Mire számíthatok, ha 4 hetesen sajnos már naponta kétszer kell pótolni az anyatejet tápszerrel?
4 hetes kisfiam már 5 napja mellen van szinte egész nap, ahogy a szoptatási tanácsadó mondta, de hiába szedek homeós bogyókat és iszok tejszaporító teákat, ennek ellenére sem lesz több tejem. Szegénykém folyton éhes, amit nyilván nem hagyok, akárhogy is szeretném szoptatni. Eddig csak este kellett pótolni 60g-ot, 2 napja azonban már délelőtt is ki kell egészítenem a tejet tápszerrel. Szerintetek meddig tudok még szoptatni így?
Van köztetek olyan, aki már hosszabb ideje kombinálja az anyatejet a tápszerrel, és nem lett a gyermeke kizárólag tápszeres? Nekem már ez is megnyugvás lenne, mert minél tovább szeretnék szoptatni.
Értem.
Szerintem egyébként azért nyúlik el így a tejserkentés hatóideje, mert közben pótolsz is neki. Ha nem használunk egyéb segédeszközt, általában már 2-3 nap alatt érezhető a változás - dehát ezt nem mindenki meri bevállalni és tény, hogy nem is minden babánál működik "simán".
Hát nézd: az első és legfontosabb tanácsom, hogy az üveget nagyon mélyre rakd el, mert ennél sokkal komolyabb gondokat is okozhat! Biztos, hogy kényelmes megoldás, ha nagyobb mennyiségeket kell adni, de nagyon rizikós, mert te sem tudhatod előre, hogy érzékeny-e rá a picid vagy sem... Én óva intelek attól, hogy megreszkírozz egy cumizavart! (És NINCS olyan cumi, ami ennek gátat szabna, akármit is mondanak a reklámok!)
Szóval ha muszáj pótolni, inkább kispohárból tedd. Lehet, hogy egy ideig morcizni fog rajta, de muszáj lesz megtanulnia, ha jól akar lakni. :) Az üveg túl nagy kísértés lehet ilyenkor is, de próbálj meg erős maradni!
És végül, segíthetsz a dolgon, ha figyelsz és napról napra kevesebb pótlást adsz neki. Ha ő ilyen kis kiborulós fajta:), akkor csak lassan, kis adagokban csökkents és közben próbálj többet, hosszabban szoptatni. Ha szükséges, fejhetsz is, hogy ezzel is ösztökéld magad.
Éjszaka pedig mindenképp szoptass, amíg szükséges, ahányszor csak kell, az különösen hatékony.
Egyébként szerintem jól csinálod. :)
És ami még fontos, próbálj lazulni! Hidd el, nagyon sokat számít, ha te megnyugszol! Nem feltétlenül kell kialudtnak lenned, ha nem megy - de ne aggódj, stresszelj a szopin, mert az legalább annyira árt! Vegyél egy mély levegőt és mondd azt, hogy menni fog. Vagy így vagy úgy, de menni fog. És ez egyébként igaz is. ;)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!