Nagyanyáink rosszul tudták. Ti hallottatok arról, hogy a szoptatós anyuka nem ehet semmilyen tehéntej terméket?
Igy van, ahogy irod. Van, aki szerencsés ebben és nem lesz semmi baj, de ahol a gyerek a szülők miatt hajlamos erre, ott bizony nem szabad inni.
Nálunk apának elég vacak a bőre, ezért mondta a doki, ne fogyasszak tejet. Amikor esetleg mégis megtettem, akkor bizony a gyerek bőre csúnya lett, ekcéma-szerű rögtön. Ha nem ittam ilyet, nem lett csúnya, visszajavult.
Hozzátápláláskor vigyáztam a tejjel, nem adtam, mert ugyanez a jelenség volt, mint szoptatáskor, ha én fogyasztottam.
Most 5 éves a legnagyobb, nincs tejmentes diétán, de tejet direktben nem iszik, maximum joghurt, ilyesmi, feldolgozott tejszármazék. Ha sok ilyet fogyaszt, akkor szárazabb a bőre és elkezd köhögni. Ha megvonjuk a tejterméket, elmúlik a köhögés.
Pedig ki hinné, hogy a száraz bőrnek, köhögésnek BÁRMI köze lenne a tejhez...
De szerintem ahol a szülőknek semmi gondjuk, ott elég megfigyelni, hogyan reagál a szoptatott baba és ha nincs gond, nem hajlamos rá, akkor semmi gond, fogyasztható a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!