Mellszívós kérdés? Nem megy a fejés. Más is van így?
Ha ilyen nehezen megy, akkor nem biztos, hogy egyáltalán tudsz majd fejni. Vannak, akiknek a gyerkőcön kívül más nem tudja beindítani a tejet...
Ezekkel próbálkozz még:
Nyugodt környezetben, relaxáltan fejj.
Nézz / gondolj a babádra, vagy tedd ki a képét, amikor fejsz. Ez sokszor segít még az elején.
Próbáld masszírozással, mellbimbó ingerléssel (óvatos húzgálás, sodorgatás, mint amikor a baba dolgozik rajta) megindítani a tejleadást. Ha sikerül, bizsergő érzésed lehet és láthatod / a kezeddel is tapasztalhatod, hogy megduzzad közben a melled.
Ha fejés előtt meleg vízzel öblíted a melled, az fokozza a vérkeringést és segít megnyitni a tejcsatornákat.
Próbálj kézzel is fejni, hátha úgy jobban megy.
Legyél kreatív, variálj így-úgy, hátha valamelyik póz vagy módszer sikeres lesz.
Segíthet, ha a mellszívóban benne van a szilikon szűkítő, mert az (elvileg) jobban ingerli a mellszövetet, mint a sima műanyag karima.
Sok sikert!
Betti válasza:
Azért nem tudsz fejni,mert nem indul meg a tejleadó reflexed.Én anyatejleadó vagyok,napi 1200 ml-t fejek le amellett,hogy a babám szopik.Kipróbáltam az Avent és a Medela elektromos mellszívót is,de sajnos egyikkel sem tudtam fejni,kénytelen vagyok kézzel csinálni,mert csak így indul be a tejleadó reflexem.Mára már nagyon belejöttem,10 perc alatt 200 ml-t lefejek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!