Normális hogy egy 6 hónapos babának nem adnak inni? Az anyja nem ad neki de hiába mondjuk hogy adjon legalább egy kis vizet, szerinte nem kell neki ilyesmi, csak szopiztatja napjába 4szer és annyi. A baba meg folyton sír.
1: Ha csak szopik és igény szerint, akkor nem ajánlott(!) itatni. Minden anyatejen kívüli folyadék károsíthatja a bélflórát.
2: Ha csak szopik, de nem igény szerint, ergó esetleg nem jut elegendő folyadékhoz, az baj. De akkor sem itatni érdemes, hanem mondjuk inkább igény szerint szoptatni... Lásd az előbb a bélflórát.
3: Ha szopik és tápszert is kap, de az anyuka itatás gyanánt szoptatja (amikor a baba "soron kívül" és csak rövidet szopik), akkor nem kell.
4: Ha szopi + tápszer, de az anyuka nem szoptat itatásként, akkor szükség lehet folyadékra. De ekkor is inkább a 3. pontban írt verzió a jobb.
5: Ha csak tápszer, akkor szükség lehet folyadékpótlásra, pl. nyáron vagy télen a száraz szobában, ill. ha a baba kéri vagy elfogadja. Ez a tápszer anyatejtől eltérő jellege és állandó összetétele miatt van.
6: Hozzátáplálás mellett, ha az anya szoptatással itat, megint nem szükséges.
7: És végül, hozzátáplálás mellett, ha az anyuka nem szoptat itatásként vagy a baba jelzi, lehet itatni. Egy idő után már minden baba rákap az ízére.
Szóljatok, ha valamilyen verziót kihagytam. :)
Na most akkor kap vizet vagy nem?
Egyébként, Kérdező, nekem egyre gyanúsabb, van gyereked? Nem baj, ha nincs, de akkor elmagyarázom, hogy működik: Mivel (mint már előttem is írták) egy éves kor alatt kiárólag forralt vizet adunk, célszerű reggel felforralni, hogy mire a baba kéri, fogyasztható hőmérsékletűre hűljön. Tehát a víz ott áll valóban a fazékban, ezért tűnhet poshadtnak.
hát biztos megint jól le leszek pontozva, de túl vagyok két csecsemőkoron, és állíthatom, hogy a tea nem oltja a szomjat. szerintem senkinek sem. Még nekünk felnőtteknek sem, élvezetből isszuk, vagy mert föl akarunk melegedni, de smmiképp nem szomjoltónak. Egy ekkora baba feltéve ha nem tömik sós pukival, meg paprikáskrumplival és nincs bennt 40 fok, annyira nem lehet szomjas. bár ha panelban lakik és száraz a levegő (erre nincs tapasztalatom) de akkor is elég az anyatej szomjoltónak. tea után persze hogy nem sírt, teli lett a poci rövid időre. nem lehet, hogy éhes? nem elég tápláló az anyatej?
egyébként ha a kezedbe kerül a baba és sír, ne teát adj neki légyszi, akkor inkább vizet. volt hogy én is kétnapos forralt vizet adtam neki, mert mondjuk elmaradt a reggeli forralás (de nem poshadt attól még) szóval ha jó akarsz , nem tudom milyen titulust töltesz be a családban, de ha már úgyis csinálsz valamit, akkor forralj vizet, és adj neki pár kortyot. akkor megnyugszol. de semmiképp ne teát! minek is? azok édesek, van cukortartalmuk, fölösleges.
De nem tartom valószínűnek hogy szomjas. lehet ha sír cicre kéne tenni az anyukának, vagy valami kis gyümölcsöt adni neki.
Ez az én véleményem.
"csak szopiztatja napjába 4szer és annyi"
"Kap tápszert is rendesen, meg szoptatják is."
"soha egyetlen korty vizet nem adott a gyerekének"
"ha meg adot neki akkor poshadt vizet adott!"
Most akkor melyik???????????????????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!