6 hónapos anyatejes kislányom hetek óta rengetegszer megébred éjjelente. 2 foga kibújt 3 hete. Ma beszéltem a védőnővel, és azt mondta, hogy ez nagyon nem jó, és írassak fel tápszert. Pedig szerintem nem az éhség miatt ébred. Átlagban 3-szor szopizik éjszaka, ezen kívül ha felébred, simivel vissza lehet altatni. Van, hogy éppenhogy szopizik egy picit, és már alszik is. Aztán ahogy visszateszem a kiságyba, 10 perc múlva újra sír. De van, hogy óránként ébred. Már kóstolgatjuk az almát is, nem nagyon jön be Neki. Lehet, hogy tényleg meg kellene próbálnom a tápszert? Attól félek, hogy akkor annyi a szopinak...:-(
2009. jan. 22. 15:49
1/8 anonim válasza:
Szia!
Nekem tápszeres ugyan a kisfiam, de ha van tejed, szerintem addig ne adj tápszert. Az én kisfiam ugyan ennyi idős, és kelünk éjjel vagy 5*. Szóval szerintem ez inkább fogzás, mint éhség.
Olyan furi, hogy védőnők erőltetik a tápszert. :s
2009. jan. 22. 16:13
2/8 anonim válasza:
Szerintem sem az éhség miatt ébred ilyen sokszor. Lehet, hogy csak a te közelségedre van szüksége. Az én kislányom is néha így csinál, ahogy írod, de én nem avattam be a védőnőt, mert általában rögtön a tápszerrel jönnek.
2009. jan. 22. 16:15
3/8 anonim válasza:
Vajon miért rögtön a tápszer a megoldás?
2009. jan. 22. 16:16
4/8 anonim válasza:
Szia!
Nekem rengeteg tejem van, még adok is le,de sajna a 7 hónapos haspók fiamnak ez így nem elég,tehát kap egy kis tápit a tej mellé és a szilárd kaja mellé,így a vas szükségletét is fedezi.Napközben figyeld, hogy nem sírós-e, mert ha igen gyanakodhatsz, hogy éhes.
2009. jan. 22. 17:45
5/8 anonim válasza:
Szavaidból kivéve, még nem esztek szilárdat! Én inkább lassan kóstoltatnék vele ezt azt, alma, őszibarack, krumpli, répa, és nem nyúlnék a tápszerhez. Vagy írass fel HA tejpépet, 6 hónaposan én inkább azt adnám neki, de lassan jöhet a főzik, gyümik ideje! Az én babám 4 hónapos kora óta éberd rengetegszer éjjel, de nem hiszem, hogy éhes, jó húsban van. A fogára gyanakszom, nekünk is 2 van, most jön a többi. Néha megszámlálhatatlanul sokszor cicizik ( Nem eszik!) Méretkeztetek mostanában, súlygyarapodás rendben van? A védőnőnek inkább a hozzátáplálásban kellene segíteni, legalábbis szerintem!
2009. jan. 22. 18:44
6/8 anonim válasza:
Miért kéne tápszer? Kezdjétek el a hozzátáplálást.
Nálunk is ez oldotta meg a dolgot. Rengeteg a tejem, én is adtam gyűjtőbe is, mégsem volt a babámnak elég. Mióta ugyanannyi szopi mellett eszik szilárd ételt is, azóta este 9-től reggel 7-8-ig alszik .)
2009. jan. 22. 23:03
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató válaszokat! Napközben tök jól elvan, alvásidők előtt szokott nyűgösködni, egyébként jókedvű baba. Az biztos, hogy az utóbbi pár napban - hétben rengeteget fejlődött mindenféle szempontból. Az elmúlt 1 hónapban 400 g-ot hízott, ami szerintem lehetne több, de mivel nem láttam rajta, hogy éhezne, ezért nem nyúltam tápszerhez. Az almát 1 hete kezdtük el, de nem nagyon szereti, fintorog, forgatja ki a szájából. Nem tudom, hogy mikor lesz ebből rendes adag... Mást még nem kapott. Következik az őszibarack. Remélem, hogy tetszeni fog Neki... Amúgy gondoltam már én is a tejpépre, vagy Sinlacra... Arról mondják, hogy jó.
2009. jan. 22. 23:12
8/8 A kérdező kommentje:
Kezdem a hozzátáplálást, de még nagyon az elején tartunk. És ha így tetszik majd a szilárdabb kaja a kisasszonynak, akkor "elszüttyögünk" vele egy darabig...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!