Kész kínlódás a szoptatás! Mit tegyek?
3 hetes a fiam, bimbóvédővel tudom csak szoptatni. Az a baj, hogy annyira gyengén szívja, hogy meg sem indul rendesen a tej, szinte cseppenként megy a szájába, hatot szív egyet nyel, úgy kell kipréselnem minden cseppet a ciciből!
Már teljesen hulla vagyok, minden egyes etetés 1-1,5 órámba teli, és akkor sem biztos hogy jóllakik, csak már én nem bírom tovább, mert van, hogy másfél óra múlva megint enni kér! És megint jön a 1,5 óra szenvedés!
Pihenni nem tudok mellette, segítségem nincs, és van egy 3 éves örökmozgó lányom, aki nagyon nem tolerálja ezeket a több órás etetéseket!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Itt xStefix ért hozzá, szerintem neked is tudna segíteni.
Átérzem a helyzeted, nálunk is ez volt, bár nekem nem kellett bimbóvédő, de az én fiam sem tudott szopni. Szó szerint egész nap etettem. Én leültettem a lányom a tévé elé, nem túl jó tanács, de nem tudtam én sem mást csinálni, különben szó szerint a fejemen ugrált szoptatás közben. Én csak azt tudom mondani, hogy fel a fejjel, elmúlik ez is. Nálunk 2 hónapos korára erősödött meg úgy, hogy jól tudott szopni, már majdnem a felén túl vagy.
Addig sem tudsz valami nagymamát kérni, vagy mondani a férjednek, hogy vegyen ki szabit? A nagy már óvodás? (Nálunk nem volt az).
Nekem még a kórházban azt mondták, hogy 20 perc után vegyem el tőle, aztán fejjek, és itassam meg pohárból. A védőnő ezt ellenezte, de én volt, hogy csináltam, mert nem akartam, hogy éhen haljon. Megmértem, ha nem evett eleget, akkor fejtem neki. A védőnő állította, hogy ez hülyeség, mert azért ennyit eszik, mert ennyit akar, nem szabad méregetni. Közben meg fogyott, meg nem pisilt egész nap. Ennyit a szoptatási tanácsokról.
Ja, a nagyhoz még annyit, hogy nálunk a zene elég jól leköti. Nekünk van olyan könyvünk, hogy minden oldalon van egy dal képekkel, hozzá cd. Ha azt beteszem neki, akkor szó szerint órákig elvan vele, nézegeti a könyvet, hallgatja, énekli a dalokat. Nem olyan káros, mint a tévé.
Miért használsz védőt?
Valószínűleg amiatt (sem) tud a pindúr elég erősen és helyesen szopizni. Mivel még nagyon kicsi, rá kellene feküdni a védő elhagyására, különben a tejed is elapadhat és a babád is leszokhat a szopiról..
[link] - itt találhatsz igazán jó szoptatási tanácsadót, illetve írhatsz nekik, hívhatod őket.
Itt a fórumon sztem is Stefix tud leginkább segíteni, sztem írjál neki priviben. Sok sikert!
Köszi, hogy sokan próbáltok segíteni!
Sajna a bimbóvédő muszáj, mert a mellbimbó egyenlő a nullával, gyakorlatilag tök lapos, ha nem használom a baba még úgysem tud vele mit kezdeni. Ő a második gyerkőc, az elsővel ugyanez volt a helyzet, ő 3 hónaposan már nem is volt hajlandó szopizni, így fejtem neki. Tartok tőle, hogy most is ide jutunk!
Azt meg nem mondhatnám, hogy gyengécske a lelkem, mert hatalmas. 4700 g-mal született, most 5150 g és van benn erő bőven, csak ezzel a bimbóvédővel kínlódunk. Ha nagyon éhes, nagyon erősen tudja szívni, de akkor is alig jön és nem győzöm kipréselni a cicimből! :((
Én is hasonló helyzetben vagyok. Úgy szoptatok, hogy B-J-B, ha érzem a tejadóreflexet a másik mellben és látom, hogy csak nyammog, átteszem rögtön. 3 hetes a babám, de így van, hogy 150 grammot is kieszik belőlem (néha), de mindig jól lakik, hála Istennek.
Én is bimbóvédőzök, még nem mertem elhagyni. Tényleg ennyit számít?
A gyenge szívásra próbáld meg átverni, én a kisujjamat dugom olyankor a szájába, és arra mindig rákap, utána gyorsan be a mellet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!