Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hós babátok milyen sűrűn...

5 hós babátok milyen sűrűn szopizik egy nap?

Figyelt kérdés
Az enyém 2-3 óránként,éjszaka általában egyszer vagy kétszer, és a védőnő szerint ez nagyon sok, biztos, hogy éhes, nem elég neki a tej, kezdjem el a hozzátáplálást. Én szívem szerint még várnék egy kicsit, de azt sem szeretném, ha éhezne. Szerintetek várjak, vagy tápszer, vagy hozzátáplálás? Nagyon tanácstalan vagyok! ( 7 kilós most).
2011. jan. 11. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát ha nyűgösebb is az utóbbi időben,akkor érdemes szoptatás után tápszerrel megkínálni,szerintem jobb a békesség.

Én kezdettől fogva pótolok,szóval én emiatt pótlás-párti vagyok,a hozzátáplálást is elkezdheted,de az lassan épül fel,a tápszeres pótlás pedig azonnali segítség ha valóban éhes a babád.

De hozzátenném,hogy az én babám ugye pótlást kap,mégis sűrűbben eszik mint napi 5 (6-7szer).

2011. jan. 11. 10:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Hogy alakult a babád hízása az utóbbi hónapokban/hetekben?A hangulata milyen? Nyűgös, vagy jó kedvű általában?

VAnnak babák, akiknek jobban megfelel, ha gyakrabban esznek kevesebbet, míg mások ritkábban jól teleeszik magukat (mások pedig ritkán esznek, akkor is keveset).

Ez alapján én nem jelenteném ki, hogy kevés a tejed. Egyébként is létezik a növekedési ugrás, amikor is a babák a gyakoribb szopival "csinálnak" maguknak több tejet. Ha ilyenkor pótolsz, akkor viszont valóban kevés lesz neki a tej, nem tudja a kereslet növelni a kínálatot.

A növekedési ugrások általában 3 hét, 6 hét, 3 hónap és 6 hónapos korban vannak, de ettől akár eltérő időben is lehet.

Igény szerint szoptatott baba egyébként még szomjoltásra is anyatejet iszik. Bár nem írtad hol laksz, azért egy szárazabb központi fűtéses lakásban akár gyakrabban meg is szomjazhat az a baba.

Szóval én várnék mindenképpen a hozzátáplálással és a kiegészítéssel is, hacsak nem nyűgös az a gyerek az éhségtől egész nap.

2011. jan. 11. 11:33
 3/3 nokkki válasza:

Nekem a 6 hónapos babám sincs még 7 kiló, de egyenletesen gyarapodik. Mi már nagyon rég óta 2 óránként szopizunk, és nekünk nem mondta a védőnéni, hogy valami gondot jelentene.

Ha hetente hízik min. 100 grammot, akkor nincs baj!

2011. jan. 17. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!