Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mi lesz ebből?

Szerintetek mi lesz ebből?

Figyelt kérdés
2 hét múlva lesz 1 éves a kisfiam, eddig a cici volt a mindene, nagyon sokszor szopizott, sokáig ( 9 hóig) szinte más ételt el se fogadott. Én viszont egyébként se vagyok egy vastag alkat, de 43 kilóra fogytam, reflux betegségemmel évek óta küszködök, az utóbbi időben már nagyon felerősödtek a panaszaim, gyógyszert kell szednem rá, mert már a fekély gondolata is felmerült az orvosban. Szóval a gyógyszer mellett lehet szoptatni, de nem javasolt annyit , amennyit eddig. Csökkentettem is a szopiszámon, egy pár nap alatt át is állt szépen minden, naponta egyszer , max kétszer cicizik, többször el se fogadja már. Szerettem volna sokáig szoptatni, legalább másfél évig, de most egy kicsit félek, hogy igy majd napról napra jobban elapad ( azért azt hozzáteszem, hogy a mennyisége érezhetően nagyon sokat csökkent, lehet, hogy már nincs több mint 50 ml egy alkalommal). Meg egy kicsit meg is ijedtem, mert a gyerekorvos, a háziorvosom, a belgyógyászom , a védőnő, meg laikus ismerősök is mind sajnálkozva mondják, hogy magamra is lassan gondolni kellene, mert szörnyen sovány vagyok és roborálnom kéne magam. De az injectio amit kaphatnék roborálásra egyáltalán nem javasolt szoptatás alatt. Most mitévő legyek? Ti mit csinálnátok a helyemben? Elhagynátok azt az 1,max 2 cicizést ( kb. 100 ml) , vagy még adnátok egy ideig??? Jól fogadta a fiam, mikor egyre kevesebbet cicizhetett, viszont minden nap van egy nyügi időszaka amin meg szépen átsegített eddig minket a szopi, amit akkor nagyon is elfogad, szinte nyüszörögve kér. Ha nem lenne ilyen kevés a mennyiség, akkor nem gondolkodnék, még biztos a szoptatást választanám, de valahogy meg mégis ragaszkodok belül ehhez az egészhez. Segítsetek kérlek! Köszi előre is!
2011. febr. 9. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
46%

Ha a saját egészséged a tétje a dolognak, akkor már rég abbahagytam volna a helyedben a szoptatást. A gyereknek kevésbé van szüksége az anyatejre, mint rád. Ha neked lesz vmi komoly bajod amiatt hogy annyira ragaszkodsz az anyatejes tápláláshoz, akkor azzal nagyobb bajt csinálsz a gyereked életében is.

Ne vádold magad, 6 hónapos kora után már jobbára komfort a szopi, és nem kaja a babák számára. Megtettél mindent. De ne csináld ki magad.

2011. febr. 9. 22:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos nekünk is betegség miatt kellett abbahagyni a cicit.

Igaz ő már 16 hónapos volt, de akkor is szörnyű lelkiismeret furdalásom volt (van).

Pajzsmirigy betegségem lett én is nagyon lefogytam, gyógyszereket kell szednem amik mellett nem lehet szoptatni. Nehéz volt, de muszáj. Nekem se volt már sok tejem, ez inkább lelki kapocs volt kettőnk között.

Az volt a legrosszabb, hogy ő már tud szavakat és mindig sírt, hogy cici-cici. De csak az első 2-3 nap volt gáz. Aztán hozzászokott. Most is mindig ráncigálja a pólóm, de már játékosan.

Szerintem fontosabb az egészséged, mint a szopi. Meg fogja érteni ő is. Én mindig azt mondtam neki, hogy elromlott a cici.

Most is sokat összabújunk és simizzük egymást.

Gyógyulj meg!

2011. febr. 9. 22:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek. Rád nagyobb szüksége van, mint a tejedre!!!! Így is dícséretes, hogy eddig szoptattál!!!!
2011. febr. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!