Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellbimbó szoktatása?

Mellbimbó szoktatása?

Figyelt kérdés

A védőnő mondta, hogy erősebb frottír törölközővel dörzsölgessem esténként a mellbimbót, hogy felkészüljek a szoptatásra. Alapból brutálisan érzékeny a bimbóm, most meg aztán pláne, még a gondolattól is rosszul vagyok. Van olyan, akinél esetleg bevált? Csak mert akkor ráveszem magam, de így nem tudom, mit tegyek?

37 hetes kismama

2011. febr. 1. 16:31
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Ez nagy hülyeség. Azt nem mondom, hogy egyenesen koraszüléshez vezet, de így szokták "stimulálni", akiknek nem akar beindulni a szülés...

A lényeg, hogy megtaláljátok majd a helyes szopási technikát, akkor nem fog fájnia bimbód, hiszen a baba az egész bimbóudvart be fogja kapni...

Erről olvashatsz még itt:

[link]

Szép szülést!

2011. febr. 1. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem max. annyit érsz el vele, hogy már alapban sebes lesz, mire a szoptatásra kerül a sor.

Nekem is nagyon érzékeny volt, nagyon kisebesedett, nagyon fájt. Kb. 1,5 hónapig. A bimbóvédő segített.

2011. febr. 1. 16:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én is elég nagy butaságnak tartom, de mivel első baba lesz, így tapasztalatlan vagyok. A bimbóvédőt amúgy egy idő után el szokták hagyni, vagy aki azzal szoptat, az végig használja?
2011. febr. 1. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
30 éve még tényleg így mondták, hogy "szoktassa" az anyuka a bimbóját. Azóta már kiderült, hogy ez egy nagy hülyeség és még veszélyes is lehet, de úgy látszik, a védőnőd megragadt a múlt században és nem olvas szakirodalmat. :-(
2011. febr. 1. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok

A bimbóvédő nem azért van hivatalosan, hogy ne fájjon a cici, hanem akinek lapos, vagy befelé forduló bimbója van, azoknak megkönnyítse a szopást.

Szerintem azon keresztül ugyanúgy tud fájni, hiszen az csak egy vékony műanyag, sőt még adott esetben jobban dörzsöl is, nincs értelme. A helyes technika mellett max. két hét, mire hozzá szokik a cici.

Készülj előre "elméletben", amennyit lehet, és a szülés után már a kórházban kérj segítséget a csecsemőktől, és menni fog az!

2011. febr. 1. 16:47
 6/10 xStefix ***** válasza:
100%

Krisztusom! Húdegyorsanfelejtsdel!!!! Brrrr. Nemcsak hülyeség, de irtó káros is!

Védőnőd mehet a barlangba....

A bimbővédőt mostanság azért népszerűsítik ennyire (nem az itteni anyukákra értem), hogy azoknak is el tudják adni, akiknek egyébként nem kell. Ez nem összeesküvés-elmélet, komolyan így van. :-S

Eredetileg valószínűleg az volt vele a szándék, hogy ne fájjon annyira a szoptatás és ez dicséretes is - csakhát, egy bizonyos fokig normális, hogy fáj, mert hozzá kell szoknia a mellnek a terheléshez.

A "többit" meg érdemes végiggondolni, megnézni, mielőtt védőt veszel: 1) helytelen szopitechnika (!!!), 2) erőtlen, gyengécske, ügyetlen újszülött, 3) lenőtt nyelv, 4) befelé forduló vagy lapos mellbimbó, 5) renyhe szájizomzat, hipotónia. Általában ezek az okok, amiért használni szokták - de nem minden esetben kell(ene), mert nem biztos, hogy pont az a jó!

Ezek közül egyértelműen az 5. eset az, amikor valószínűleg nagyon hasznos, sőt létszükséglet tud lenni. Egyéb esetekben nem ezzel kell(ene) kezdeni a próbálkozást, mert vannak vélhetően jobb módszerek is.

És megint meg kell említeni a cumiazavart is, amit a védő is okozhat.

2011. febr. 1. 18:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaj, a hideg futkos a hátamon a gondolattól! Lehet, hogy írták már, nem olvastam a korábbiakat, de a baba TELJESEN MÁSKÉPP szopizik, mint amikor valami dörzsöli a mellbimbót!
2011. febr. 1. 18:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk én azt sem értem pontosan, hogy mikor mondjuk a mellbimbóra, hogy lapos? Mert nekem alap állapotban lapos, de ha hozzáérek, akkor "összeugrik" és normális lesz. Akkor elképzelhető, hogy nem kell bimbóvédő?
2011. febr. 1. 21:10
 9/10 xStefix ***** válasza:

Ha lapos, akkor bimbóKIEMELŐ kell első körben!!!

Alapból mindenkinek lapos; ha érintésre összeugrik és kiemelkedik a hegye, akkor rendben van.

2011. febr. 2. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem az első egy hét fájt. A mellem felázott, és még nem is csináltuk túl jól. Most már a cicizés végén gyömöszöli, markolgatja, csípkedi, én meg észre sem veszem. Emlékszem, a nővérem csodálkozott rá, hogy hogyhogy nem kiáltok a fájdalomtól, mert úgy összecsípkedte.

El fogsz vonatkoztatni a fájdalomtól.

2011. febr. 2. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!