Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Felébresztenétek a babátokat?...

Felébresztenétek a babátokat? 6-7 hetes a kisfiunk, szerintetek gond ha felébresztjük este?

Figyelt kérdés

este a fürdés 18-19 között zajlik, ez után szopizik, és 20-21 között teljessen bealszik, fürdés előtt is fent van az előző 17 h körüli szopit követően. Az ébrenlét , a fürdés gondolom kifárasztja, és ezért alszik be úgy hogy mi szoktuk 23-24 között felkelteni, mert biztosan nem bírná még ki reggelig hiszen picike. Ilyenkor pelusozás, evés után hamar vissza is alszik, és reggel 6-körül ébred, ill hajnalban felébred picit a cumiért.

Mi a véleményetek jó ez így vagy hagyni kéne aludni?

2011. febr. 1. 12:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, egy 6-7 hetes babát szerintem nem kell nagyon későn fektetni, minek húzni az időt, amikor már látszik hogy fáradt? Ha túlfárad, az rosszabb, nehezen alszik majd el. 14.22-es.
2011. febr. 1. 14:29
 12/22 xStefix ***** válasza:
De kelteni sem ajánlott.. ez már a legalapabb szülői okoskönyvekben is benne van.
2011. febr. 1. 14:32
 13/22 anonim ***** válasza:
Kelteni nem is kell, erről beszélek én is, ezt javasoltam a kérdezőnek.
2011. febr. 1. 14:46
 14/22 xStefix ***** válasza:
De te javasoltad az álometetést, nem? Az tulképp ugyanaz.
2011. febr. 1. 14:48
 15/22 anonim ***** válasza:
Már leírtam, de a nevében is benne van: ÁLOMETETÉS! Tehát: álmában eszik.
2011. febr. 1. 14:53
 16/22 xStefix ***** válasza:
100%

Tudom, olvastam a könyvet. Azt értem, hogy az anyukának miért jó ez, de azt nem hiszem, hogy a babának is jó. Semmilyen összefüggést nem tudok, ami ezt szükségessé, vagy pláne jóvá, egészségessé tenné.

És, erre is rá lehet ám szoktatni a babát, és aztán juj, lehet majd utána kínlódni a leszoktatással. (Pont ezzel ijesztget mindig a könyv is, nem?)

Ráadásul mikor hagyd abba az álometetést? Honnan tudja azt a kezdő anyuka, hogy többet nem lesz rá szükség?

Ellenben, ha a baba maga diktálhatja a tempót, rögtön látni lehet, hogy hogyan tolódik ki a szopási idő.

Nem veled vitatkozom ám, csak nem értem a könyv logikáját.

2011. febr. 1. 15:07
 17/22 anonim ***** válasza:
A baba még csak 6-7 hetes, akiről szó van, azért még az odébb lesz, amikor már át tudja aludni az egész éjszakát,és nem lesz szüksége a szopira. Ez nem egy "önző" módszer, mert egy kipihentebb anyuka a babának is jobb. Egyszerű, ha már nem kezd el szopni amikor mellre tesszük, nincs szüksége rá. Egy laza napirend kialakítása már ebben a korban is elkezdődhet, és ez az éjszakára is vonatkozik. Ilyenkor még 3 óránként eszik, jelen esetben 17, 20, 23 órakor, az utolsó az álometetés, miért baj az, ha utána reggelig tud pihenni a család? Nem sokára magától is felébredne, amikor a többiek éppen elaludnának. Annyi minden miatt felébredhet egy baba, ésszerűséggel legalább egy alkalmat ki lehet küszöbölni. A rászokás veszélye itt nem áll fent, mert álmában történik, nem emlékszik rá!
2011. febr. 1. 15:32
 18/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

kedves 13:47 es, sajnos ő annyira éhenkórász, hogy nem tudom egy óránál tovább húzni a fürdést.( ez az elejétől számolva, én pelusban fürdés előtt szoktam tornáztatni, puki, és kaki miatt. aztán olajozás, pucérkodás, fürdés, majd maszírozás kenegetés, pelusozás öltözés).

14:19-es válaszolónak, Mi pont azért keltjük fel 3 órával a 8-as etetés után, hogy ne hajnalban keljen felkelni, és ő is tud aludni egyban 6-7 órát. Bár ez lehet hogy a mi kényelmünket is szolgálja.

Álometetésről. mi azért nem teljesen ezt csináljuk, mert át is pelusozom, és fent is van de csak kicsi fénynél, őt szerintem nem lehet alva megetetni, mert hiába tömködném a cicit, ha alszik, de ki tudja.

