Tejcsi beindításával kapcsolatban szeretnék kérdezni?
Bár már a második babámat várom de sajnos ebben kezdő vagyok,mert a kislányom egyáltalán nem tudott szopni anno,nem "tudta" hogy kell,végül tápszeres lett.
A kérdésem az,hogy fejéssel hogy lehet leghatékonyabban beindítani a tejet?Mert olvastam olyat is,hogy amíg be nem indul,addig csak kézzel szabad fejni,mellszívóval nem.Igaz ez?
Ill. az első napokban ha a baba tud szopni akkor fejés nélkül is beindul pár nap alatt a tej ha igény szerint gyakran van mellre téve a pici?
De ha fejni kell minden etetés után akkor kb mennyi ideig kell egy-egy mellet fejni?
És kinek hány nap alatt indult be a tejcsije?
Mert most nagyon szeretném ha a babám tudna szopizni,de ha fog tudni akkor meg én nem szeretném elrontani.Leírnátok,hogy kinél hogyan indult(mit tettetek érte) és hány nap alatt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszi a választ!Én is mellre tettem anno a kislányomat ahányszor sírt mivel folyamatosan velem volt csak éppen nem tudott mit kezdeni a cicivel,nem tudta szívni,így nulla haszna lett a tej beindulása szempontjából.Kézzel próbáltam fejni,már amennyi idő volt rá mivel hasfájós is volt,így két etetés közt volt,hogy folyamatosan sétáltam vele és ringattam,így fejés persze megint nulla lett.
Várom még a további válaszokat is!
Szia!
Próbálj elektromos fejőgéppel fejni, mert a kézi egy idő után fárasztó és szerintem túl durva is, nekem Avent elektromos van és azzal fejek.Szerintem kezd először az egyik, majd a másik mellel legalább 2 percig meglátod mennyi jön le, aztán 3 óra múlva ugyanezt csináld, tehát mindig 3 óra múlva, előbb nem érdemes,majd 3 perccel hosszabb ideig fejd ki mindkét melled.Meglátod beindul és termelődni fog, de rengeteg folyadékot igyál!
Remélem segítettem:)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Hasznosak voltak!
De várom még a tapasztalatokat másoktól is esetleg!
Az én babám sajnos egyáltalán nem tudott szopni, és amikor a harmadik nap kék fény alá került, akkor elkezdtem neki fejni. Háromóránként mind a két cicit Avent kézivel. Nagyon fonos, hogy ezért éjszaka is felkeltem, éjjel is fejtem háromóránként. Még aznap bedurrant a mellem keményre, és beindult a tejtermelésem. Eleinte csak pár csepp volt fejésenként, a nap végére fejésenként 20 mili, másnapra felment a mennyiség 40 milire, és mire 9 naposan kiengedték a kórházból, már volt 150 mili feleslegem is. :-)
Ez odáig fokozódott, hogy féléves korában már napi 2 liter tejem volt... Sose kellett a fiaknak tápszert adnom. Most 10 hós, még mindig anyatejes, de már "csak" egy liter tejem van naponta, viszonylag normalizálódott a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!