Miért gondolják rengetegen, hogy a gyerekeknek csak és kizárólag az anyatej a jó és csak ez kell? Miért kell a hozzá táplálás dologból is hisztériát csinálni?
Szia!
Szerintem csak szeretik lenézni a másikat. Aki mondjuk valamiért nem tud szoptatni.Mert mindig azt írják, hogy csak az nem szoptat aki nem akar.Szeritük csak akaráson múlik.Én is tudtam volna szoptatni a kisfiamat, de az ő egészsége érdekében nem tettem... Hozzátáplálásból is azért van vita mert mindenfélét olvasnak itt a neten szerintem. Én orvosi tanácsra elkezdtem hozzátáplálni a fiamat (3,5) hós és engem is lehurrogtak.
Szerintem senki nem néz le senkit, viszont a babának valóban az anyatej a legjobb, minden más csak pótlék, ha a tej hiányzik.
Kedves kérdező, van egy bába barátnőm, aki azt szokta mondani, a gyerekek a szülők minden igyekezete ellenére fel szoktak nőni.:-)) Ez történt veled is. Attól, hogy te bocitejet ittál, még nem az a legjobb egy babának. Persze, felnőni sok mindenen lehet, de azért ha egy mód van rá, azt kell adni egy babának, ami életkorának legmegfelelőbb. Ez pedig az anyatej. Nem kitaláció, ezt bizonyították már professzorok, tudósok is.
Nem véletlenül rendezte úgy a természet, hogy nem tápszer folyik az anyamellből...
Kétség nem fér hozzá, hogy az anyatejnél nincs jobb a babának. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tápszerezős anyukák nem jó anyukák. És azt sem, hogy nincs nyomós okuk rá, hogy nem (kizárólag) anyatejjel táplálnak.
kedves kérdező!
azért kell a hozzátáplálásból hisztériát csinálni, mert azok a kicsi kis belek, még nem készültek fel a a szilárd tápanyag bevitelére 4 hós kor elött. Ha vegyes táplálkozású a picid, nyugodtan megvárhatod a hozzátáplálással a 6 hós kort. Ugyanis nem most lesz baja a picurodnak, hanem majd ha nem tudod h 13 évesen mitől van 50 féle allergiája a gyerekednek, akkor gondolj erre a kérdésedre.
Azért sok sikert kívánok neked
Anyatejes babám 6 hetes kora óta náthás, napi 2x kellett neki orrot szívni. 4,5 hós korában megállt a súlya több hétre, nyűgös volt, pedig rengeteg a tejem, mindig mellre tettem amikor csak akarta.
5 hó 1 hetesen elkezdtük a hozzátáplálást. Érdekes, mióta eszik minden nap egy almát, azóta nem taknyos.Ennyit az anyatej védelméről, legalábbis az én anytejeméről...
Ugyanannyit szopizik most is, pedig kap 1x gyümit, 1x főzit, 1x pépet. Mióta mást is eszik sokkal kiegyensúlyozottabb, vidámabb, ismét hízik és a korábban megtorpant mozgásfejlődése is újból megindult.
Sokan félreértelmezik azt, hogy "IGÉNY SZERINT" . Az igény szerint azt jelenti, hogy igazodom a baba igényeihez és nem az lll liga vagy ibclc szopitanácsadó igényeihez, hanem a babám igényeihez. Ha a babám csak 4 óránként igényli a cicit és igényli az almát, akkor azt fog kapni, mert erról IS szól az igény szerint nem csak az óránként szoptatásról.
Ésszerű határokat persze én is mindig betartok (pl nem adok főzeléket 2 hósnak)
Persze hogy felnőttünk tápszeren is, én is - fiam is.
Igaz én egészséges vagyok, csak rettenetes emésztési problémáim vannak pici csecsemőkorom óta. vaószinüleg ez összeköthető a tápszerrel, és azzal, hogy még 3 hós sem voltam, reszelt tészta levest ettem, mert a tápszert kihánytam, nem igazán birta a gyomrom.
Persze a mostani tápszerek mások, nem olyanok, mint 31 éve.
Én nem vagyok sem tápszerellenes, sem annyira anyatejpárti, hogy 18 éves koráig szopjon a gyerek, de szerintem a kisbabának a legjobb az anyatej.
A lányom anyatejes, 4 hós mult, de már kostoltatok vele gyümölcsöket, és majd 5-6 hósan kap főzit, meg a többit.
Mindnekinek a saját dolga eldönteni, mikor mit ad a babájának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!