Szoptatok és mellette cicigzem, árt a babámank,?
Igen árthatsz, sajnos, mert ugyanúgy bejut a baba szervezetébe. Viszont, öt szál nem túl sok. Barátnőm doboznyit szív naponta, még terhesen is de 4 kilós gyereket szült.
Én inkább letettem, de mostanában egyre nehezebb.
Váalszolni és nem ítélkezni!
Én a terhesen és a zsoptatás ideje alatt dihányzó "anyákat" mérhetetlenül elítálem!
Csak abba kellene belegondolniuk, hogy ha Ő FELNŐTT fejjel/testtel képtelen leszokni a cigiről, akkor miért várja el ezt egy világra jött védtelen újszülöttről, vagy egy szoptatást elhagyó csecsemőtől/kisgyerektől!
Ugyanis Nekik le kell szokni, mikor az "anyjától" már nem kap nikotint!És ha az "anyja" eztv nem tudja megtenni, mert az olyan rossz, akkor miért akarja ezt a gyerekének!
Mielőtt az a vád érne, hogy biztos nem tudja milyen leszokni....6 évig napi 1-2 doboz hosszú cigit szívtam!Mikor eldöntöttük,hogy jöhet a baba másnap reggel már nem gyújtottam rá....És sajnos/hál isten következő hónapban babás lettem!Annyiból sajnos, hogy kb 6 hó mire egy dohányos szervezete tisztul annyira,hogy az megfeleljen egy magzatnak....De lagalább már akkor nem szívtam...
Szóval miért akarod hogy a babádnak megg kelljen azt tennie, amire te képtelen vagy???????
Előttem szólónak: értelek és részben örülök is, ha te ennyire önkritikus vagy, ez mindenképp jó jel.
Ugyanakkor neked meg azt fontos tudnod, hogy nem csak az a pár hónap számít, amikor az ember lánya terhes vagy szoptat, de mégcsak az a néhány sem, amikor megelőzően készül a terhességre (már ha épp úgy alakul - mert erre elég sok kivétel van manapság, ugye). Hanem tulajdonképpen az egész előző életviteled (de legalábbis az előző pár éved) rányomhatja a bélyegét a saját utódod életére is, mégha nagyvonalakban is. Arról nem beszélve, hogy nemcsak a leendő gyereked egészsége miatt kell majd akkor, egyszer(!) okosnak lenned. Sokkal jobb lenne, ha már most, fiatalon is az lennél, mert ezzel a saját életedet és a leendő gyereked mellett eltöltendő éveidet(!) is meghosszabíthatnád... A gyerek számára nyújtandó jó példáról nem is beszélve - aminek az magadba szívásához, ivódásához pár hónap "gyakorlás" nem biztos, hogy elég lesz.
Szumma szummárum, mind az anya, mind a baba jelen és jövőbeli életére nézve az a jó, ha mindenfajta "önzéssel" és káros szenvedéllyel felhagy az ember. Ez egy nagy közhely - szomorú tény, hogy ilyen nehéz betartani. :(
Mindezt nem kioktatásként szánom, ne értsd félre, és jónak tartom, hogy te is írtál ide. Csak eszembe jutott és szerettem volna vele kiegészíteni a korábbi történetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!