Szoptatós Anyukák! Megjött már nektek?
S ha igen, mennyivel a szülés után? Milyen volt?
Három hónapos a babám, de nekem még nem jött meg, pedig nagyon örülnék neki. Csak mert nem akarunk sokat várni a 2. babával(max egy évet), de minimum egy évig még szoptatni is szeretnék.

14:23
A védőnődnek (így) nincs igaza.
13:53 vagyok és kizárólagosan szoptattam mindkettőt.
A második babámnál volt olyan, hogy kevesebb tej volt kb. két napig, de gyakori mellretétellel ez is megoldható volt. 7,5 hónapos koráig csak anyatejet volt hajlandó elfogadni a picim. Az ízéről persze nem tudok nyilatkozni. :o)

Teljesen egyéni, mert mindenkinek máshogy ketyeg a hormonrendszere.
Amivel "gyorsítható" a menzesz, az a ritkuló szoptatás, de ezt direkte nyilván senki nem javasolja, mert nem ez az érdek. Ilyen gyakori "csomópontok", amikor beáll a 3-4 óránkénti evés; elmarad az éjszakai szopizás; megkezdődik a hozzátápi és/vagy kiváltódnak a szopik evésre.
Nálam pl. 6 hét volt a tisztulás és szülés után 3 hónappal már meg is jött - de valószínűleg azért, mert akkor még nem igény szerint szoptattam, hanem időhöz kötötten (sajnos). Ettől függetlenül még ma is szoptatok, 3 éves a lányom.
Az, hogy a visszatérő mesi miatt elapadsz vagy nem ízlik a tej a babádnak, megint egyéni. Van ilyen is, de nem törvényszerű!

Szia, nekem mindkét lányom 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, és 10-11 hónapos korukig szopiztak jelentős mennyiségben (napi 3-4x), mégis teljesen másképp alakult a ciklusom.
Az elsőnél 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés, és rá két hétre, tehát a 8. héten meg is jött a menstruációm. Onnantól kezdve napra pontosan 28 napos ciklusaim vissza is tértek. A menstruációm egyáltalán nem befolyásolta szoptatást nálunk, esetleg annyiban, hogy én voltam türelmetlenebb azokon a napokon.
A másodiknál 11 hónaposan jött meg először. Már orvoshoz is elmentem, mert nem igazán hittem, hogy ez normális. Akkor ő azt mondta, hogy a szoptatás teljes abbahagyásától számítva 1 éven belül kell megjönnie és akár 8-10 ciklusba is beletelhet, hogy beálljon a menstruáció. Szerinte ezen belül nem érdemes gyógyszerekkel beavatkozni, mert a szervezet a saját tempójában áll vissza.
Jelenleg 15 hónapos a második lányom, de még nem mondanám, hogy van benne rendszeresség, hacsak nem az, hogy mindig rosszkor-rosszidőben jön meg :-D. Jelenleg 24től 36 napig minden előfordult már :-(
A másik, hogy a második lányommal mikor megjött 11 hósan, először az volt a gyanús, hogy nem akar szopizni egyik napról a másikra. Először azt hittem, hogy sztárjkol, de rá pár órára meg is jött. És ő utána sem volt hajlandó többet szopizni.
Tehát szerintem az sem mérvadó, hogy csak addig szopizik a baba, hiszen nekem mindkettőben volt részem.

Szia!
1,5 éve szoptatok, 6hónapja jött meg.Az első 3hónap görcsölős volt, de rendszeres az első alkalom óta.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!