A bimbóvédővel szopizó babák tényleg nem tudnak annyit szopizni? Muszáj elhagyni egy idővel a védőt?
Az enyém ugyanígy volt! Most már féléves lesz és kb. 3 hete jobban szeret védő nélkül szopizni, saját maga szokott le róla.
Sokan elítélik a védőt mert a tankönyvek szerint nem jó, de nekünk nagyon sokat segített ugyanis én babám is csak azzal tudott sokáig szopizni. Ne aggódj magától el fogja hagyni ha úgy érzi. Mindegy hogy hogyan teszi a fő hogy szopizzon!
Szerintem tudnak annyit enni, mint nélküle. Max. egy kicsit jobban meg kell érte dolgozniuk. (Egyébként a védőnő szerint az így szopizás jobban erősíti az állkapcsát a babának.)
Mi 1 hónapos korára elhagytuk a bimbóvédőt és 1,5 éves koráig szopizott anélkül. Folyamatosan, mindig egy kicsit levágtam a bimbóvédő tetejéből (először csak a lyukakat nagyítottam ki) aztán a végén már teljesen a cicit kapta be. Aztán már ment minden rendesen, pedig tényleg nagyon kicsi és beforduló volt a bimbóm, de az első néhány szívásra kijött és már be tudta rendesen kapni.
1.babámat végig azzal szoptattam, a 2. viszont 3 hónaposan úgy döntött, hogy nélküle jobb neki.
1. baát is megpróbáltam leszoktatni, de nem ment, ő ragaszkodott hozzá. Sosem okozott neki gondot (csak én utáltam, de nagyon, most nélküle sokkal könnyebba szoptatás)
Vannak babák, akik ugyanannyit szopnak, mások kevesebbet. Szerintem ne rémisszen, de ne is nyugtasson meg azért teljesen, hogy eddig csak olyanok írtak, akiknél nem volt gond, mert ez nem a teljes kép...
Azoknál a babáknál, akik egyébként ügyesen szopiznak, általában nem szokott gondot okozni - de ez megintcsak nem garancia semmire. Volt már dolgom olyan anyukával, akinek a védő miatt csappant meg a teje, mint utóbb kiderült.
Nem 'muszáj' elhagyni, de azért te is és a babád is jobban jár, ha sikerül. Nem kell görcsösen akarni, mert végső soron úgyis a baba dönti el, mikor hagyja el.
Az én lányom középsúlyosan hipoton volt, úgyhogy enélkül egyáltalán nem ment volna a szopizás. (Szerintem pl. ilyen fajsúlyos esetekben van létjogosultsága a védőnek..) Ezért nálunk biztosan többet szopott így, mint nélküle (úgy semmit nem tudott volna). Akkor tudtuk elhagyni kb. 4-5 hónaposan, miután felfedezte a kezét és így megszokta a bőr érzését a szájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!