Jó az etetési rendszerünk? 3 hetes manóm van: kb 3 óra telik el a két etetés kezdete között ami van, hogy fél óra van, hogy 1,5-2 óra alatt van meg. Tehát volt már olyan, hogy 1-től 2:30-ig evett, elaludt 4-kor felkelt és kezdtük a következő kajit.
Nem írtad, hogy szopizik a babád, vagy tápszert eszik.
Az hogy 3 óránként eszik az jó, de hogy 1,5- 2 óráig az sok szerintem. Az én kisfiam is 3 óránként evett, de egy kajálás kb. fél óra volt, néha kicsit több. Ő tápszeres, így a szoptatáshoz annyira nem tudok hozzászólni.
Lehet csak komfort szopi van az első fél óra után. Tudod, a babusoknak nem csak kaja a szopi, hanem megnyugvás, altatás, stb. Még pici a babád, így ez abszolute jól van! Mondjuk én babóm max 40 perceket evett, de jó nagy adagokat, csak az esti elalvásnál volt akár 1 óra cicizés is.
Egyébként most van, h 1,5-2 óránként cicizik 7,5 hósan. Úgyhogy nyugi!
Ja, és nézz szét itt:
www.lll.hu
Szia!
Szoptass igény szerint, ne nézegesd az órát. A mérleget is max. 1 héten egyszer, hogy gyarapszik e, mert egyébként meghülyül az ember! Tapasztalat 4 hetesen pótoltam 5 napig táppal, mert azt hittem, kevés a tej. Aztán kiderült, hogy nem! Most 7,5 hós, és még mindig igény szerint szopik, ha fáj valamije, vagy bújósabb, vagy sokszor, ha el akar aludni cicre könyörgi magát. Van, hogy óránként. Igen biztos, hogy csak komfortszopizik már a végén, hiszen van tejed, ahogy leírtad, de szerintem ez nem baj. Nekik erre is szükségük van. Persze egy idő után vedd el tőle! Az is jó megoldás, ha nem hagyod bealudni, bár nálunk ez nem jött be. Mi sosem bírtunk 3-4 órát 2 etetés között. Én ezen nem stresszeltem, és biztos vagyok benne, hogy azért van még ma is tejcsim, mert igény szerint adtam, és adom neki, és nem akkor, amikor járt volna! Sok sikert, jó a rendszeretek! :-)
5,5 hósak vagyunk, az elején kb 6 hétig 1 órát szopiztunk, aztán, vagyis sztem már játszott a cicivel a kislányom.
Most lecsökkent 10 percre maximum, de 4 óránál többet mi sem bírunk ki cici nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!