Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lefejjem, hogy megtudjam,...

Lefejjem, hogy megtudjam, mennyit szopizik a babám?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, mert úgy érzem, nem elég.

Nektek mennyit eszik a babátok?

Nem tudjátok, mennyit "kell" ennie kb egy 5 és fél hónaposnak?

2010. dec. 15. 12:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne fejj, és ne mérj. Miből gondolod, hogy nem elég?
2010. dec. 15. 12:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha vidám és mosolygós a baba akkor elég. Ha éhes lenne akkor sirna szopi után.
2010. dec. 15. 12:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Miből érzed azt hogy nem elég neki?

Felesleges lefejned

Sokszor a fejéssel sokkal kevesebb tej jön ki mint a szpoizással

2010. dec. 15. 12:31
 4/13 anonim ***** válasza:
Soha sem fogsz tudni annyit fejni, amennyit a babád ki tudsz szívni, hiszen még a legeslegjobb mellszívó sem olyan tökéletes, mint a babák. Ha a lefejt tej mennyiségéből akarod megnézni, mennyit szopik, sajnos valószínűleg téves eredményt fogsz kapni. Hányan vannak, akiknek a babája gyönyörűen szopik, mégsem tudnak soha fejni. Ha a babád láthatóan elégedett, kiegyensúlyozott, kibír egy-egy étkezés között 2-3 órát, biztosan eleget szopott. Különben meg abból, hogy mekkora mennyiséget szopik, nem lehet megmondani, hogy elég-e. Sok baba sosem szopizik "előírt" mennyiséget, mégis többet hízik az átlagnál. Az anyatej sosem állandó összetételű, mint a tápszer, így nem is lehet azt mondani, hogy "ennyit kell szopjon egy anyatejes csecsemő".
2010. dec. 15. 12:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Értem. Hát, az esti evésekkel van baj..annyira puha a cicim, az átlagosnál jóval kevesebbnek érzem a tejcit benne. Plusz még mindkettőből szopizik, h jóllakjon.

A legnagyobb baj, h türelmetlen, rögtön elkezd feszengeni, ha nem ömlik a szájába.

Így, most egy hónapja ismét 3 óránként etetek éjszakánként.

Szóval ezért gondolom, hogy éhes lehet..

Amúgy jókedvű baba, fejlődik is szépen. De ez az éjjeli mizéria..2 foga már kint van, biztos nem az a baja.

A védőnőm azt mondta, kínáljam meg teával, így majd nem fog felkelni, de a teától kezd sírni igazán, addig nincs nyugi, amíg cicit nem kap. Utána alvás..3 órán át. kevésnek érzem. mindkettőnknek.

2010. dec. 15. 12:53
 6/13 A kérdező kommentje:

Most belealudt.. lefejtem, mert már elkezdtem.

és hát, 20 ml jött. ki reflex nem volt, qakkor kb 5

2010. dec. 15. 13:03
 7/13 A kérdező kommentje:

akkor kb 50 ml jött volna.

Van, hogy valakinek 6 hónapos korára elmegy a teje? Ha eddig szoptatott is??

2010. dec. 15. 13:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Sokan tartanak attól, hogy akkor indulnak el a lejtőn, ha két mellből kezdenek szoptatni egy-egy alkalommal. Talán abból a feltételezésből fakad ez a gyakori, de alaptalan aggodalom, hogy igazán sok teje annak van, akinek egy melléből is jóllakik a kisbabája. Valójában mindkét megoldás jó, ha figyelünk néhány fontos részletre. Az mindenképpen célszerű, ha a baba alaposan kiüríti az első mellet. Körülbelül két hónapos korig mellenként nagyjából 15-20 percnyi aktív szopásra van szüksége ehhez az átlagos csecsemőnek. Sok kisbaba magától jelzi, ha jóllakott, vagy szeretne a másik mellre kerülni: elengedi, és várakozóan néz. Ha megkínáljuk ilyenkor a másikkal is, ehet, ha még éhes.

[link]

1. tévhit “Estére már alig van tejem”

Estére mindenkinek kevesebb a teje. Reggel több tej van a mellben, ilyenkor a baba többet szopizik, viszont ez a tej vizesebb. Az esti tej összetétele más, zsírosabb, ilyenkor kisebb adagot eszik már csak a baba, és a mell is puhább, de ez így normális, nem annak a jele, hogy kevés lenne a tej.

2. tévhit “Nem kemény a mellem, kevés a tej”

A szülés után első pár hétben még keményebb a mell, ez azért van, mert túl sok tej termelődik, több, mint amennyire a babának szüksége van, ezért kell az első időszakban a szoptatás mellett még fejni is. Ezt követően, ha igény szerint szoptatunk, beáll a kereslet-kínálat egyensúlya, ezért nem annyira kemények és feszülőek a mellek, de ez nem azt jelenti, hogy kevés lenne a tej.

Hozzátenném még, hogy estére a babák jobban elfáradnak, nyűösebbek, ezért szeretnek ilyenkor többet cicin lenni, mert az megnyugtatja őket.

Éjszaka több ok miatt is kelhet újra a babád. Akár egy új mozgásforma elsajátítása miatt, vagy napközben annyi minden érdekli, hogy nem ér rá enni, és ilyenkor pótol. VAlamint a mindenre ráhúzható fogzás is lehet a ludas.

2010. dec. 15. 13:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló volt a kisfiam táplálkozási szokása, mint a Tiédnek. Én azt csináltam, hogy nap közben inkább megetettem két óránként, így is serkentve az anyatej termelést, és minden esetben lefejtem a maradékot. Ha csak 5 ml jött még le akkor is. Az így lefejt, maradék tejet az esti etetésnél odaadtam és csak utána szoptattam mind a két mellemből. Így aludt 6 órát egyben és utána kelt fel 2 óránként enni. 8 hónapos koráig húztuk ki anyatejjel, akkorra már éjszakánként szinte óránként ébredt, átváltottunk tápszerre, azóta átalussza az éjszakát.
2010. dec. 15. 14:25
 10/13 xStefix ***** válasza:

Amikor szopik a babád, akkor van reflex? Csak most nem volt fejéskor?

Mert reflexnek mindenkép "kellene" lennie, enélkül nem ürül ki megfelelően a mell. De ahhoz viszont, hogy legyen, nyugodtnak kell maradnod. A stressz igen hatékonyan gátolja az oxitocin termelődését. :S

Egyébként szerintem simán lehet továbbra is a fogzás - elvégre nem csak 2 fogból áll a fogsor! ;) Nálunk legalábbis az elülső fogak egymás után jöttek ki, pár napos, hetes szünetekkel. Igaz, nem volt különösebben nagy ramazuri miattuk, de én se gondolhattam azt rögtön, hogy "na, mostmár kijött x fogad, akkor most biztosan nem emiatt van káosz". Nem lehessen tudni...

2010. dec. 15. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!