Minden etetés után kifejitek a maradék tejcsit?
Nem.
Akkor fejtem, ha plusz tejet akartam (mert egy szopira nem voltam otthon), ha becsomósodott a mellem, vagy ha kevésnek éreztem a tej mennyiségét (ez is leginkább első babával volt így.
Már 3 éve non-stop szoptatok (két gyereket, 2 hónap kihagyással), ha beállt a kereslet-kínálat, nem kell fejni.
Időtől és teherbírástól függően (első gyerkőcnél) érdemes lehet az első 8-10 hétben fejni, ha valamennyi benne marad, hogy ezzel is serkentsd a tejtermelést, stabilizáld a szervezeted működését. De ez nem szentírás, mert enélkül is simán lehet szoptatni; bár ártani nem árt.
Arra mindenképp érdemes figyelni közben, hogy a baba szopizás közben rendszeresen hozzájusson a zsíros hátsó tejhez is - ezért ne mindig csak a végét fejd ki (és tedd el tartalékba), hanem időnként a még nem szopott mellet is. Illetve a babát, ha nem ette ki előzőleg az egész adagot, érdemes visszatenni legközelebb ugyanerre a mellre. Ezzel az egyik típusú hasfájást is el lehet kerülni.
Nem szükséges minden szoptatás után fejni, inkább csak akkor, amikor tényleges mennyiség marad benne, pl. a reggeli órákban.
És idővel valószínűleg csökkenni fog a kifejhető mennyiség - de ez nem azt jelenti majd, hogy fogy a tej, hanem épp azt, hogy pont beáll a szükséges tejmennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!