Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kész kínlódás a szoptatás!...

Kész kínlódás a szoptatás! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 hetes a fiam, bimbóvédővel tudom csak szoptatni. Az a baj, hogy annyira gyengén szívja, hogy meg sem indul rendesen a tej, szinte cseppenként megy a szájába, hatot szív egyet nyel, úgy kell kipréselnem minden cseppet a ciciből!

Már teljesen hulla vagyok, minden egyes etetés 1-1,5 órámba teli, és akkor sem biztos hogy jóllakik, csak már én nem bírom tovább, mert van, hogy másfél óra múlva megint enni kér! És megint jön a 1,5 óra szenvedés!

Pihenni nem tudok mellette, segítségem nincs, és van egy 3 éves örökmozgó lányom, aki nagyon nem tolerálja ezeket a több órás etetéseket!

2011. febr. 13. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Keress fel egy szoptatási tanácsadót, legkésőbb holnap mindenképp!!! Ez az egyetlen tényleg tuti tanács, amit adhatok!
2011. febr. 13. 17:21
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

Itt xStefix ért hozzá, szerintem neked is tudna segíteni.

2011. febr. 13. 17:46
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Átérzem a helyzeted, nálunk is ez volt, bár nekem nem kellett bimbóvédő, de az én fiam sem tudott szopni. Szó szerint egész nap etettem. Én leültettem a lányom a tévé elé, nem túl jó tanács, de nem tudtam én sem mást csinálni, különben szó szerint a fejemen ugrált szoptatás közben. Én csak azt tudom mondani, hogy fel a fejjel, elmúlik ez is. Nálunk 2 hónapos korára erősödött meg úgy, hogy jól tudott szopni, már majdnem a felén túl vagy.

Addig sem tudsz valami nagymamát kérni, vagy mondani a férjednek, hogy vegyen ki szabit? A nagy már óvodás? (Nálunk nem volt az).

Nekem még a kórházban azt mondták, hogy 20 perc után vegyem el tőle, aztán fejjek, és itassam meg pohárból. A védőnő ezt ellenezte, de én volt, hogy csináltam, mert nem akartam, hogy éhen haljon. Megmértem, ha nem evett eleget, akkor fejtem neki. A védőnő állította, hogy ez hülyeség, mert azért ennyit eszik, mert ennyit akar, nem szabad méregetni. Közben meg fogyott, meg nem pisilt egész nap. Ennyit a szoptatási tanácsokról.

Ja, a nagyhoz még annyit, hogy nálunk a zene elég jól leköti. Nekünk van olyan könyvünk, hogy minden oldalon van egy dal képekkel, hozzá cd. Ha azt beteszem neki, akkor szó szerint órákig elvan vele, nézegeti a könyvet, hallgatja, énekli a dalokat. Nem olyan káros, mint a tévé.

2011. febr. 13. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, és megmondom őszintén, én feladtam a sok sírás, éhezés után, és egy hónapos korától tápszerezem a babát. Azóta sokkal kipihentebb vagyok és a baba is nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott. Nem csináltam belőle lelkiismereti kérdést. Nekem túl nagy szenvedés lett volna még mindenféle erőltetés, tanácsadó stb.
2011. febr. 14. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Szoptatási tanácsadó segít! Medelának van egy szoptanít nevű "készüléke", amivel állítólag könnyen meg lehet tanítani szopni a babát. Nézd meg hátha... www.medela.hu
2011. febr. 14. 17:22
 6/10 xStefix ***** válasza:

Miért használsz védőt?

Valószínűleg amiatt (sem) tud a pindúr elég erősen és helyesen szopizni. Mivel még nagyon kicsi, rá kellene feküdni a védő elhagyására, különben a tejed is elapadhat és a babád is leszokhat a szopiról..

2011. febr. 14. 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:

[link] - itt találhatsz igazán jó szoptatási tanácsadót, illetve írhatsz nekik, hívhatod őket.

Itt a fórumon sztem is Stefix tud leginkább segíteni, sztem írjál neki priviben. Sok sikert!

2011. febr. 14. 20:18
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy sokan próbáltok segíteni!

Sajna a bimbóvédő muszáj, mert a mellbimbó egyenlő a nullával, gyakorlatilag tök lapos, ha nem használom a baba még úgysem tud vele mit kezdeni. Ő a második gyerkőc, az elsővel ugyanez volt a helyzet, ő 3 hónaposan már nem is volt hajlandó szopizni, így fejtem neki. Tartok tőle, hogy most is ide jutunk!

Azt meg nem mondhatnám, hogy gyengécske a lelkem, mert hatalmas. 4700 g-mal született, most 5150 g és van benn erő bőven, csak ezzel a bimbóvédővel kínlódunk. Ha nagyon éhes, nagyon erősen tudja szívni, de akkor is alig jön és nem győzöm kipréselni a cicimből! :((

2011. febr. 15. 11:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok. Úgy szoptatok, hogy B-J-B, ha érzem a tejadóreflexet a másik mellben és látom, hogy csak nyammog, átteszem rögtön. 3 hetes a babám, de így van, hogy 150 grammot is kieszik belőlem (néha), de mindig jól lakik, hála Istennek.

Én is bimbóvédőzök, még nem mertem elhagyni. Tényleg ennyit számít?

A gyenge szívásra próbáld meg átverni, én a kisujjamat dugom olyankor a szájába, és arra mindig rákap, utána gyorsan be a mellet...

2011. febr. 16. 06:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Az, hogy mekkora nem számít. Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy egy ekkora gyerek nem lehet gyenge. 4,3-cal született. Mégsem tudott szopni. Hidd el, hogy meg fog erősödni. Szerintem nyugodtan fejj neki, ha úgy érzed, hogy nem evett eleget. Az a lényeg, hogy előbb mindig tedd mellre, hogy ne hagyja el a cicit, meg ne cumisüvegből add neki, hanem pohárból. Én úgy csináltam, és 2 hónapos korától már szopott eleget magától, előtte nyammogott csak. Nálunk az volt a baj, hogy óriási a mellbimbóm, és a gyerek fuldoklott tőle. Nekem is mondták a bimbóvédőt, de nem értem, hogy ez hogyan oldott volna meg bármit, attól nem lesz kisebb.
2011. febr. 18. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!