5 napja szültem és nem bírja a pici a a mellemet rendesen bekapni nem tudja szívni! Lefejtem neki cumisüvegbe és abból adtam neki ez így jó? Vagy mit tudnék csinálni?
Legeslegelső javaslatom: még a bimbóvédő előtt hívj fel egy szoptatási tanácsadót, és kérj személyes segítséget.
A tejtermelés hosszú távon csak fejéssel is fenntartható, de iszonyú strapás. Gondolj bele: egyszer le kell fejni, ami sok idő, aztán meg kell etetni a babát, és aztán még mosogatni/sterilizálni is kell, mint a tápszereseknek.
Ha cumisüvegből adod neki a tejet, jó eséllyel cumizavaros lesz, és sose fog megtanulni szopizni. Mindenképpen szoptatási tanácsadót javasolok.
Nálunk is így volt. Ahogy erősödik a baba egyre ügyesebb lesz. Lényeg, hogy minden alkalommal próbáld mellre tenni. Kisfiamnak több mint 2 hétbe telt, mire be tudta kapni a mellem és először csak a jobbat és csak fekve, aztán már sikerült a másikat is és pár hónap múlva már ülve is tudtam szoptatni. Addig pohárból itattam vagy kiskanállal adtam a lefejt tejet.
1 évig szoptattam, 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt.
De tényleg érdemes lenne beszélni szakemberrel, hogy egyáltalán alkalmas-e a mellbimbód a szoptatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!