Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi az esély arra, hogy...

Mennyi az esély arra, hogy szoptatás alatt teherbe esek?

Figyelt kérdés

ma voltunk együtt, 6 hónap után, és elfelejtettünk védekezni./Tudom, butaság volt:(

mikor csináljak tesztet?

2011. jan. 8. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Tesztet leghamarabb a kimaradt mensi után egy héttel érdemes csinálni, már ha kimarad. Ha nem mensizel, akkor kb. három hét múlva lesz értékelhető eredmény. Sajnos szoptatás alatt is teherbe lehet esni.
2011. jan. 8. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
simán teherbe eshettél,nekem több ismerősöm is lett terhes szoptatás alatt.nekem aznap már mutatott halvány csíkot,amikor meg kellett volna jönnie.
2011. jan. 8. 13:20
 3/5 anonim ***** válasza:
csinalj egy tesztet 3 het mulva
2011. jan. 8. 13:24
 4/5 xStefix ***** válasza:

A várható mesi előtt már 3 nappal lehet eredmény, de biztosabb, ha vársz még pár napot ilyenkor.

És igen, ha már mesizel, akkor mindenképp teherbe eshetsz.

De még akkor is, ha még nem jött meg újra, mert az első új peteérés már az első új mesi előtt 2 héttel megtörténik; azaz, amikor még nem is tudod, hogy pár hét múlva újra megjönne.

Sőt, még akkor is előfordulhat, ha kizárólag és gyakran szoptatsz, ami bizonyos fokig, hormonális úton, véd a terhesség ellen (LAM). Utóbbi esetben is általában az első fél év a legbiztosabb védelem, mert utána mindenképp ritkul a szopizás.

Ha a félidőd (ill. a peteérésed) közelében voltatok együtt, akkor a legvalószínűbb a megtermékenyítés. Bár szoptatás alatt, főleg ilyen korai szakaszban, elég kaotikus tud lenni a ciklus, úgyhogy tulképp bármikor megtörténhet.

2011. jan. 8. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogy lehet elfelejteni védekezni?

Egyszerűen nem értem!

2011. jan. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!