Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan es mennyi idos kortol...

Hogyan es mennyi idos kortol vehet reszt az apuka is az etetesben?

Figyelt kérdés
Most varom az elso babankat, akit 6 honapos koraig szeretnek kizarolag anyatejjel taplalni, es jo lenne, ha neha apuka is meg tudna etetni a picit. Igen, persze fejnem kell majd, de sok helyen olvasom, hogy az etetes mennyire kenyes is tud lenni. Hogyan, es mikortol csinaljam, hogy ne zavarjuk ossze a babat a cumisuveggel? Es igy hogyan erdemes fejni, hogy azert ne vegezzem tejgyarkent? Vagy ez akkor elkerulhetetlen? Nagyon szeretnek felkeszulni :)
2011. jan. 29. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudok mindenre válaszolni,de nálunk nem működött csak az hogy én etettem.Tehát soha nem adtam neki cumisüveget,mert féltem,hogy cumizavarba kerül.Tehát apa soha nem etette.Fejni meg csak az elején fejtem ,úgy 6 hétig,minden szopi után,hogy legyen elég tejem.Utána nmár nem fejtem,mert beállt a kereslet kínálat.
2011. jan. 29. 18:24
 2/8 xStefix ***** válasza:

Nem egészen értem... Mit is szeretnél pontosan?

Ha kizárólag szoptatod, ahhoz "nem kell" az apuka. De ettől se apukának, se a babának semmi baja nem lesz, mert később, amikor a pici már rendeset is fog enni, bőven lesz alkalma etetni és kialakítani vele ezt a fajta kapcsolatot. (Ha ilyen megfontolásból gondolkodsz ezen a kérdésen.) Sőt, a születés pillanatától módja lesz őt minden más téren gondozni, foglalkozni vele - a szoptatás viszont mindig az anyuka privilégiuma marad.

Ha muszáj lesz néha másnak etetnie, mert rendszeres elfoglaltságod lesz, akkor inkább ne üvegben adjátok neki a pótlást, hanem pohárban, csőrösben, így még véletlenül sem lesz cumizavaros.

A cumizavar egyébként bármikor kialakulhat, akár hónapokkal az üveghasználat kezdése után is(!) és akár fél éves kor után is - de a legkritikusabb az első hónap. Ezalatt lehetőleg egyáltalán ne érintkezzen a baba mással, csak a melleddel.

2011. jan. 30. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk apuka is belefolyik úgymond az etetésbe, amikor itthon van, és éjszakánként mindig odafekszik mellénk, és simogatja közben a kicsit, amíg szopizik. Az ilyen meghittebb pillanatokkal is lehet kialakítani köteléket.
2011. jan. 31. 09:16
 4/8 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat :)

ez az utolso aranyos :) ki fogjuk probalni :)

igazabol azert is erdekel, mert mi a helyzet, ha en nem vagyok keznel? nem napi, nem is heti rendszeressegre gondolok, de elofordulhat.

2011. febr. 1. 01:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát sajnos olyan nem nagyon lehet,hogy Te nem vagy kéznél:)!Ez ilyen:D
2011. febr. 1. 08:38
 6/8 xStefix ***** válasza:

Az az egy-két alkalom általában nem szokott gondot okozni - de még akkor is jobb, ha nem adtok neki "bűnre csábító" üveget. ;)

Egyébként pedig vidd magaddal, ahová csak tudod. Jó, igen, vannak olyan helyek, ahová az ember nem szívesen viszi el, néha sokáig is tart egy-egy ügyintézés, máshol meg "nem nézik jó szemmel"; de engem az utolsó érdekelne speciel a legkevésbé.

A hordozókendő ilyenkor is csodákra képes..!

2011. febr. 1. 14:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Tervezem is beszerezni :) Szeretnem, hogy a "nyakamon logjon", amig csak lehet :))

Lesz egy olyan helyzet is, hogy jonnek anyukamek amikor a baba ugy 5-6 hetes lesz, es ki kell menni elejuk a repterre. Na mar most nekem mindenkepp menni kell, mert egyedul en beszelem mindket nyelvet, es ez is lenne az elso talalkozas az en csaladom es a parom+csaladja reszerol. A kocsi tobb mint valoszinu, hogy tele lesz, nem hogy egy babaulest is beszuszakoljunk. Szoval arra az egy, max. ket orara valaki masnak kell a csoppsegre vigyaznia, es tartok attol, hogy akkor fog megehezni, amikor en pont nem vagyok ott (Murphy-torveny). Ilyenkor mit lehet csinalni? Ne haragudjatok, de mar annyit, de annyit gondolkoztam ezen, hogy hogy is lenne a leheto legjobb, csak hat en meg tapasztalatlan vagyok, ezert kerem a tanacsotokat.

Koszonom a turelmet :)

2011. febr. 1. 14:33
 8/8 A kérdező kommentje:
A csoros poharat felirom a listara :)
2011. febr. 1. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!