Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Felébresztenétek a babátokat?...

Felébresztenétek a babátokat? 6-7 hetes a kisfiunk, szerintetek gond ha felébresztjük este?

Figyelt kérdés

este a fürdés 18-19 között zajlik, ez után szopizik, és 20-21 között teljessen bealszik, fürdés előtt is fent van az előző 17 h körüli szopit követően. Az ébrenlét , a fürdés gondolom kifárasztja, és ezért alszik be úgy hogy mi szoktuk 23-24 között felkelteni, mert biztosan nem bírná még ki reggelig hiszen picike. Ilyenkor pelusozás, evés után hamar vissza is alszik, és reggel 6-körül ébred, ill hajnalban felébred picit a cumiért.

Mi a véleményetek jó ez így vagy hagyni kéne aludni?

2011. febr. 1. 12:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Én kipróbálnám, hogy meddig "húzza" szopi nélkül. Nekünk anno a háziorvos azt mondta, hogy ha éhes, úgyis felébred.
2011. febr. 1. 13:08
 2/22 anonim ***** válasza:
6 hetesen a fiam simán átaludta az éjszakát, nem ébresztettem soha.
2011. febr. 1. 13:15
 3/22 A kérdező kommentje:
de lehet,hogy iylen pici és este 8 tól kibírja szopi nélkül reggel 6 ig? Én el szoktam aludni mikor a baba 9 körül és megébredek 11 körül, a férjem meg éjszakai bagoly , ezért ilyenkor inkább megetejük, és nem kell megint esetleg 2 óra múlva kelni.
2011. febr. 1. 13:31
 4/22 A kérdező kommentje:
Aki azt írta hogy átaludta az éjszakát a babája, az a baba mikor evett utoljára mikor lett letéve, és meddig bírta?
2011. febr. 1. 13:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindig fél 8kor volt fürdés, a mai napig ez így van (16 hónapos a fiam). Aztán fürdés után kis "torna", masszírozás, sosem etettem meg rögtön fürdés után. 9 - fél 10 körül evett utoljára, és reggel 5-6ig simán kibírta. Igaz, napközben bepótolta az éjszakai evést, mert 2-2,5 óránál többet nem bírt, de legalább éjjel aludtunk.
2011. febr. 1. 13:47
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem kelteném fel, ha éhes úgy is fel fog kelni, ha meg nem, akkor szerencséd van, hogy átalussza az éjszakát. Az én babám 8 hetes, és este 8-9 között van az utolsó szopi, és már van olyan, hogy csak hajnali 3-kor kel fel, mert éhes. De ha nem kelne fel én biztos nem ébreszteném.
2011. febr. 1. 14:19
 7/22 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen jó ahogy csinálod, ha nem kakis nem is kell tisztába tenni. Egyébként ezt hívja a Suttogó könyv szerzője álometetésnek,

amikor 23-24 óra környékén megetetjük, hangtalanul, sötétben, így gyakran fel sem ébred. Ez a legjobb, utána ti is tudtok pihenni,és ő sem ébred fel az éhség miatt.

2011. febr. 1. 14:22
 8/22 xStefix ***** válasza:

Próbáld ki, hogy később fürdeted és teszed le aludni.

Így ugyan lehet, hogy kelni fog éjjel szopizni, de nem is előírás, hogy 6hetesen át kell aludni az éjszakát(!!!). Ez a mostanság esedékes növekedési ugrásnál is pont jót fog tenni. (Ha a férjed éjjeli bagoly, akkor talán őt se zavarná a dolog.)

Ha viszont így marad, akkor se keltsd fel éjszaka szerintem, hagyd, hogy akkor keljen, amikor neki megfelel! Idővel, ha elég nagy lesz hozzá, többet fog aludni egyhuzamban. Én nagyon nem értek egyet ezzel a Suttogó-szerű álometetéssel. :-S

2011. febr. 1. 14:23
 9/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a lényeg, hogy nem kell ébreszteni, csak kivenni, és cicire rakni.
2011. febr. 1. 14:24
 10/22 anonim ***** válasza:
Megelőztek, az előző vagyok, aki a 14.22 volt. :)
2011. febr. 1. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!