Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy engeditek fel a lefagyasz...

Hogy engeditek fel a lefagyasztott tejet? Meddig tároljátok?

Figyelt kérdés

Egyből hűtőszekrénybe kell tenni? Tudom , hogy mikrózni nem szabad, de nem lehet meleg vízbe állítani sem?

Az is érdekelne, hogy ha nagyon gyorsan szükségem van rá, akkor mit tehetek a mielőbbi felhasználás érdekében?

Köszönöm szépen a válaszokat?

2011. jan. 27. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Anyukám szokott lefagyasztani,és ő a konyhaszekrényen hagyja.leszedi az üveg tetejét,és amég jeges,addig kint hagyja.
2011. jan. 27. 18:55
 2/4 xStefix ***** válasza:

De, meleg vízbe, sőt, forróba is teheted a tárolóüveget - a lényeg, hogy közvetlenül forralni nem szabad, ill. mikrózni se, ahogy írtad. Így gyorsan is fel tudod olvasztani.

Tárolás: [link]

2011. jan. 27. 20:23
 3/4 anonim ***** válasza:
érdekes, ugyanis nekem a védőnő azt mondta, hogy simán mikrozhatom. Borzasztó macerás volt bármilyen más megoldás, nagyon hosszú idő volt, s sokszor gyorsan kellett a tej. annyit mondott csak, hogy a mikroban nem egyenletesen melegszik minden része, ezért többször megállítani a mikrot, ill. lassú fokozaton szabad. Pont azért mert nem egyenletes, könnyebben felforr, s akkor oda a sok vitamin. - nekem ezt mondta.
2011. jan. 28. 13:43
 4/4 xStefix ***** válasza:

Akkor ezt olvasd el: [link]

Nem állítom, hogy az egész igaz, mert nem értek hozzá (ennyire), de ha csak a fele, már az is elég durva. És elgondolkodtató.

De akárhogy is legyen, anyatejet mikrózni tényleg nem ajánlott, mert tönkremennek az értékes összetevők. Világosítsd fel a védőnődet, légy szíves, mert rosszul tudja!!!

2011. jan. 28. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!