Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tudom így szoptatni...

Meddig tudom így szoptatni babámat?

Figyelt kérdés

Kislányom fél éves kereken. 4.5 hónaposan kezdtem a hozzátápit, de 3 nappal ez előttig csak répát és krumplit kapott, mert a banántól pöttyös lett, az alma meg nem tetszett neki (5-6 félét próbáltam). Nemrég elkezdtem neki babarizst is adni, meg 1 hete babakekszet. 3 nappal ez előtt kezdtem neki borsót adni.

Reggel először szopizunk, legközelebbi étkezésnél tejbepapi, fejek neki tejet (reggel csak 20 ml jön, így előző este fejek még 20ml-t), babarizshez. Következő étkezésnél szopizunk, aztán az ebédre főzelék, majd szopi, mert szomjas (a vizet nem szereti), aztán következő étkezés megint szopi, aztán néha adok neki főzeléket, vagy csak szopi, aztán este az utolsó etetéssel eszik főzeléket, majd szopi, nehogy szomjas legyen éjszaka. Szerintetek így meddig húzom? 10 hónapos koráig jó lenne ha lenne tejem. Azért kezdtem el hozzátáplálni, mert nem volt már elég a tejem neki. Próbáltam egy hétig húzni az időt, az után, hogy észrevettem, hogy éhes maradt, hátha utolérem a termelésben, de sajnos nem. Pedig fejtem is:(

2011. jan. 28. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha hozzátáplálsz akkor méginkább kevés lesz tejed.

Amúgy ezt nem lehet tudni, a fiam 6 hónapos korától csak reggl sé este ciczett 8én hibámból, mert elkezdtem és is nagyon korán a hozzátátplálást,de szerncsére csak 21 hósan választotta el magát.

2011. jan. 28. 14:54
 2/3 xStefix ***** válasza:

Egyetértek az előzővel.

Ha húzni szeretnéd, akkor figyelj rá, hogy lassan emeld az adagokat és fokozatosan váltsd ki az étkezéseket. Minél gyorsabban csinálod, annál nagyobb az esély, hogy gyorsan vége lesz a szopinak..

Észrevétel: szerintem a borsót hagyni kéne még, kicsit fiatal hozzá.. De ha mégis adod, jó puhára főzd és passszírozd át (a héja nélkül, gondolom, ezt tudod.) Próbáld ki mondjuk a céklát, sütőtököt (ezt almával, barackkal is lehet, így isteni finom!), zöldbabot, brokkolit. A körtét is lehet, bár az ebben lévő szemcséket nem mindenki bírja.

Egyebekben jól csinálod szerintem, ha továbbra is így "kínálgatod" őt szopival. :)

2011. jan. 28. 16:34
 3/3 A kérdező kommentje:

A borsót 6 hónaptól ajánlják, én úgy olvastam. Egyébként meg már héjjával adom, elsőnek adtam csak héjja nélkül, és úgy néz ki, hogy szereti és nincs gond vele. Ma már egész adagot kapott belőle:D

A sütőtök nagyon úgy néz ki, hogy kimarad az életéből, mert külföldön élek, és egyáltalán nem lehet semmilyen tökhöz jutni, csak novemberben a halloween miatt. Valószínű, hogy kiküldetek csomagban Mo-ról. Próbálom húzni,de szerintem jó, ha 10 hónapos koráig tudok neki tejet adni ciciből. Van lefagyasztva 3 liter tejem. Csak ennyi tartalékom van sajnos. Lassan elő kell vegyem, mert 2 hónapos korából valók. Következő babámmal ahogy beindul a tejem, fejek, mert most sajnos későn kezdtem. Másfél hónapos volt körülbelül, mikor elkezdtem. és csak 2 hónapot fejtem. Legközelebb kitartóbb leszek. Most kezdtem el újra fejni, hogy a reggelijéhez legyen tejecske. Azért örülök neki, hogy még tudok neki adni, ez is valami:D

Köszi a válaszokat.

2011. jan. 28. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!