Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit kell ennie naponta...

Mennyit kell ennie naponta egy 5 hetes babának?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogyan kell kiszámolni a napi adagot, de nagyon kíváncsi lennék rá, mert éheztetni és túletetni sem akarom. Sajnos a szoptatás nálunk nem működik, így fejem neki szorgalmasan az anyatejet, de elég nehéz meghatározni, hogy egyszerre mennyit melegítsek neki. Nem szeretnék pazarolni, mert tudom, hogy minden cseppje drága kincs, és ha elfogy, sajnos tápszeres pótlásra is szükség van néha. Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.
2011. febr. 22. 10:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Erre nincs egyértelmű előírás. Ha éhes marad,akkor sír, ha jóllakott ,nem eszik tovább. Túletetni nem tudod.
2011. febr. 22. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Annyira mások a babák, így ezt tényleg nem lehet meghatározni.

Az én babám akkoriban 7x evett egy nap. Egyszer-kétszer néztem az adagját, kb. 50-100 ml-t evett egy alkalommal.

Amúgy a súlyát szorozd be 150-nel és oszd el a napi étkezések számával, annyit "kell" egyszerre ennie. Pl. ha 4,2 kg x 150 = 630 ml és eszik naponta 7x, akkor 630/7= 90 ml-t eszik egyszerre kb. De minden baba tudja, hogy mennyire van szüksége, nem lehet ezt ennyire matematikai alapon meghatározni!

2011. febr. 22. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én 5 hetes kisfiam napi 7-8* eszik 130-140ml. Most 5,2 kg(4,23-kg-mal született).

Ha nem adok neki, üvölt, ha teli a has, nyugodt és alszik.

2011. febr. 22. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!