Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatej eladással kapcsolatos...

Anyatej eladással kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

furán fog hangzani a kérdés de szimpla kíváncsiság.

lényegében se terhes nem vagyok, igy tehát anyatejet sem szeretnék eladni, de érdekelne az a dolog hogy eladás elött bevizsgálják e? ha igen akkor pl a tejet vizsgálják vagy a vizeletet pl drogok származékai után kutatva, vagy minden leadott anyatejet bevizsgálnak?

mondjuk mert pl mi van ha az anyuka ivott?

lényeg elmesélné nekem valaki hogyna is megy ez a dolog az anyatej gyüjtő központokban?

2011. jan. 22. 17:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi lennék. Nem tudok szoptatni, napi 60 ml-t tudok lefejni laktohetb tea mellett és a múltkor kérdezte valaki tőlem, miért nem hordom a tejet. Épp ezért, mert szerintem nem vizsgálják be minden leadáskor, meg amúgy is idegen nő tejét nem adnám, mivel nem tudhatom mit evett, dohányzott-e.. stb. Jó lenne ha valaki tudna konkrét infóval szolgálni.
2011. jan. 22. 18:04
 2/12 A kérdező kommentje:
akkor már ketten várjuk a válaszokat..:)
2011. jan. 22. 18:08
 3/12 anonim ***** válasza:
2011. jan. 22. 18:15
 4/12 A kérdező kommentje:

igen.. de itt azt irja h mikor beküldik az anyatehet csak bakterológiai szempontból nézik csak.

akkor mi van ha az anya drogos? csak az elején vizsgálják, vagy mondjuk ha az anya ivott?

okés h káros szenvedélyektő mentes de a konkrét folyamat érdekel? minden csepp anyatejet vizsgának minden leadáskor vagy csak az elején vizsgálják be az anyákat?

2011. jan. 22. 18:20
 5/12 anonim ***** válasza:
bocsi, de ez engem is érdekelne
2011. jan. 22. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Az anyatejadók a védőnő ajánlásával kerülnek kapcsolatba az anyatejellátó szolgálattal, a védőnő meg felméri a több hónapos terhességgondozás során, hogy kivel van dolga, több környezettanulmányt is végez. Amúgy ha a védőnő úgy látja, bőrgyógyászhoz is elküldheti a kismamát és kötelező székletvizsgálat van.

Egyébként az anyatej-leadás nemes cselekedet, a véradókat sem képzeljük látatlanban mindenféle bűnözőnek, vagy igen?

2011. jan. 23. 00:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja és igen, minden csepp anyatejet bevizsgálnak minden leadáskor.
2011. jan. 23. 00:06
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"anyatej-leadás nemes cselekedet"

na ne röhögtessél már, 100 nőből 100 tuti a pénz miatt csinálja és nem azért mert olyan baromi nemes lelkű...

2011. jan. 23. 08:54
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én anyatejleadó vagyok.

Leadás előtt vizsgálják az anyukát:

-vérvétel

-székletvizsgálat

-tüdőszűrő

-bőrgyógyászat

és minden nap ellenőrzik a tejet.

2011. jan. 23. 11:36
 10/12 anonim ***** válasza:
86%

Igen, úgy gondolom, hogy nemes cselekedet. Ha kipróbáltad valaha a fejést, akkor tudod, hogy mit jelent 100 ml-t fejni és még a sok tejű anyukáknak sem jön össze egyszerre ennyi egy gyerek mellett. Emellett be kell mosakodni és sterilizálni kell és minderre meg kell találni a megfelelő időt a napban egy csecsemő mellett. Azért írok 100 ml-t mert ennyi az átlag, amit a tejadók adnak naponta.

100 ml-ért 180 Ft-ot ad a tejgyűjtő szolgálat.

Nem hiszem el, hogy Te ezt csinálnád csak a pénzért.

Én egyébként szintén anyatejadó vagyok csak én ingyen adok tejet egy korábban ismeretlen babának 4 hónapja, pedig még csak tejcsárda sem vagyok, van, hogy 100 ml se jön össze egy nap és még csak szentnek se tartom magam érte, ha?

Ja és ha már leírtam, hogy pénzsóvár se vagyok, elárulom, hogy se droggal, sem alkohollal nem élek.

2011. jan. 23. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!