Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki csak egy mellből szoptat,...

Aki csak egy mellből szoptat, mit csinál a másikkal, feji?

Figyelt kérdés
A babámnak már elég az egyk mellem is. 6 hetes lesz hétvégén. Eddig kettőből szoptattam, két napja gyakrabban evett, így több tejem lett. Jól lakik az egyikkel is, néha a másikból nagyon picit eszik. A gondom az, hogy 4-5 órát is alszik délután, este egy-egy evés között, így akár 10 óra is eltelik ugyanaddig a mellig, ami így megint elkezdett csomósodni. HA fejem, még több tejem lesz, nem? Várjak, amíg nem fájdalmas a csomó és ne fejjem? Ti mit csináltok? Beáll ez magától egy mellre is?
2011. márc. 10. 12:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Felváltva szoptasd.egyszer az egyikből egyszer a másikból.

Vagy úgysem jó?

2011. márc. 10. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Húgom fejte, amíg a másikból szopott a keresztfiam. Annyi teje lett, hogy a lefolyóban végezte több tíz liter.

Én meg nem csináltam semmit (nekem is 2-vel kezdte és beállt 1 cicisre), és bizony növekedési ugrásnál jól jött volna az a plusz kis lefejt tejecske... Megspóroltunk volna egy csomó sírást.

De ugye ez plusz meló, ha fáradt vagy hozzá, akkor ne fejj, minden baba felnő váltott cicin is. :)

2011. márc. 10. 13:03
 3/6 A kérdező kommentje:

NEm szeretnék két mellből szoptatni, mert akkor a hátsó tejet egyikből sem enné ki. Fejni meg azért, mert akkor mindig kéne fejni és csak egyre több lenne. Az elején is megszenvedtem, mire abba tudtam hagyni a fejést, amikor hirtelen meglódult egy időben a tejem...

A válaszokat köszönöm. DE a kéréds még adott: beáll-e úgy, hogy a szervezetem felismerje, ne termeljen a másikba az alatt az idő alatt annyit, vagy muszáj lesz valamit tennem?

2011. márc. 10. 13:12
 4/6 anonim ***** válasza:
beáll
2011. márc. 10. 13:17
 5/6 xStefix ***** válasza:

Arra állsz be, amit te/ti kialakítotok.

Ha egy mellből szoptatsz, akkor arra. - Ebben az esetben arra azért figyelj, hogy ne csomósodj be és ne keményedj! Ilyenkor a csomót el kellene tüntetni, ill. igény esetén kicsit(!) fejni, hogy megkönnyebbülj. Teljesen ne fejd ki, valóban, mert akkor tényleg állandósítod ezt a plusz mennyiséget, vagy akár még több tejed is lehet. De ha csak picit fejsz, akkor jó.

Ha nem lesz a továbbiakban sem csomó, sem más kényelmetlenség, akkor nem kell semmit tenned, rá fog állni pár nap alatt erre a mennyiségre.

Ha viszont szükség lenne majd a két mellre, akkor arra fogsz rállni. Ne aggódj, ha folyamatosan így fogsz szoptatni, akkor úgy fog termelődni a tej, hogy így is ki fog ürülni a hátsó rész is. (Nagyobb korban általában szükséges szokott lenni a kétmelles szopi, bár nem mindenkinél.)

2011. márc. 10. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak egy mellből eszik, 3-4 óránként, szóval nálunk is 6-8, éjjel van, hogy 9-10 óra, mire visszajutunk ugyanahhoz a mellhez, néha már csöpög magától annyira tele van, de nem fejem le. Vagyis, annyit csinálok, hogy mielőtt szopizik, pár percig lefejem azt, amelyikből enni fog, mert általában úgy dől belőle szívás nélkül is a tej az elején, hogy 30 másodpercen belül félrenyel, és akkor percekig köhögünk... ha picit lefejem, akkor már nem tódul úgy a szájába, és 20 percet szopizik.
2011. márc. 10. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!