Masnak is hulott a haja a szopizas alatt? Meddig tart?
Húgomnak csomókban hullik, ezért épp most néztem utána.
Szülés után fél évig normális, ha hullik a hajad, mert elméletileg a terhesség alatt nem hullott ki magától, aminek kellett volna.
Az enyém a baba 4 hónapos korától hat hónapos koráig hullott. Vészes mennyiségben.
A terhesség alatt úszunk az ösztorgénben, majd a szülést követően megváltozik a hormonkészlet mondhatnám drasztikusan. A terhesség olyan fázisra állítja a hajhagymákat, hogy azok állandó növekedési fázisban vannak. Az ösztorgénszint és egyén hormonok készletszintjének csökkenésével ezen hajszálak nyugalmi fázisba kerülnek. Egyszóval a kilenc hónap alatt szépen besűrűsödött hajkorona az összes tagját elveszíti, amit normál esetben szép egyenletesen a terhesség alatt kellett volna. Nagyon ijesztő, főleg a nőknek. Ilyenkor mindenki szentül meg van győződve hogy most fog megkopaszodni. Pénzkidobás minden termék, mert e hormonok csak jót nevetnek rajta. Be fog állni, de sajna az is idő mire az új kis hajszálak megjelennek és ismét elfogadható állapotba került a hajállomány. Ne keseregj, rendbejön.
Szia!
Nekem is kb 1 hónapja nagyon hullik a hajam,84 hós mult a lányom) volt hogy sírtam, hogy meg fogod kopaszodni, mert tincsekben jön, ráadásul rettenetesen zsírosodik. A pici miatt, meg hogy hullik én állandóan csurkázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!