Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ugye nem lesz baja attól,...

Ugye nem lesz baja attól, hogy 37,9 fokos hővel szoptattam?

Figyelt kérdés
Sajnos betegek vagyunk, az egész család, a pici is:(( Azt mondta a gyerekorvos, hogy 38 fok felett már ne szoptassak.Éhes volt, és csak később gondoltam bele, hogy nem kellett volna.Ugye nem okoztam neki bajt?
2011. febr. 9. 07:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egész biztosan nem, szerintem ezt csak miattad mondta az orvos, hogy neked ne legyen bajod.
2011. febr. 9. 07:51
 2/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
53%
Sose hallottam, hogy lázasan nem szabad szoptatni...
2011. febr. 9. 09:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt mondta, 38 fok felett fejjem le a tejet, forraljam fel, és lehűtve kaphatja.Azért, mert feltételezzük, hogy átmegy rajta valami.Nem is értem!Elég macerás lenne ez egy éhes baba mellett..
2011. febr. 9. 09:52
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

[link]

A leggyakoribb tévhitek 2.rész

15. Lázas anya nem szoptathat

Nem igaz!

Ennek a téves tiltásnak a legnevetségesebb indoklása mindezidáig ez volt: ” a lázas anya azért nem szoptathat, mert leforrázza a baba torkát”. Vajon mennyire lázasnak kell lennie az anyának ahhoz, hogy a teje olyan forró legyen, amivel leforrázza a baba torkát???!!!

Az ellen a kórokozó ellen, ami az édesanya lázát okozza legjobban az anyatejben lévő specifikus antitestek védenek. Kár lenne ezektől megfosztani a csecsemőt!

[link]

"Ide kívánkozik még az is, hogy a szoptatást akkor is folytathatod, ha influenzás és lázas vagy. Az influenza ugyanis nem a tej útján fertőz, hanem cseppfertőzéssel. Az anyatejben viszont megjelennek az ellenanyagok is, amelyek aktívan segítik a baba védekezését."

2011. febr. 9. 10:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy!Most megnyugodtam!
2011. febr. 9. 12:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Mellgyulladásom volt, 39 feletti lázzal. Akkor nem, de, amikor lehúztam 38ig akkor szoptattam én is.
2011. febr. 9. 17:27
 7/8 A kérdező kommentje:

A védőnőnk is azt mondta , hogy szoptathatok.Nagyon örültem, mert elég macerás lett volna fejni, forralni, hűteni síró gyerek mellett.Főleg,hogy utálja a cumisüveget.

Mindenkinek köszi a választ!

2011. febr. 10. 07:19
 8/8 anonim ***** válasza:
mellgyuszim nekem is volt, közel 40 fokos lázzal, szoptattam akkor is, sőt még csak akkor, hogy kiszívja és segítsen rajtam...én úgy tudom lehet lázasan szoptatni, kivéve persze ha kemény antibiotikumokat szedsz...
2011. febr. 12. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!