Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A cumizavarból ki lehet...

A cumizavarból ki lehet valahogy mászni?

Figyelt kérdés
Sajnos tápszert is kap a babám, mert egyik napról a másikra, elkezdett fogyni a tejem. Csak azt vettem észre, hogy már napok óta folyamatosan sírt, hiába raktam már 20 percenként a cicire. A tejem mennyisége mégsem nőtt, egy-egy alkalommal 10 ml-et tudott csak kicumizni, vagy még annyit sem. Szegénynek már a hasa korgott:( Muszáj voltam tápszerhez nyúlni. Azóta sem tudtam feltornázni csak 60-70ml-re két ciciből és már 5 hetes a kicsi. Ha cicire teszem az elején még szívja, de ha nagyobb erőkifejtésre lenne szüksége feladja és üvölt. De így sosem kap annyi ingert a mellem, hogy tudja még szükség lenne tejre. Ez egy ördögi kör és már kezdem feladni. Megciciztetem, aztán fejek, de ez sem segít, a Laktoherb teától meg fáj a hasa. Már tiszta ideg vagyok, pohárból szegény nem tud inni. Segítsetek légyszíves.
2011. márc. 5. 21:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz a babádnak,ha már nem szopik. A tápszer mellé kezd el a hozzátáplálást,akkor szépen fog fejlődni.
2011. márc. 5. 21:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Hozzátáplálást? Még csak 5 hetes. Lehet, hogy nagyon buta vagyok, de ezt nem értem.
2011. márc. 5. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül, sajnos sok más ember is jár hasonló cipőben. Adj neki tápszert nyugodtan, a lefejt tejet gyüjtsd össze és add neki oda. És amint van időd, kérj segítséget tőlük: [link]
2011. márc. 5. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs. 5 hónaposnak olvastam,nem 5 hetesnek. Természetesen tápszert adj neki,nem hozzátáplálást.
2011. márc. 5. 21:49
 5/8 csill79 ***** válasza:

Tápszer és nyugi.Nem biztos,hogy cumizavaros lesz.A lányom 4 hónapos,már a kórházban is kapott tápszert és azóta is cicit és tápszert is kap.Simán cicizik,kisebb bukkanókkal.

Volt,hogy 2 napig nem akarta elfogadni,de aztán csak sikerült rávennem:)

2011. márc. 5. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:
1 hetes múlt a kislányom, szintén tápszerhez kellett folyamodnunk, mert kevés a tejem. Kiszopizza ő azt a 40-50ml-t, de az irtó kevés neki sajnos. Fejni nem nagyon tudok, max. délelőtt, estére már tök üres a cicim. Éjszaka apa eteti cumiból, így hajnalra kicsit több a tejem. A lényeg az, hogy amíg csak egy kicsi tejed van is, addig először szopiztasd meg, és utána kapjon tápszert. Hidd el, nem lesz semmi baja a tápszertől, maximum büdit fog kakálni. :)
2011. márc. 6. 10:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ha engem kérdezel, akkor bizony mindenképp szoptatási tanácsadót javasolnék. Méghozzá sürgősen. Szerintem hívj fel valakit, itt vannak a nevek: [link] [link] Szerintem nagyon kedvesek és segítőkészek, sokaktól hallottam, hogy bárcsak előbb felhívta volna őket.
2011. márc. 6. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:

nekem 12 hetes a kisfiam, és két hete kezdődött hogy kevesebb a tejem, nem is tudom sűrűbben cicire tenni, mert üvölt hogy nincs benne, nálunk nem lett cumizavar, reggel, meg de-t szopizik, minden szopi után fejek , ha csak 10-20 ml azt is. 13 h körül szopi, de már kevés neki és a fejt tejet is odaadom pótlásként, aztán a következő evést én kiváltottam Táppal, de azt apa adja nálunk is, viszont én ilyenkor fejek hogy a cicit érje inger, és ezt a tejet megint elteszem mert lehet hogy már esti ciczésnál kell pótolni, ha nem akkor másnap az "ebédnél" jól jön. Én is kivoltam a tudattól is, de mindenki nyugtatott , hogy a tápszer is jó, ha nincs más megoldás akkor inkább egyen, mint üvöltsön egész nap az éhségtől. Én sem tudtam pohárból adni, mindíg a nyakába borult, a kiskanál meg 120-140 ml nél szóba sem jöhet, mert több volt a levegő mint a kaja.

Kitartás.

2011. márc. 7. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!