Császár után még nem indult meg a tejem. Mit javasoltok mi szedjek igyak ami használ is?
Mennyi idős a babád? Milyen időközönként szoptatpd? Egy ciciből vagy kettőből?
Fejni szoktál? Mikor?
Szia!
Kismamateaák, illetve van eg kismamasör is, ez is jó volt annakidején tejszaporítónak. És főleg : higyj magadban, tedd csak cicire azt a babát. Attól fog beindulni tejcsi, ha a baba "izgatja" a melleket. Hány napja nincs tejed?
minél több szoptatás, és minél kevesebb tápszer. A tejcsi nem a teától fog beindulni, hanem a sok ingertől ami a cicit éri. Esetleg kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, mert én csak laikus anyuka vagyok.
De ha jóllakik tápszerrel, nem ingerli eléggé a cicit, hogy többet termeljen.
Minden szoptatásnál tedd rá mindkét mellre, de akár többször is lehet váltogatni egy szoptatás alatt. Ne pótolj tápszerrel, hanem 1 óra múlva újból tedd cicire.
Ha evett mindkét mellből utána sír, mert éhes?
Igen tudom, ezért is tápszer előtt cicizik kiszívja ami van benne a többit pótolni kell sajnos.
Köszi a választ.
Szia!
Holnap küldd el a párodat a patikába és kérjetek homeopátiás tejserkentőt. Van többféle is, ott majd tudnak segíteni. Ezen kívül lehet inni Laktoherb teát is, napi 2-3 liter folyadékot igyál meg mert ez is elősegíti a tejtermelést és persze fejni kell ész nélkül! Ha van mellszívód akkor azzal ha nincs akkor kézzel, de fejj mindenképpen és gyakran tedd cicire a babát. Ez a 3 óránként eszik dolog hülyeség. Igény szerint kell szoptatni nem az óra szerint mert a baba sem az óra szerint működik. Ha 3 óránként fogsz szoptatni akkor sosem fog beállni a "kereslet-kínálat" az az a tejtermelés nem fog igazodni a baba igényeihez. Ezért kell mindig akkor cicire tenni a babát amikor kéri! A természet nem véletlenül oldotta meg ilyen jól. Ha igény szerint szoptatsz akkor kis idő múlva pont annyi tejed lesz amennyi a babádnak kell, se több se kevesebb.
Köszi a választ!
Holnap megy is a párom venni.
Az etetés születésétől fogva így van, ő kell így mindig eszik és alszik 3 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!