetés után, vagy később?

akkor kell mindig fejni, ha a maximum tej mennyiséget akarod elérni (pl.eladsz tejet, vagy sokat akarsz lefagyasztani).
ha az a célod, hogy épp annyi tejed legyen, amennyit a babád kér, akkor nem kell fejni. csak mellr tenni, amikor kéri.
van, hogy elkezd csomósodni, mert nem itta ki, na akkor ki kell fejni, hogy ne gyulladjon be. de csak 1x. van aki nem is hajlamos ilyenre. én sajnos sokszor küzdöttem gyulladással, eleinte hetente, később havonta.

Ha igény szerint szoptatsz, akkor nincs szükséged fejésre, mert a babád maga szabályozhatja a tejmennyiséget. = kereslet-kínálat egyensúlya
Ha valamiért növelni szeretnéd a mennyiséget, vagy épp túl sok tejed van hirtelen (pl. az első éjjeli átalvások idején), esetleg rendszeresen nem ürít ki a babád teljesen, AKKOR lehet szükség fejésre. (Bár utóbbi esetben sem feltétlenül kell, hanem a mellet érdemes kicsit másképp váltogatni.)
A te esetedben szerintem felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!