Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 napja szültem és nem bírja...

5 napja szültem és nem bírja a pici a a mellemet rendesen bekapni nem tudja szívni! Lefejtem neki cumisüvegbe és abból adtam neki ez így jó? Vagy mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáld ki valamelyik márkájú bimbóvédőt, ez segíthet. Nagyáruházakban is kapható vagy gyógyszertárban.
2011. jan. 31. 23:16
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Legeslegelső javaslatom: még a bimbóvédő előtt hívj fel egy szoptatási tanácsadót, és kérj személyes segítséget.

A tejtermelés hosszú távon csak fejéssel is fenntartható, de iszonyú strapás. Gondolj bele: egyszer le kell fejni, ami sok idő, aztán meg kell etetni a babát, és aztán még mosogatni/sterilizálni is kell, mint a tápszereseknek.

Ha cumisüvegből adod neki a tejet, jó eséllyel cumizavaros lesz, és sose fog megtanulni szopizni. Mindenképpen szoptatási tanácsadót javasolok.

2011. jan. 31. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem bimbóvédővel sikerült csak, bárki bátmi ajánlott anno, de kérdezz rá valóban valakitől. Nálunk pl. ki ehet hívni (tuti máshol is) a védőnőt is hogy nézze meg mi a baj és ne csak telefonon segítsen.
2011. jan. 31. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogd össze két ujjaddal a bimbót,hogy beleférjen a szájába,ill.ha nagyon feszül a melled előtte fejd le kicsit.
2011. jan. 31. 23:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt. Ahogy erősödik a baba egyre ügyesebb lesz. Lényeg, hogy minden alkalommal próbáld mellre tenni. Kisfiamnak több mint 2 hétbe telt, mire be tudta kapni a mellem és először csak a jobbat és csak fekve, aztán már sikerült a másikat is és pár hónap múlva már ülve is tudtam szoptatni. Addig pohárból itattam vagy kiskanállal adtam a lefejt tejet.

1 évig szoptattam, 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt.

De tényleg érdemes lenne beszélni szakemberrel, hogy egyáltalán alkalmas-e a mellbimbód a szoptatásra.

2011. febr. 1. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!