Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellszívós kérdés? Nem megy a...

Mellszívós kérdés? Nem megy a fejés. Más is van így?

Figyelt kérdés
Szerintetek miért van az, hogy bár van elég tejem, egyszerűen nem tudok fejni. Aventes szívóm van, de max. 20 milit tudok leszívni a két mellemből, azt is kb. 20 perc alatt. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy ha nem leszek a babóm mellett (pl. a 6 hetes kontrollnál, mikor a dokihoz megyek) tápszert kell neki adnom. Bár annyira nem vagyok a tápszer ellen, csak egyszerűen nem értem, hogy miért van ez.
2011. febr. 14. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Rendesen működik a mellszívód? Az Aventest nem ismerem, van benne membrán? Nekem Medela van és ez a membrán szabályozza a szíváserősséget. Ha az nincs tökéletes állapotban akkor használhatatlan az egész gép. Mivel fertőtleníted?
2011. febr. 14. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Idő míg a tejadó reflex beindul.Nekem van, hogy 3-4 perc. Próbáld meg egy kicsit megmaszírozni a cicidet mielőtt fejed.Meg közben is maszírozhatod, óvatosan. Nem lehet, hogy nincs a cicidben több tej? Nekem Avent kézi szívóm is van, meg Medela gépi, mindkettő jó.
2011. febr. 14. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem a legjobb minőség az avent, már sok anyukától hallottam , h nem igazán lehet használni.Medela van nekem és nagyon jó kb. 10 perc alatt lejön 180ml( egy mellből). Nézz szét teszen, vaterán ott találsz olcsón használtat, az is ugyanolyan jó,mint az új, úgyis kifertőtleníted használat előtt.
2011. febr. 14. 17:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Én mindig kézzel fejtem.10-15 perc alatt lefejtem 5-600 millit, pedig volt mellszívóm de nekem így gyorsabb és egyszerűbb volt.
2011. febr. 14. 17:31
 5/8 xStefix ***** válasza:

Ha ilyen nehezen megy, akkor nem biztos, hogy egyáltalán tudsz majd fejni. Vannak, akiknek a gyerkőcön kívül más nem tudja beindítani a tejet...

Ezekkel próbálkozz még:

Nyugodt környezetben, relaxáltan fejj.

Nézz / gondolj a babádra, vagy tedd ki a képét, amikor fejsz. Ez sokszor segít még az elején.

Próbáld masszírozással, mellbimbó ingerléssel (óvatos húzgálás, sodorgatás, mint amikor a baba dolgozik rajta) megindítani a tejleadást. Ha sikerül, bizsergő érzésed lehet és láthatod / a kezeddel is tapasztalhatod, hogy megduzzad közben a melled.

Ha fejés előtt meleg vízzel öblíted a melled, az fokozza a vérkeringést és segít megnyitni a tejcsatornákat.

Próbálj kézzel is fejni, hátha úgy jobban megy.

Legyél kreatív, variálj így-úgy, hátha valamelyik póz vagy módszer sikeres lesz.

Segíthet, ha a mellszívóban benne van a szilikon szűkítő, mert az (elvileg) jobban ingerli a mellszövetet, mint a sima műanyag karima.

Sok sikert!

2011. febr. 14. 19:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Azért nem tudsz fejni,mert nem indul meg a tejleadó reflexed.Én anyatejleadó vagyok,napi 1200 ml-t fejek le amellett,hogy a babám szopik.Kipróbáltam az Avent és a Medela elektromos mellszívót is,de sajnos egyikkel sem tudtam fejni,kénytelen vagyok kézzel csinálni,mert csak így indul be a tejleadó reflexem.Mára már nagyon belejöttem,10 perc alatt 200 ml-t lefejek.

2011. febr. 14. 21:08
 7/8 anonim ***** válasza:
én soha nem tudtam fejni, max 20ml. pedig volt tejem, de valahogy nem jött ki több.
2011. febr. 15. 14:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy tényleg csak a kisfiamra indul be a reflex, és a géppel nem fog menni. Azért majd még próbálkozom. Hátha...
2011. febr. 15. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!