Kedves xstefix, a fürdést nem tudom eltolni, mert a 4-5 közötti evés után ébren van, és 7 körül már kezd nyügi lenni, ezért szoktuk ilyenkor fürdetni, mert ha csak szopi lenne , és utána aludna akkor meg a fürdés lenne nagyon későn.( próbáltuk már, és volt hogy 11 körül ébredt meg, akkor meg már nem állnék neki fürdetni)

Kedves utolsó válaszoló, neked is köszönöm, és mi is ezért gondoltuk, hogy 8-tól 3 óra eltellik, és valószínű felkelne hajnali 1-2 között, de így legalább nem a 23 órás evés marad ki hanem a hajnali.

mégegyszer köszönöm mindenkinek

2011. febr. 1. 15:48
 19/22 xStefix ***** válasza:

azért még az odébb lesz, amikor már át tudja aludni az egész éjszakát,és nem lesz szüksége a szopira

Ez teljesen babafüggő. Lehet, hogy már most sokáig aludna, lehet, hogy még hónapokig kell álometetgetni. Miért ne a baba dönthesse el, mire van szüksége?

Anyuka honnan fogja "tutibiztosan" tudni, hogy milyen tempóban és mit kéne csinálnia, ha mindig a jól beválthoz fog ragaszkodni?

egy kipihentebb anyuka a babának is jobb

Ez igaz, de nem hiszem, hogy ez az egyetlen módja a pihenésnek és azt sem, hogy a legjobb. Sokaknak enélkül ill. máshogy is sikerül...

ha már nem kezd el szopni amikor mellre tesszük, nincs szüksége rá

Írjam neked azt, hogy az én kétévesemmel is el tudtam játszani ugyanezt? Ha "kellett", ha nem, akkor is szopizott álmában. HA nem aludt annyira mélyen. - De ahhoz meg, hogy pontosan tudjam, mikor milyen mélyen alszik, nem elég a Suttogót olvasni. Pszichológiakönyvet kell, ami (szerencsére) eléggé más.

laza napirend kialakítása már ebben a korban is elkezdődhet és ez az éjszakára is vonatkozik

Ezzel egyetértek, de nem hiszem, hogy ennyire ragaszkodni kéne dolgokhoz. Kipróbálni ki lehet, de nem kell erőltetni. Márpedig az álometetés egész körítése (4D-módszer) erősen erőltetés-szagú.

Plusz, miért nem pihenhet a baba úgy, ahogy szeretne? Ha ezt nappal megengedjük neki, éjjel miért nem?

Én irtó pipa lennék, ha engem álmomban macerálnának, amikor máshoz lenne kedvem.. Ha viszont szopni akar a baba, akkor úgyis jelezni fog.

(Arról nem is beszélve, hogy nem pár hetesen kell ezt elkezdeni, hanem később érdemes, amikor ő maga is hajlandóságot mutat erre. - Na ez a fő baj a Suttogóval. Amerikai anyukának íródott, akik már 6 hetesen visszamennek dolgozni; nekik nyilván nagyon fontos a napirend. De nekünk, magyar anyukáknak szerencsére nem (lenne) ilyen sürgős.....)

Annyi minden miatt felébredhet egy baba, ésszerűséggel legalább egy alkalmat ki lehet küszöbölni.

De miért pont ezt a variációt kell kiküszöbölni? Az éhség a legalapvetőbb szükséglet, ezt mindenki aláírja. Ha a gyerek éhes, ehessen, ha nem, akkor ne kelljen neki. Ezen a fórumon is lépten-nyomon azon aggódnak az anyukák, hogy úristen, biztos, hogy nem éhes a gyerek. Miért kellene ezt a még normális szintű figyelmet "kinevelni" belőlük?

Ugyanarról van szó itt is, mint az időre etetésnél. (A Suttogó csak azt hiszi magáról, hogy nem ezt javasolja.)

A rászokás veszélye itt nem áll fent, mert álmában történik, nem emlékszik rá!

Ne mondja nekem senki, hogy erre nem lehet rászokni. Akkor se, ha "nem emlékszik rá". Mert előbb-utóbb már fel fog ébredni ilyenkor, épp csak kicsit lesz magánál, de ennyi pont elég lesz ahhoz, hogy hosszabb idő alatt megtanulja, hogy ekkor evés van. Ráadásul az alvás mintája is úgy alakulhat idővel, hogy idomulni fog ehhez: ebben az időszakban fog átmenni REM-be, amikor simán megébredhet. (Ez persze nem biztos - de miért ne lehessen inkább ezt kiküszöbölni?)

Továbbra se ellened írom ezt, őszintén. Csak fontosnak tartom jelezni, hogy számos helyen "kikezdhető" a fenti elképzelés.

Ugyanakkor, mindenki azt teszi, ami szerinte helyes. Én, végiggondolva, nem tartom ezt jónak, ezért nem is így csináltam/lom.

Ha a kérdező anyuka simán csak elgondolkodik ugyanezeken, az nekem már bőven elég. ;)

Szerintem ez a módszer teljesen rugalmatlan és nem a gyerek igényeit veszi első helyre, hanem az anyáét. (Aki szintén nem elhanyagolható, ez tény, de nem is a legfontosabb. Más mód is van arra, hogy MINDKETTEN jól járjanak.)

2011. febr. 1. 16:10
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves xStefix, elgondolkodom, és köszönöm mégegyszer.

szeretem a válaszaidat, mindíg elgondolkodok rajtuk, még ha azt más kérdésénél is olvasom.

2011. febr. 1. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!