Szerintük felesleges pénzkidobás, és a több édesanya szerint?
teljesen egyetértek az előzővel. az igény szerinti szopi a legjobb tejszaporító. de ettől függetlenül hajnalban azért fejek ha éppen nem vagyok túl fáradt, mert akkor nagyon beduzzad, meg reggelre de tényleg a baba a legjobb mellszívó, én őt biomellszívónak hívom :)
és ne korlátozd, hogy mennyi ideig szopik, ha egy órát akar cicin lógni akkor hagyd. ez is serkenti a tejtermelésed. a cicid, tejed mindig a babádhoz igazodik :)
nem volt mellszívóm, csak kézzel fejtem és csak az elején, visszagondolva teljesen feleslegesen
fiam 21 hónapig szopott, 22 hós lányom még cicizik
Ha első gyerek és szeretnél majd többet is, akkor szerintem megéri venni. Első körben kézit, utána, ha kell esetleg, elektromost. Tudom, hogy az első gyerek előtti kiadások eléggé megviselik a pénztárcát - de talán nem az a 8-10ezer forint tesz valakit tönkre. Pláne, ha még használni is fogja később.
(Kevés az olyan, akinek egyáltalán nincs rá szüksége, gyakoribb, hogy időnként kell.)
szerintem nem pénzkidobás.
lányom koraszülött lett 8 hétel, nem tudott szopizni. először azt a duda alaku szívót vette mega férjemmikor a kórházban voltam vele. kb egy hete voltunk ithon mikor a védőnőmmondta hogy szerez valami másik mellszívót nekem. pont az egyikkis barátnőmmel beszélt, akivel utána én is.sterilizálás után használtam a övét két hétig,majd egy ugyanolyat vettem magamank. Medela pumpás mellszívó 3000Ft volt újonnan a teszveszről vagy vateráról, akkormég külön voltak. most 6 hónapos a lányom és a mia napig használom. én elején egyszer kézel asnnyira megszorítottam a bimbót hogy napokig fájt utána. nem is ment a kézzel fejés. sajnos a lányom nem tudott cicizni, olyan 6 hetes voltmire volt ereje szopni, de kakor is 20-30millit. én (bár tudom elrontotam), de inkább üvegből adtam neki.
szóval én annak a 3000fT-os mellszívónak nagyon nagy hasznát vettem!!!!
ilyen volt csak új!
nekem nem nyúlt meg a mellem, igaz eddig sem volt kicsi és eddig is hatott rá a gravitáció :) de eleve a szövetek lazulnak a terheség alatt majd szoptatás alatt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!