Az érdekelne,hogy milyen egy ilyen műtét?És utána tudok szoptatni?Holnap reggel kell mennem,nagyon izgulok!Nem szeretnék tápszerezni!Még csak 2 és 1/2hónapos a kislányom!
2010. dec. 20. 21:50
1/5 anonim válasza:
Az orvosnak el kellet volna mondani a lehetosegeket. Fugg a szoptatas a mutet es a talyog "komolysagatol". Kerdezz ra, de en ugy tudom, hogy varnod kell par napot, amig az altato/fajdalomcsillapito kiurul a szervezetbol, sot, mivel ez egy gyulladas mellektermeke valoszinuleg antibiotikumot is kell majd szedni, ami kizarja a szoptatast. Amit tehetsz, az az hogy szorgalmasan fejed a tejet, nehogy elapadjon, ha van ra lehetoseg, akkor kerj anyatejet mas szoptato maitol vagy a haziorvostol erdeklodj receptert, vagy adj tapszert es imadkozz, hogy a babad elfogadja majd a tejcsit ujra.
2010. dec. 21. 00:48
2/5 anonim válasza:
"antibiotikumot is kell majd szedni, ami kizarja a szoptatast"
EZ NEM IGAZ!!
21 hónapja szoptatok, már szülés után antibiotikum kaptam vénásan, és szopattam, sőt 5 hónapos korána is felírtal antibiotikumot más miatt.
Ha valami gyógyszert kapsz, gyerekorvostól kérdezd meg, hogy szoptathatsz, mert a felnőtt orvosok egyből rávágják, hogy nem (sajnos tapasztalat)
2010. dec. 21. 01:37
3/5 xStefix válasza:
Az altató után max. 1 napot kell várni, addigra általában kiürül (de ezt az anesztes biztosra megmondja). Engem nyáron műtöttek visszérrel és csak ennyit kellett várnom.
És tényleg lehet (a legtöbb) antibiotikummal is szoptatni, bár mindenképp szólj, hogy szoptatsz és szeretnél még. Max. pár dologra jobban oda kell figyelni, de ennyi.
(Magáról a tályogműtétről nem tudok, de jobbulást neked!)
2010. dec. 21. 15:00
4/5 anonim válasza:
mell tályogod van?miért kell műteni?be van gyulladva?ezeket csak azért kérdezem mert nekem is van tályogom még ,valamikor októberbe lett a jobb mellemben egy csomó amire azt gondoltam hogy gyulladás és elkezdtem masszírozni meg többször fejegetni aztán jól begyulladt nagyon fájt elmentem vele emlőszakrendelésre és mondta a doki hogy ez bizony tályog és ki kellesz vágni de biztosat csak uh után tud mondani ,megnézte másnap uh-án 2 hétig augmentint kellett szednem és vártuk hogy a gyulladás csillapodjon aztán végül sikerült tűvel leszívni a gennyt 3 héten keresztül hetente 2 alkalommal jártam de megúsztam a műtétet a csomó még meg van azt mondta a doki hogy az legalább 2-3 hónap amíg elmúlik teljesen a kezelés alatt nem szoptattam hogy a gyulladás nyugodjon de fejtem antibiotikumos volt a tejem de adhattam neki az augmentinnel lehet szoptatni vagy lefejt tejet adni a kicsinek ,nekem azt mondta a doki hogy ha műtétre kerül sor mivel közel volt a bimbóhoz a tályog amíg be nem gyógyul nem szoptathatok és ha a tej a tályogba ürül akkor el kell apasztani a tejet mert különbem nem gyógyul a tályog de szerencsére nem így lett és most újra szoptatok sajnos tápszerrel pótolnom kell mert egyre kevesebb lett a tejem de most egy hete tanácsadó segítségével újra 2 óránként szoptatok és már egyre kevesebb tápi kell ,jaj most látom hogy már tegnap este írtad ki a kérdést akkor elkéstem de remélem jól sikerült a műtéted
2010. dec. 21. 17:46
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Túl vagyok a műtéten,már itthon vagyok!Altatással csinálták,ugyhogy nem éreztem semmit!Most fejek,mert azt mondta az altató doki,hogy várjak 24 órát,addig ne szoptassak!Elvileg holnap reggel szopizni fogunk a másik mellemből!A beteget meg fejem,mig nem gyógyul be!A gyerekorvos is azt mondta,hogy szoptathatok antibiotikum mellett!Amugy egy alma nagyságú tályog volt,és be volt gyulladva,gondolom ezért kellett megnyitni!Remélem nem fog elapadni a tejem,mert a beteg mellemből alig tudok kb.60ml fejni!A másikból meg lejött 170ml!Most szegény pici tápszert kap,de remélem már csak ma!Bár ha nem lesz elég a bal cicim,akkor tápszer adok még neki!Mégegyszer köszi a válaszokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!