Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejcsi beindításával kapcsolat...

Tejcsi beindításával kapcsolatban szeretnék kérdezni?

Figyelt kérdés

Bár már a második babámat várom de sajnos ebben kezdő vagyok,mert a kislányom egyáltalán nem tudott szopni anno,nem "tudta" hogy kell,végül tápszeres lett.

A kérdésem az,hogy fejéssel hogy lehet leghatékonyabban beindítani a tejet?Mert olvastam olyat is,hogy amíg be nem indul,addig csak kézzel szabad fejni,mellszívóval nem.Igaz ez?

Ill. az első napokban ha a baba tud szopni akkor fejés nélkül is beindul pár nap alatt a tej ha igény szerint gyakran van mellre téve a pici?

De ha fejni kell minden etetés után akkor kb mennyi ideig kell egy-egy mellet fejni?

És kinek hány nap alatt indult be a tejcsije?

Mert most nagyon szeretném ha a babám tudna szopizni,de ha fog tudni akkor meg én nem szeretném elrontani.Leírnátok,hogy kinél hogyan indult(mit tettetek érte) és hány nap alatt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 29. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szülés után pár órával,amikor behozták Csupikámat,rögtön mellre tettem.Ezt megcsináltam minden alkalommal,szinte mindig amikor velem volt és nem aludt.Így spontán szülés után 2 nappal megindult a tejem.Nem fejek egyáltalán,mostmár 4 hónapos és még mindig csak szopzik.Nekem egy babám van,így más tapasztalattal nem tudok szolgálni.Csak szorgalmazni azt,hogy mihelyst lehet,tedd cicire szívogassa,ingerelje.
2011. jan. 29. 18:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!Én is mellre tettem anno a kislányomat ahányszor sírt mivel folyamatosan velem volt csak éppen nem tudott mit kezdeni a cicivel,nem tudta szívni,így nulla haszna lett a tej beindulása szempontjából.Kézzel próbáltam fejni,már amennyi idő volt rá mivel hasfájós is volt,így két etetés közt volt,hogy folyamatosan sétáltam vele és ringattam,így fejés persze megint nulla lett.

Várom még a további válaszokat is!

2011. jan. 29. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Szülés után félórával már hozták szopni.Lehet szerencse kérdése,nem tudom.Elsőre elkapta,és úgy szívta mintha mindig azt csinálta volna.Kb.3ik nap indult be a tej,addigra sikerült véresre rágnia.De azt mondták ,szoptatni kell,akkor is ha nem jön még jól a tej.Mikor hazamentünk tejlázam lett,akkorák voltak a melleim ,mint egy pöttyös labda.Nem ment a kézi fejés,depis lettem,aztán vki rámerőszakolt egy aventes kézit,az mentett meg.5 hónapig kellett fejnem,első hetekben rengeteget.Mindig egy mellből szopott,utána kb 100ml még kijött,de mindig fejnem kellett a másik mellem is,mert másképp nem bírta ki.Abból volt,hogy 200 ml is kijött.Igy szoptatásonként 300ml anyatej ment a lefolyóba.Ha nem fejtem eleget,lázasodtam be.Aztán úgy 8 hónapos kor körül kezdett helyreállni a tejtermelésem,nem feszültek a melleim,kezdtem hason aludni.Ez a mi storynk.Még annyit,hogy most így 32 hónaposan,mióta csak reggel és este szopizik,megint érzem néha,hogy feszül a mellem,és megint vigyáznom kell,hogy nehogy begyulladjon.
2011. jan. 29. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálj elektromos fejőgéppel fejni, mert a kézi egy idő után fárasztó és szerintem túl durva is, nekem Avent elektromos van és azzal fejek.Szerintem kezd először az egyik, majd a másik mellel legalább 2 percig meglátod mennyi jön le, aztán 3 óra múlva ugyanezt csináld, tehát mindig 3 óra múlva, előbb nem érdemes,majd 3 perccel hosszabb ideig fejd ki mindkét melled.Meglátod beindul és termelődni fog, de rengeteg folyadékot igyál!

Remélem segítettem:)

2011. jan. 29. 19:45
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Hasznosak voltak!

De várom még a tapasztalatokat másoktól is esetleg!

2011. jan. 29. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én babám sajnos egyáltalán nem tudott szopni, és amikor a harmadik nap kék fény alá került, akkor elkezdtem neki fejni. Háromóránként mind a két cicit Avent kézivel. Nagyon fonos, hogy ezért éjszaka is felkeltem, éjjel is fejtem háromóránként. Még aznap bedurrant a mellem keményre, és beindult a tejtermelésem. Eleinte csak pár csepp volt fejésenként, a nap végére fejésenként 20 mili, másnapra felment a mennyiség 40 milire, és mire 9 naposan kiengedték a kórházból, már volt 150 mili feleslegem is. :-)

Ez odáig fokozódott, hogy féléves korában már napi 2 liter tejem volt... Sose kellett a fiaknak tápszert adnom. Most 10 hós, még mindig anyatejes, de már "csak" egy liter tejem van naponta, viszonylag normalizálódott a helyzet.

2011. jan. 29. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg szülés után, ha nincs semmi gond, azonnal tedd mellre, akkor a legerősebb a szopóreflexe (képes felmászni a hasadon a cicidhez), majd minden lehetséges alkalommal, mikor ébren van. Ekkor még olyan minimális az igénye (icipici még a gyomra), hogy az előtej is bőven elég neki, néhány kortynyi alkalmanként. Ezzel elősegíted a tejbelövellést is + nem fog úgy bekeményedni a melled, mint két kőszikla. Nekem mind a 3 gyerekemnél átlagosan 2 hét kellett, mire megtanulták rendesen bekapni a mellbimbót és környékét, és hatékonnyá, fájdalommentessé vált a szoptatás. Gyakori (igény szerinti) szoptatással tudod fenntartani a tejtermelést, növekedési ugrásoknál, mikor hirtelen nő a baba igényszintje, még gyakoribb mellre tétellel tudod fokozni a termelést. Ezt hívják kereslet-kínálat elvnek, mindig annyi tej termelődik, amennyire a baba igényt tart. Ez, ha jól csináljátok, pár hét alatt beáll, addig szükséges lehet a fejés, hogy kiürüljön a mell, ne pangjon, gyulladjon be a maradék tejcsi, illetve ha bőven termelődne, és szeretnél tejleadó lenni, szintén szükségszerű egy jó mellszívó beszerzése. Ha valami miatt gondban lennél, ne add fel, ezen az oldalon, amennyiben még nem ismered, sok hasznos és jó tanácsról olvashatsz: www.lll.hu Kitartás! Menni fog! Bízz magadban és a babádban!
2011. jan. 29. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!