Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most egy hetes a babám....

Most egy hetes a babám. Alkalmanként 60ml anyatejet eszik, ez elég neki?

Figyelt kérdés
Vagy ki kell egészíteni tápszerrel?
2009. jan. 29. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Mennyi a súlya? Általában úgy számolják, hogy testsúly kg * 150 ml-rel a napi mennyiség, de persze ettől lehet eltérés.

(Amennyire emlékszem az én kisfiam is kb ennyit evett ennyi idősen, szerintem ne tápszerezd, ha van tejcsid.)

2009. jan. 29. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy hetes babanak az rengeteg! Ne aggodj, ezek szerint boven van tejed! Nem erdemes nezegetni, hogy mennyit eszik, eleg hetente 1x lemerni meztelenul a sulyat, igy meg lehet allapitani, hogy gyarapszik-e. Surubben nem erdemes, mert nincs lathato eredmeny es csak idegesited magad. Ne aggodj, tedd gyakran mellre a babat, amennyit csak akar, es akkor biztos sokaig fogod szoptatni!

2009. jan. 29. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem az nagyon jó!Ha úgy látod,hogy nyugodt,nem sírós,akkor biztos elég neki!Ne aggódj!

2009. jan. 29. 18:56
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Biztos hogy elég. Az én kislányom 3 hetes és sajnos az anyatej mellé tápszer is kell, és a dokinéni azt javasolta, hogy 60-80 g-ra egészítsem ki (ezért evés előtt, közben és után mérlegelni kell).
2009. jan. 29. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Hidd el nekem a pici annyit eszik amennyi kell neki. Egy cseppel sem többet.

Addig szoptasd ameddig csak tudod. A tápszert mindaddig hanyagold amíg a pici nem szól egy kiadós szopcsi után, hogy még éhes. A mérést sem javasom, mert akkor mindig mérni fogod. Agyerek is pontosan olyan mint Te.

Egyszer többet eszik, másszor kevesebbet. Az utóbbinál pedig tiszta depressziós lennél, hogy miért nem eszik a gyerek?????

Annyit eszik amennyire szüksége van. Kéthetente méri a védőnő, majd ő szól ha baj van.

De kb 280 - 350 grammot ha hízik két hét alatt akkor minden a legnagyobb rendben van.

Sok sikert.

3 hónapos kisfiú anyukája.

2009. febr. 3. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!