Honnan tudom biztosan, hogy a babám éhes?
Hu, hat, szerintem minden baba mas, de en peldaul onnan tudom hogy ehes, hogy a kezecskejet a szajaba teszi es elkezdi szopizni, vagy kinyujtogatja a nyelvet, esetleg ugy tatog mint egy harcsa, cuppogtatja az ajkait, ugy tartja a szajat, mint mielott epp bekapja a cicit :D
Remelem ertheto vagyok :)
Szerintem biztos tudni fogod, ha mar sir is, akkor biztos ehes :) Ne aggodj, rajossz majd ;)
3 hetes leanyka anyukaja :)
Én kezdetben úgy csináltam, hogy minden ébredéskor, nyöszörgéskor mellre tettem, és nagyon hamar megtanultam, hogy melyik az "éhes jelzés". Ha órához igazítva eteted, (mint eddig), akkor nehezebb erre ráismerni, de egy-két hónap alatt ki lehet ismerni a babát.
Az én lányom pl, amikor szájába tömködte a kezét, az nem az éhséget jelezte, de nyilván minden baba más picit, szóval a Tieddel kell összehangolódnotok. :o)
Bízz a megérzésedben, és menni fog az!
2 gyerekes anyuka, aki a pici 16 hónaposát még szoptatja :o)
Én nem ébresztgettem soha, ha éhes volt, felébredt és sírt. Próbáltam ragaszkodni a napirendhez és 3 óránként szoptattam, és nagyon szépen, hamar kialakult a rendszer. Időre tudtam, h. mikor etetem, ő is tudta, így nem volt éhségsztrájk, csak nagyon ritkán.
Szóval, ha alszik, csak azért ne keltsd fel, h. egyen, bár ekkora babát 4 óránál tovább nem hagynék tejcsi nélkül, hacsak nem éjszakáról van szó.
16 hóig szoptattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!