Meddig nem lehet a tiltólistás ételeket enni, ha szoptatok?
Kezdjük azzal, hogy naponta ötször megkérdezik, mit nem lehet szoptatás alatt enni...
Aztán: nincs tiltólista. Csak azt nem ehetsz, amit a babád gyomra nem bír. És ez mindenkinél más, valamint az életkorral is változik. Én pl káposztát bármikor ehettem, de 4 hónapos koráig tejet nem, mert kipattogott... Szóval erre nem lehet mindenkire érvényes szabályt építeni. Azt teheted, hogy figyeled a babádat.
Igazán tiltólistás ételek nincsenek. Hogy a babádnak fáj-e valamitől a pocija, csak akkor tudod meg, ha eszel. Mindent ki lehet próbálni kis mennyiségben, aztán látni fgod, hogy érzékeny-e rá a babád vagy sem. Én az elsővel még vizet se ihattam volna, annyira görcsös volt a fiam, így azt javasolták, egyek mindent, a kicsinek meg adjak görcsoldót. Érdekes módon a másik 3-mal meg ehettem mindent, még a puffasztó dolgok se ártottak nekik. Ha óvatos vagy, nem akarsz"kockáztatni", várd ki a 3 hónapot, utána szépen sorban vezess be magadnak újra minden rizikós ételt. Ha a babád még akkor is rosszul reagál valamire, azt próbáld újra 1 hónap múlva!
márványsajt: nyugodtan eheted, nagyon sok benne a kalcium.
Terhesség alatt más miatt van tiltólistán a márványsajt.
szoptatás alatt amit általánosságban nem ajánlott enni:
puffasztó ételek bab, borsó lencse akár a kukorica is
a lecsó is - nálunk pl. - a paprika héja miatt..
az eper a málna is akár
a nagyon füszeres csípős ételek is gondot okoznak
a karfiol a káposzta a karalábé
szóval elég széles a skála de amit terhesség alatt nem ehettél azt most eheted. ott a nyers pasztőrizálatlan sajt volt a ludas itt a szoptatásnál meg az ami puffaszt mert átmegy a tejbe.
OK. Tehát a tiltólistát úgy értettem, hogy a rettegett ételek közül azok, amiket a babám nem bír. A kérdés átfogalmazva tehát úgy hangzik, hogy ha a baba eleve hasfájós (ha semmi puffasztót nem eszem, akkor is), akkor a 3 hónap letelte után már akár puffasztóakat is ehetek?
És kedves első! Köszönöm a te válaszodat is, de sajnos nem ülhetek a gép előtt egész nap, hogy átolvassam az eddigi hasonló kérdéseket, így merészeltem feltenni az enyémet. Remélem, nem baj.
Igen akkor elképzelhető hogy már nem lesz rá olyan reakciója mint az aktiv hasfájós időszakban .
egyet tehetsz:
vegyél elő egy naptárat - asztali lapozgatósat - v. csak egy füzetet és ird fel hogy mit ettél ha fáj a hasa valamitől a védőnő segithet kiválasztani hogy mitől lehetett.
3. v. voltam.
és nyugodtan kérdezz !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!